Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Αν ήσουν εδώ

Βιβλίο αισθηματο-κοινωνικό με όμορφη αφηγηματικότητα που σου τραβά το ενδιαφέρον από την πρώτη σελίδα ενώ, πολύ σύντομα, εξάπτει την προσοχή σου. Η Γωγώ Ψαχούλια συνέθεσε ένα μυθιστόρημα προσώπων και γεγονότων δημιουργώντας μια ιστορία που τα έχει όλα.
Εντάξει, καμία ιστορία δε τα έχει όλα, όμως ετούτη εδώ περιλαμβάνει: μυστικά, εκπλήξεις, απρόοπτα, εγκλήματα, ιστορίες αγάπης, ιστορίες μίσους, μεγάλα πάθη, μεγάλες φιλίες, μεγάλους έρωτες... φανταστική πλοκή, υπέροχη δομή, εξαίσια -μη πω ευφυέστατη- σύνδεση ηρώων και ιστοριών, ωραία ροή, κ.ά. Στο τέλος έμεινα ενθουσιασμένη από το σύνολο -ομολογώ ότι δε περίμενα να ενθουσιαστώ τόσο-, περισσότερο επειδή από το πρώτο κεφάλαιο υπόσχεται μια καλή ιστορία με αποκαλύψεις κι ανατροπές και ανταποκρίνεται άψογα ως την τελευταία αράδα.

Το βιβλίο έχει τους καλούς χαρακτήρες του όσο και τους κακούς του. Γνωρίζουμε ήρωες που θα συμπαθήσουμε από την πρώτη παράγραφο και το ανάλογο για τους αρνητικούς. Βλέπουμε έρωτες και φιλίες όπως και πόνο ή αδικία. Συναντάμε απόλυτη αγάπη και σε αντιδιαστολή ανθρώπινα δράματα που αγγίζουν την υπέρβαση, φτάνοντας από την αγανάκτηση στον όλεθρο ή ωθούν στην παραβατικότητα.
Προφανώς η συγγραφέας ήθελε να δημιουργήσει μια μυθογραφία πλούσια συναισθημάτων και, προς τέρψιν του κάθε αναγνώστη, το πέτυχε χωρίς κοιλιά (ούτε σε μία πρόταση), χωρίς επαναλήψεις, χωρίς περιττές φράσεις... βάζοντας όλα τα παραπάνω συν τις άρτιες περιγραφές της και μια άμεση σύσταση των ηρώων της που σκιαγραφούνται μεστά και «νόστιμα», κατά περίπτωση. Κι αν κάποιοι είναι μόνο καλοί, αθώοι, άδολοι και «καθαροί», υπάρχουν κι άλλοι που χαρακτηρίζονται αδίστακτοι, εκδικητικοί, μοχθηροί και βίαιοι... μα όλοι φέρνουν συγκίνηση στον αναγνώστη και αναζητούν τη συμπάθειά του, ακόμα και για τους εκείνους που γεννιούνται με πρόβλημα στο μυαλό τους, που τους διατάζει να κάνουν κακές πράξεις.
Πάντως το απόσταγμα είναι ότι οι κακοί τιμωρούνται από την ίδια τη ζωή -θεία δίκη- ενώ εκείνοι που εγκλημάτησαν με κίνητρο την αγάπη ή το άδικο -όσο μεγάλο κι αν είναι το έγκλημά τους- θα βρουν την πολυπόθητη δικαίωση και ηρεμία, αν όχι τη συγχώρεση.

Σκέφτομαι ότι πρόκειται για μια ιστορία που άνετα γίνεται ταινία ή σίριαλ και την προτείνω στους σκηνοθέτες και σεναριογράφους που διαβάζουν τούτες τις αράδες. Το βιβλίο δε, έχει τόσο όμορφη επιμέλεια που θα το αδικούσα αν δεν αναφερόμουν.

Στην υπόθεση; Δε θέλω να το χαλάσω. Θα κρατηθώ και θα περιοριστώ σε μια φράση: μια απίθανη μεγάλη φιλία, αληθινή αγάπη και δυο αδίστακτες γυναίκες χωρίς όρια.
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου
Το μυθιστόρημα της Γωγώς Ψαχούλια, Αν ήσουν εδώ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έξη. Διαβάστε ένα απόσπασμα και βρείτε το βιβλίο εδώ!

Στο οπισθόφυλλο λέει μεταξύ άλλων:
Κάποτε η μοίρα έφερε στο δρόμο της μίας την άλλη. Δύο κορίτσια που βίωσαν τον βιασμό στην ψυχή και το σώμα τους, τη βία και τον εξευτελισμό. Τότε, όπλισαν τα όνειρά τους με πείσμα, για να αποκτήσουν όσα λαχταρούσαν. Τώρα, η μία στέκεται ξανά δίπλα στην άλλη και μαζί θα αντιμετωπίσουν το παρελθόν.
Σήμερα, η γαμήλια δεξίωση στον κήπο του Οδυσσέα Δανέζη, ενός από τους πιο πλούσιους εφοπλιστές της χώρας, πλησίαζε προς το τέλος της. Στην άλλη άκρη της πόλης, σε μια φτωχική συνοικία, η Χριστίνα ταξιδεύει στο χθες, στα μάτια του άντρα που αγάπησε. Ο πόνος και η εκδίκηση για εκείνον που δεν ήταν δίπλα της όταν τον είχε περισσότερο ανάγκη, κυρίεψε τη σκέψη της.
Ένα μοιραίο ψέμα, ένα ασυγχώρητο λάθος και μια θυσία δίχως λογική τούς οδήγησαν όλους, αθώους και ένοχους, σε έναν τρομακτικό λαβύρινθο.

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Έξη για τη διάθεση του βιβλίου.
Οι πλαγιογραμμένες φράσεις είναι αποσπάσματα.

Περισσότερα:
Η Γωγώ Ψαχούλια για το Αν ήσουν εδώ

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Έξη προσφέρουν το μυθιστόρημα της Γωγώς Ψαχούλια σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, διαβάστε τα ακόλουθα:
Δείτε τους όρους των κληρώσεων και άλλες σχετικές πληροφορίες για τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουλίου 2018 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Έξη.
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη