Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η αδελφή

«Η αδελφή» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με ένα ιδιαίτερα δυναμικό εξώφυλλο που σε προκαλεί να το διαβάσεις. Όταν το κράτησα στα χέρια μου, ομολογώ πως απ’ τα πρώτα κιόλας κεφάλαια εντόπισα τις δυνατότητες της συγγραφέως να δημιουργεί ατμοσφαιρικές περιγραφές, οι οποίες σε συνδυασμό με την απλότητα του λόγου λειτουργούν καταλυτικά ώστε το βιβλίο να διαβαστεί απνευστί.
Η ιστορία όπως αναφέρει η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου προέκυψε από ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, στο οποίο έχοντας ως βάση συγκεκριμένες λέξεις γεννήθηκε ένα πρώτο κείμενο που αργότερα οδήγησε στην τελική μορφή του βιβλίου.
Η δομή της ιστορίας χτίζεται με αναφορές στο παρελθόν και μεταπηδήσεις στο παρόν, γεγονός που τεχνικά δημιουργεί αγωνία στον αναγνώστη και μέσα από αυτές τις κλιμακώσεις δημιουργεί μια υποβόσκουσα ένταση η οποία ενυπάρχει καθ’ όλη την ανάγνωση.

Η πρωταγωνίστρια, η Γκρέις, είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτήρας που προκαλεί άμεσα τη συμπάθεια στον αναγνώστη. Η σχέση της τόσο με τη νεκρή φίλη της, Τσάρλι, όσο και με το αγόρι της, τον Νταν, είναι περίπλοκες και καλοδουλεμένες συγγραφικά. Οι δευτεραγωνιστές, όπως η γιαγιά και ο παππούς ή η μητέρα της Τσάρλι, Λέξι, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για το όλο πλαίσιο των εξελίξεων.
Εκεί που ίσως σταθεί κάποιος σκεπτικός, ιδιαίτερα αν είναι φανατικός γνώστης της αστυνομικής λογοτεχνίας, είναι πως η κεντρική ιδέα του βιβλίου, παρά τις τεχνικές συγγραφικές ικανότητες της Jensen, δεν έχει ιδιαίτερες ανατροπές. Ναι μεν, το πρώτο κεφάλαιο φιλόδοξα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αλλά το τέλος είναι σχετικά προβλέψιμο, ωστόσο οι χαρακτήρες των ηρωίδων, της Γκρέις και της Τσάρλι, θεωρώ πως καλύπτουν το κενό της προβλεψιμότητας.

Η απώλεια, ο θάνατος, η φιλία, οι σχέσεις, η οικογένεια και τα ανθρώπινα λάθη εξετάζονται όμορφα μέσα από πρίσμα μεν ενός ψυχολογικού θρίλερ, όμως ιδιαίτερα εύστοχα όσον αφορά την προσέγγισή τους, σε βαθμό που αγγίζει το όριο ενός ώριμου κοινωνικού βιβλίου.
Ένα βιβλίο που θα το διαβάσετε μέσα σε μια νύχτα και είμαι βέβαιος πως η φιλόδοξη γραφή της Jensen μας υπόσχεται ότι θα δούμε πολλά βιβλία ακόμη από τη συγκεκριμένη συγγραφέα.
Περισσότερα του Χάρη Μαύρου
Βρείτε τον Χάρη Μαύρο στο instagram ή στη σελίδα του στο facebook

Το μυθιστόρημα, Η αδερφή, της Louise Jensen κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Η Λουίζ Τζένσεν είναι η συγγραφέας των ψυχολογικών θρίλερ Το Δώρο και Η Παρένθετη.
Τα βιβλία της έχουν γίνει διεθνή best seller, με πωλήσεις που φτάνουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα, και πρόκειται να μεταφραστούν σε 19 χώρες. Το 2016 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Goodreads στην κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενος Συγγραφέας».
Κατοικεί με τον σύζυγό της, τα παιδιά της, έναν τρελό σκύλο και μια άτακτη γάτα στο Νορθχαμπτονσάιρ της Αγγλίας.
Η αγαπημένη της ασχολία είναι να επικοινωνεί με αναγνώστες και συγγραφείς. Μπορείτε να τη βρείτε στο www.louisejensen.co.uk, όπου συχνά γράφει σύντομες ιστορίες και δίνει συγγραφικές συμβουλές.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη