Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στην ατζέντα του Γενάρη...

Επειδή μας αρέσει η οργάνωση, κι επειδή το έκανα μερικές φορές και είχε ενδιαφέρον, δείτε παρακάτω μερικές σημαντικές, ενδιαφέρουσες και όμορφες προτάσεις για τον πρώτο μήνα του έτους. Η ανάρτηση ανανεώνεται και ενημερώνεται με ό,τι νεότερο ενώ ένα μπανεράκι στα αριστερά τής σελίδας σάς βοηθάει να έχετε εύκολη πρόσβαση όποτε θέλετε.

👉Η παράσταση Γιατί Μαμά συνεχίζει στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα (Καλλιρόης 10, 2109210077, 6932195393). Το έργο αφορά τον μονόλογο μιας γυναίκας που ζει υπό τη σκιά της μητέρας της και πραγματεύεται την πολύπλοκη σχέση μάνας-κόρης. Αναμνήσεις, απόψεις, φόβοι, πόνος, αγάπη, οργή και καλά κρυμμένες αλήθειες που... θα καταφέρουν τελικά να ειπωθούν; Από τις 15 Ιανουαρίου, κάθε Κυριακή στις 19:00, η Λίζυ Ξανθοπούλου ερμηνεύει την ηρωίδα της Τζωρτζίνας Τζήλιου σε σκηνοθεσία Αριστοτέλη Μαγουλά. Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για παιδιά.
📖Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Πάνου Τσερόλα, Η συνωμοσία της βανίλιας, από τις εκδόσεις Κέδρος. Στο βιβλίο ένα ζευγάρι -μια γυναίκα με πολλά πρόσωπα και ένας άντρας χωρίς πρόσωπο- βρίσκονται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης καταδίωξης στην ιστορία ενώ ο έρωτας του Μαρκ και της Μάγιας εξελίσσεται σε παθιασμένη ερωτική σύγκρουση. Όλα είναι δυσκολότερα όταν σε κυνηγάνε πράκτορες και ταξιδεύεις με ταχύτητα προς την τραγωδία.
👉Κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Α.Σ. Δαρτζάλη, Όταν η μαμά μου είπε ψέματα, από τις εκδόσεις Λιβάνη και κερδίζει μικρούς και μεγάλους με την χρωματιστή βόλτα με το λεωφορείο και την μικρή του περιπέτεια από ένα ψέμα και ένα βλέμμα που έγιναν μια ιστορία για την πραγματικότητα που κάποιες φορές θα θέλαμε να αλλάξουμε.
👪Κυκλοφορεί και το παιδικό βιβλίο του David Baddiel, Πρακτορείο γονιών, με μότο του κάτι ανάμεσα στο: Διάλεξε τους τέλειους γονείς και Νέο πακέτο δοκιμής γονιών! ενώ μια σημαντική σημείωση απαιτεί την προσοχή σου γιατί όποιους πάρεις θα τους φορτωθείς για πάντα. Διαβάζεται από παιδιά 10 ετών και άνω, έχει 400 υπέροχες σελίδες και προσφέρει τις κατάλληλες απαντήσεις στο ερώτημα: είναι τόσο εύκολο να βρεις τους τέλειους γονείς; Η μετάφραση είναι της Πετρούλας Γαβριηλίδου και η εικονογράφηση του Τζιμ Φιλντ. Το Πρακτορείο γονιών είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Μπαντίελ, στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, έχει κερδίσει το βραβείο του πιο ξεκαρδιστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά 9-13 ετών και πρόκειται να εκδοθεί σε 23 γλώσσες.
👏Από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2017 έρχεται το Εις Ελευθερίαν σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου, στον Πολυχώρο ΚΕΤ (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, 2130040496). Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της συλλογής διηγημάτων της Ελεωνόρας Σταθοπούλου (το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία) και αφορά την απόδραση της Λουΐζας Φόξη -ζει έγκλειστη υπό την αυστηρή επίβλεψη του πατέρα της, χωρίς πρόσβαση στη γνώση και αποκλεισμένη από την κοινωνία με μοναδικό παράθυρο διαφυγής έναν φανταστικό κόσμο- στα 16α της γενέθλια όταν θα εγκαταλείψει το σπίτι της "εις ελευθερίαν". Περισσότερα θα βρείτε εδώ!
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου, κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Δημήτρης Μπαλτάς
Μουσική: Ελένη Ευθυμίου
Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου
Παίζουν: Τάνια Παλαιολόγου, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Γιώργος Σταυριανός
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

🐦Η Άννα Κοκκίνου παρουσιάζει στο θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, Αθήνα, 2155158968) την πρώτη θεατρική μινιατούρα της σεζόν βασισμένη στο σπάνιο κείμενο-αντίκα της Σοφίας Τρικούπη, Ο Παπαγάλλος μου (1903), σε δραματουργική επεξεργασία του Νίκου Φλέσσα και της ίδιας. Πρόκειται για ένα θησαύρισμα εκ βαθέων για τον χαμό ενός αγαπημένου πλάσματος όπου αναμιγνύονται καλειδοσκοπικά εικόνες της πολιτικής ζωής του 19ου αιώνα. Πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017.
Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου
Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Φλέσσας, Άννα Κοκκίνου
Σκηνικά- Κοστούμια: Laurice Lotfy
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Επεξεργασία ήχων: Μηνάς Εμμανουήλ
Παίζουν: Άννα Κοκκίνου, Αμαλία Βλάχου, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη