Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Φθινόπωρο 2020

֎ Το Κέντρο Τέχνης – Πολιτισμού & Κοινωνικής Ενδυνάμωσης Καλλιτεχνείο σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Τέχνης και Πολιτισμού Artigo.gr, προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας. Κανόνες και όροι του Διαγωνισμού ορίζονται οι κάτωθι:
Άρθρο 1: Αντικείμενο του Διαγωνισμού αποτελεί ένα λογοτεχνικό διήγημα στην ελληνική γλώσσα από 500 έως 1500 (χίλιες πεντακόσιες) λέξεις με θέμα: «Άνθρωπος δίχως προσωπείο».
Άρθρο 2: Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Η υποβολή της συμμετοχής θα διεξαχθεί με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (email) με τις παρακάτω οδηγίες: ΠΡΟΣ info@kallitechnio.org Θέμα email “Συμμετοχή στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εκδόσεων Καλλιτεχνείον” Εντός του ηλεκτρονικού μηνύματος (email) θα αναγράφονται τα εξής: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο, Email, Τόπος Κατοικίας, Τίτλος Διηγήματος, Σύντομο Βιογραφικό του Συγγραφέα έως 150 λέξεις, Επισύναψη αρχείου word. Το διήγημα που θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό πρέπει να επισυναφθεί με τα εξής χαρακτηριστικά: α) Τίτλος αρχείου word – Ο τίτλος του διηγήματος, β) Το κείμενο πρέπει να είναι δακτυλογραφημένο σε αρχείο μορφής word με γραμματοσειρά Arial και μέγεθος γραμματοσειράς 12, γ) Το κείμενο πρέπει να είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα και να αποτελείται από 500 έως 1500 λέξεις, δ) Το κείμενο να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευθεί ή εκδοθεί ξανά. Εντός του αρχείου (και του τίτλου του αρχείου) απαγορεύονται ρητώς τα στοιχεία του συγγραφέα. Ο συμμετέχων/ουσα οφείλει να αποστείλει με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) τη συμμετοχή του/της από τις 10 Ιουλίου 2020 έως και 10 Νοεμβρίου 2020. Σε περίπτωση παράτασης του χρόνου διεξαγωγής θα ενημερωθείτε από τις ιστοσελίδες www.artigo.gr και www.kallitechnio.org Στο διαγωνισμό συμμετέχει έγκυρα οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο έχει συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας του. Κάθε συμμετέχων/ουσα στον Διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει μόνο με ένα διήγημα στον Διαγωνισμό. Τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και οδηγίες του Άρθρου 2 περί συμμετοχής και να είναι εντός της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου όπως αυτή ανωτέρω σημειώνεται. Ο συμμετέχων/ουσα δεν μπορεί να έχει σχέση με πρόσωπα που κατά οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, συμμετέχουν στην τέλεση του διαγωνισμού, οι σύζυγοί τους και οι έχοντες πρώτου ή δευτέρου βαθμού συγγένεια με αυτούς.
Άρθρο 3: Η βαθμολόγηση των συμμετοχών του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί από Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 6 (έξι) μέλη. Η Κριτική Επιτροπή εξετάζει τα εγκύρως υποβληθέντα διηγήματα ως προς την πρωτοτυπία τους, την περιεκτικότητα και αρτιότητα της αφήγησης και την επιτυχή σύνδεσή τους με το θέμα του Διαγωνισμού. Η βαθμολόγηση γίνεται ανεξάρτητα χωρίς να γνωρίζουν τα μέλη της Επιτροπής τη βαθμολογία του κάθε μέλους. Η τελική βαθμολόγηση της κάθε συμμετοχής θα αποτελείται από το Μέσο όρο (Μ.Ο) των 6 ανεξάρτητων έγκυρων βαθμολογήσεων. Τα ονόματα της Κριτικής Επιτροπής θα δημοσιευθούν μετά τη λήξη του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.
Άρθρο 4: Αξιολογώντας τα υποβληθέντα διηγήματα η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού προβαίνει, με απόφασή της, στην επιλογή τριάντα (30) διηγημάτων που θα συμπεριληφθούν σε ειδική πρώτη συλλογική (έντυπη) έκδοση των Εκδόσεων ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟΝ, απονέμοντας, επιπρόσθετα, ειδική εκτυπωμένη έκδοση στους τρεις (3) πρώτους συμμετέχοντες και εύφημο μνεία και στις τριάντα επιλεγμένες συμμετοχές που θα απονεμηθούν την ημέρα παρουσίασης του βιβλίου στα τέλη του έτους 2020 στον πολυχώρο του Καλλιτεχνείου. Τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εκδόσεων Καλλιτεχνείον 2020 θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα www.artigo.gr και στο www.kallitechnio.org αρχές Δεκεμβρίου του 2020. Κανένα άλλο στοιχείο ή δεδομένο του Διαγωνισμού δημοσιοποιείται. Ούτε η αποδοχή με επιφύλαξη της απόφασης της Κριτικής Επιτροπής ούτε η υποβολή ενστάσεων κατά αυτής προβλέπεται.
Άρθρο 5: Με την υποβολή των διηγημάτων στον υποδεδειγμένο ιστότοπο, οι δημιουργοί τους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφυλάκτως τους ανωτέρω κανόνες και όρους του Διαγωνισμού. Όσοι από αυτούς επιλεγούν για το διήγημά τους, συγκαταλεγόμενοι στους βραβευθέντες του Διαγωνισμού σύμφωνα με την απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, παραχωρούν με δήλωσή τους, άνευ αμοιβής ή άλλης αξίωσης, κατά αποκλειστικότητα στις Εκδόσεις ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟΝ για δέκα χρόνια το δικαίωμα έκδοσης και εμπορίας αυτού, συμπεριλαμβανόμενου στην ειδική πρώτη συλλογική (έντυπη) έκδοση των Εκδόσεων ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟΝ, άλλως αποκλείονται. Τα έξοδα έκδοσης, εκμετάλλευσης και διακίνησης της ανωτέρω συλλογής διηγημάτων βαρύνουν αποκλειστικά τις Εκδόσεις ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟΝ, οι οποίες φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη της έκδοσής της. Το Artigo.gr διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα κείμενα των συμμετεχόντων. Οι δημιουργοί των συμπεριληφθέντων στη συλλογή διηγημάτων εξακολουθούν να ευθύνονται για κάθε προκληθείσα, πριν από την έκδοσή τους, περιουσιακή ζημία ή ηθική βλάβη σε τρίτους. Το Κέντρο Τέχνης - Πολιτισμού & Κοινωνικής Ενδυνάμωσης Καλλιτεχνείο και το Artigo.gr έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν/μεταβάλλουν την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού όπως και την ημερομηνία απονομής των βραβείων, λαμβάνοντας υπόψη άλλες συνθήκες συμπεριλαμβανομένου και τη τήρηση των μέτρων βάση του Covid-19.
Άρθρο 6: Ως έναρξη ισχύος του Διαγωνισμού ορίζεται η 10η Ιουλίου 2020. Για την επίλυση και δικαστική διευθέτηση κάθε διαφοράς, που σχετίζεται με τον Διαγωνισμό, αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Αθήνας.

֎ 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους: 1. Πρωτότυπου Έργου, 2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ.
Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.
Στο πλαίσιο του 7ου Ετήσιου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους, Πρωτότυπου Έργου και Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.), το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου εγκρίνει τη θέσπιση δύο Βραβείων Σεναρίου και συγκεκριμένα: α) Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου Μικρού Μήκους, ποσού 1.000 € πλέον ΦΠΑ και β) Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου Μεγάλου Μήκους, ποσού 3.000 € πλέον ΦΠΑ. Τα ανωτέρω ποσά θα καταβληθούν στους βραβευμένους σεναριογράφους. ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Το πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου, θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος και θα λάβει μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο. Οι έπαινοι θα λάβουν τιμητική διάκριση. ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Τα σενάρια των νικητών, εφ’ όσον το επιθυμούν οι δημιουργοί τους, θα κατατεθούν από δύο εταιρίες παραγωγής τόσο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, κύριο Αλέξανδρο Κακαβά, στο τηλέφωνο 6932089819 ή στο email kakavasese@gmail.com.  Αναλυτικές πληροφορίες, όροι διαγωνισμού και βραβεία.

֎ Γ' Πανελλήνιος Διαγωνισμός ποίησης Χαϊκού. Οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, Εφαλτήριο Λόγου Τέχνης και Πολιτισμού, προκηρύσσουν τον Γ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Χαϊκού, για το έτος 2020, σε ελεύθερο θέμα. Ο διαγωνισμός θα είναι όπως και άλλοτε ηλεκτρονικός. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα οι οποίοι να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι διαγωνιζόμενοι/-ες, θα αποστείλουν με ψευδώνυμο το οποίο θα είναι γραμμένο στο επάνω δεξιό μέρος σελίδας, σε ένα αρχείο word, από 1 έως 5 χαϊκού γραμμένα σε υπολογιστή σε μορφή γραμματοσειράς Arial 14 τα οποία θα είναι αριθμημένα και χωρίς τίτλο, και θα κριθούν και θα βαθμολογηθούν το κάθε ένα ξεχωριστά, δηλαδή η βαθμολογία δεν θα είναι συνολική. Σε ένα δεύτερο αρχείο θα αναγράφουν τα στοιχεία τους, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο καθώς και το ψευδώνυμο. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Μετά από αυτή την ημερομηνία καμιά συμμετοχή δεν θα είναι έγκυρη. Οι συμμέτοχες αποστέλλονται στο email h_athos@hotmail.com και ενημερώνεστε άμεσα για την παραλαβή. Θα απονεμηθούν: Βραβεία, έπαινοι και εύφημες μνείες. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2020. Οι περγαμηνές θα αποσταλούν στους διακριθέντες στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Υπάρχει ενδεχόμενο έκδοσης των διακριθέντων έργων σε τόμο, η αποδοχή από μέρους των διακριθέντων λογοτεχνών, θεωρείτε δεδομένη με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 0035799604005 (Άθως Χατζηματθαίου) και στο h_athos@hotmail.com

֎1ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Α. Κοντόπουλος» 2020. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής προκηρύσσει τον 1ο  Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2020. Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει τα είδη λόγου: α) Ποίηση β) Διήγημα   γ) Παιδικό Παραμύθι. Ως ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοντοπούλου 13 Αγία Παρασκευή Τ.Κ 15342 με απλή και όχι συστημένη αλληλογραφία ή κατατίθενται τις εργάσιμες μέρες και ώρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00π.μ – 2:00μ.μ και 5:00μ.μ – 8:00μ.μ και Σάββατο 10:00π.μ – 2:00μ.μ. Το θέμα του Διαγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες είναι ελεύθερο. Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες του Διαγωνισμού με: μία ποιητική συλλογή (από 1 έως 5 ποιήματα) με κάθε ποίημα να μην υπερβαίνει τους 35 στίχους / ένα διήγημα (έως 2000 λέξεις) / ένα παιδικό παραμύθι (έως 2000 λέξεις. Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση. Τα έργα πρέπει να κατατεθούν δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα σε πέντε (5) ξεχωριστά αντίτυπα και σε μορφή γραμματοσειράς Arial 14.  Στο επάνω δεξιό μέρος κάθε σελίδας θα πρέπει να αναφέρεται το ψευδώνυμο κάθε διαγωνιζόμενου. Τα 5 αντίτυπα θα εσωκλείονται σε μεγάλο ταχυδρομικό φάκελο με γραμμένο απέξω το ψευδώνυμο στη θέση του αποστολέα. Θα συνοδεύονται από ένα μικρότερο κλειστό φάκελο με γραμμένο απέξω το ψευδώνυμο του συγγραφέα, μέσα στον οποίο θα αναφέρονται τα πραγματικά στοιχεία του δημιουργού: 1.Το ονοματεπώνυμο 2. Η διεύθυνση και ο ταχυδρομικός κώδικας 3. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό και κινητό) 4. Το email 5. Ο τίτλος του έργου 6. Ψευδώνυμο. Στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναφέρεται η κατηγορία στην οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση αποστολέα κ.λ.π) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον Διαγωνισμό. Η συμμόρφωση με τα παραπάνω συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού καθώς και την εκ προοιμίου συναίνεση στην ενδεχόμενη έκδοση μέρους ή του συνόλου των συμμετοχών από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής. Τα αντίτυπα της συμμετοχής των διαγωνιζομένων δεν επιστρέφονται. Όλα τα κείμενα που θα υποβληθούν θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει το 18ο  έτος της ηλικίας τους. Η κριτική επιτροπή θα είναι πενταμελής και θα αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες λογοτέχνες. Η κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει σε κάθε σκέλος του Διαγωνισμού Βραβεία και Επαίνους. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν αποδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική. Τα βραβευθέντα έργα θα συμπεριληφθούν σε Λογοτεχνικό Ανθολόγιο έκδοσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και από την κάθε κατηγορία τα βραβευθέντα λογοτεχνικά έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2020 στην επίσημη ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής και οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν προσωπικά με την αποστολή e-mail. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2106395335 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση library@agiaparaskevi.gr

֎ 39ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 39ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2020. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη του λόγου: Ποίηση, Νουβέλα, Θεατρικό, Διήγημα. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα είδη του διαγωνισμού, θα γίνονται εκ περιτροπής, ανά διετία, εκτός της ποίησης που θα υπάρχει κάθε έτος. Το Διήγημα, η Νουβέλα, το Θεατρικό εναλλάσσονται ανά έτος με το Μυθιστόρημα, το Δοκίμιο και το Παραμύθι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ενήλικες ελληνόφωνοι, εξαιρουμένων των βραβευθέντων στον εν λόγω διαγωνισμό τα τελευταία πέντε χρόνια με Α' βραβείο για την κατηγορία που βραβεύτηκαν. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ή και περισσότερα είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος και οπωσδήποτε αδημοσίευτο. Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, το Θεατρικό τις 100 σελίδες, η Νουβέλα τις 70 σελίδες, το Διήγημα τις 6 σελίδες. Κάθε έργο θα πρέπει να σταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Τα αντίτυπα θα είναι δακτυλογραφημένα σε γραμματοσειρά Times New Roman και το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι 14 στιγμών. Οποιοδήποτε σημάδι, φωτογραφία, σχέδιο ή στίγμα πάνω στο διαγωνιζόμενο κείμενο, θα το καθιστά άκυρο από τη διαδικασία. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου θα γράφουν απ’ έξω το ψευδώνυμό τους, τον τίτλο και το είδος του έργου, ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά –πλήρη– στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), email, ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο. Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Γερανίου 41, 2ος όροφος, Τ.Κ.10431 Αθήνα, με την ένδειξη (πάνω στο φάκελο) αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ. «για τον Διαγωνισμό Διηγήματος» ή «για τον Διαγωνισμό Νουβέλας» κ.λ.π. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο. Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα του ενός είδους, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει σε ξεχωριστό κλειστό φάκελο προσωπικών στοιχείων) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο όμως θα αναγράφονται όλα τα είδη που περιέχει π.χ. «για τους διαγωνισμούς Νουβέλας και Διηγήματος κ.α». Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων, ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2020. Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας (εκτιμώμενος χρόνος Νοέμβριος 2020). Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται στις ιστοσελίδες της Π.Ε.Λ. ή οπουδήποτε αλλού πριν από την τελετή βράβευσης. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με την βαθμολογία τους. Τα αποστέλλοντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων. Πληροφορίες για το διαγωνισμό στα τηλέφωνα: 6936882267 (Χριστίνα Παναγιώτα Μανωλέα – Γενική γραμματέας), 6936600781 (Ηλίας Παπακωνσταντίνου – Αντιπρόεδρος), 6945768633 (Βασίλειος Ρ. Φλώρος – Δημόσιες σχέσεις)

֎ Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης με την επωνυμία «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ», που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικού Διηγήματος, με ελεύθερο θέμα, για το έτος 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι και νέες ηλικίας 18-35 ετών. Από τη συμμετοχή αποκλείονται αυτοί που βραβεύτηκαν (με 1ο, 2ο και 3ο βραβείο) σε οποιοδήποτε αντίστοιχο διαγωνισμό του έτους 2020. Ανάλογος αποκλεισμός δεν ισχύει για τους διακριθέντες με τιμητικό έπαινο και, φυσικά, έπαινο συμμετοχής. Συμμετέχοντες που δεν ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία ή έχουν βραβευθεί κατά τα ανωτέρω χάνουν το βραβείο, τον έπαινο ή οποιαδήποτε διάκριση, εάν ο λόγος του αποκλεισμού προκύψει εκ των υστέρων. Το διήγημα δεν πρέπει να έχει υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό ή να έχει εκδοθεί ή να έχει δημοσιευτεί.
Το έργο (όχι με το πραγματικό ονοματεπώνυμο αλλά με το ψευδώνυμο του/της διαγωνιζόμενου/ης) θα πρέπει να γραφεί με μέγεθος γραμμάτων 12 και γραμματοσειρά Times New Roman. Ο διαγωνισμός αφορά νέα διηγήματα ανέκδοτα και αδημοσίευτα, έκτασης μέχρι 3.000 λέξεων. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο έργο. Ο/Η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του/της και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων δικαιούχων ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία και την πατρότητα του έργου. Τα έργα θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, θα φέρουν τίτλο και θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Δεν θα γίνουν δεκτά κείμενα με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό, απρεπές, που προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια τρίτων κατά την απόλυτη κρίση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Θα βραβευτούν τρία έργα, με την ένδειξη «πρώτο βραβείο», «δεύτερο βραβείο» και «τρίτο βραβείο». Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι στα έργα που θα κριθούν ως καλύτερα στη  σειρά αξιολόγησης αμέσως μετά από τα βραβευθέντα και θα είναι ισάριθμα. Τέλος, έπαινοι συμμετοχής θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες εγκύρως και εμπροθέσμως στο διαγωνισμό. Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει 1 Αυγούστου 2020 και θα λήξει 30 Σεπτεμβρίου 2020. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από πέντε (5) μέλη, η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική, μέχρι την τελετή απονομής, και η κρίση για την συνδρομή των αναγκαίων λογοτεχνικών προϋποθέσεων της απονομής των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής, η οποία αποφασίζει έστω και κατά πλειοψηφία. Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων, θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο. Η ακριβής ημερομηνία καθώς και ο χώρος της εκδήλωσης θα δημοσιευτούν μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Συμμετοχές οι οποίες δεν πληρούν τους παραπάνω, και ιδίως εν αρχή της παρούσης, όρους και προϋποθέσεις, θα θεωρηθούν άκυρες. ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στείλτε μας με ένα e-mail, με θέμα: «για τον διαγωνισμό διηγήματος νέων 2020», στη διεύθυνση alkionides.kor@gmail.com τα έργα σας, χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία παρά μόνο το ψευδώνυμό σας. Η διεύθυνση του email σας να μην περιέχει στοιχεία του Ονοματεπώνυμού σας. Αποστείλετε ταχυδρομικώς, όχι συστημένα, έναν φάκελο με τις προσωπικές σας πληροφορίες (Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail) στην διεύθυνση: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 34, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 20131, ΤΗΛ. 6977328303, προς το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» (υπ’ όψιν κας Όλγας Κονομόδη). Εξωτερικά στον φάκελο θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμό σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες του διαγωνισμού κα Κονομόδη Όλγα, στην διεύθυνση: olgakonomodi@hotmail.com και κα Καλλίρη Μαρίνα στη διεύθυνση: m.kalliri@yahoo.gr

֎ 7ος πανελληνιος διαγωνισμος ποιησης για ενήλικες ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΕΡΑΝΗ. Η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά προκηρύσσει για το 2021, τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης στη μνήμη του αξέχαστου Πειραιώτη ποιητή και ενός εκ των ιδρυτών της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά Στέλιου Γεράνη με τους παρακάτω όρους: Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το θέμα του είναι «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ». Θα απονεμηθούν: α) Ένα Βραβείο, β) Τρείς τιμητικές διακρίσεις. Οι διακριθέντες θα έχουν το δικαίωμα της δωρεάν εγγραφής τους ως δόκιμα ή τακτικά μέλη στην Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά εφ’ όσον το επιθυμούν. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν μέχρι τρία ποιήματα, δακτυλογραφημένα σε γραμματοσειρά Times New Roman μέγεθος 12, σε τέσσερα (4) δακτυλογραφημένα αντίγραφα, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή CD. Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν το έργο τους υπογεγραμμένο με ψευδώνυμο. Τα αντίγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου). Όλα μαζί θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέσα σε φάκελο που θα φέρει την σφραγίδα των ΕΛΤΑ και στην θέση του ονόματος του αποστολέως θα φέρει μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου. Η κρίση των ποιημάτων θα γίνει από τετραμελή επιτροπή. Το Βραβείο και οι τρεις τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά. Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στον Τύπο και στην Ιστοσελίδα της Ετ.Γρ. & Τ.Π. www.etgrtp.gr Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται. Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα της έκδοσης βιβλίου με επιλεγέντα ποιήματα των διαγωνιζομένων. Η προθεσμία υποβολής των λογοτεχνικών έργων λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2020. Τα έργα θα ταχυδρομηθούν, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ, στην διεύθυνση: Σόλωνος 22, Άγιοι Ανάργυροι, Τ.Κ. 13561, Αθήνα, για τον Διαγωνισμό της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, υπ’ όψη Γραμματείας. Πληροφορίες στο 6978143077 και 6942082388!

Ο ιστότοπος iTravelPoetry.com προκηρύσσει Πανελλήνιο διαγωνισμό πεζογραφίας με ελεύθερο θέμα.
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, αρκεί τα έργα τους να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. 2. Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει ένα (1) έργο. 3. Το έργο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 λέξεις.  4. Το θέμα είναι ελεύθερο. 5. Γίνονται δεκτά διηγήματα, ημερολόγια, χρονικά, κείμενα περιπλάνησης, αφηγήματα με δοκιμιακές, στοχαστικές αξιώσεις, παραμύθια. 6. Κανένα κείμενο δεν απορρίπτεται εφόσον δεν ξεπερνάει το όριο των λέξεων. 7. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και τρεις (3) έπαινοι. Τα βραβεία συνοδεύονται από τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα: 1ο Βραβείο : 500 ευρώ , 2ο Βραβείο : 300 ευρώ, 3ο Βραβείο : 200 ευρώ Οι τρεις έπαινοι συνοδεύονται από το χρηματικό βραβείο των 50 ευρώ. 8. Οι δέκα (10) καλύτερες συμμετοχές θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση ανθολογίου. 9. Σε περιπτώσεις ισοψηφίας, μοιράζονται ισομερώς τα βραβεία, τα χρηματικά έπαθλα καθώς και οι έπαινοι. 10. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, και η απονομή των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής. 11. Κάθε συμμετέχων καλείται να πληρώσει το ποσό των δέκα (10) ευρώ για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό. Το ποσό αυτό είναι μη επιστρέψιμο και χρησιμοποιείται για την κάλυψη των εξόδων του διαγωνισμού (χρηματικά βραβεία, έκδοση ανθολογίου). 12. Η υποβολή συμμετοχών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020. 13. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο. Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κειμένων που θα υποβληθούν.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στείλτε μας με ένα e-mail με θέμα «για τον διαγωνισμό πεζογραφίας», στη διεύθυνση itravelpoetry2017@gmail.com δυο διαφορετικά αρχεία κειμένου. Στο πρώτο αρχείο θα είναι τα έργα σας, χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία. Στο δεύτερο αρχείο, τις προσωπικές σας πληροφορίες: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail. Καταθέστε το ποσό των 10 ευρώ με την σημείωση «πεζογραφία (και το ονοματεπώνυμό σας)» (στην τράπεζα, ή από ΑΤΜ, ή μέσω e-Banking).  Στοιχεία λογαριασμού: IBAN : GR6001713350006335145575242 Δικαιούχος : Κριστιάν Νίρκα Τράπεζα Πειραιώς
Περισσότερα από την Χρύσα Μαστοροδήμου
Επίσης, «τρέχει» ο 1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού koukidaki
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε πίνακα από τον Γιώργο Αγγελίδη

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη