Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού koukidaki

Ιδέα
Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Να συν-πράξουμε και να συν-υπάρξουμε λογοτεχνικά -ως φανατικοί φιλαναγνώστες κάποιοι, ως αέναες πένες κάποιοι άλλοι- όμως μέσα από μια διαδραστική εμπειρία (καθώς η συνύπαρξη ισχύει έτσι κι αλλιώς) όπου θα συμμετέχουν όλοι: αναγνώστες και συγγραφείς. Τελικά, το μόνο που συνδυάζει τη λογοτεχνία με μια αλληλεπίδραση ανάμεσα μας είναι ο διαγωνισμός· κι έτσι, ιδού, ο 1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού που αποφάσισα να διοργανώσω.
Στο τέλος, μετά τα πολλά γράψε-σβήσε, πήρε σάρκα και οστά ο ακόλουθος τρόπος συλλογής των συμμετοχών, αξιολόγησης και απονομής των βραβείων. Κυρίαρχη σκέψη μου ήταν να δημιουργηθεί μια διαδικασία όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κι αμερόληπτη που να προσφέρει ενδιαφέρον προς όλες τις πλευρές, ψυχαγωγία, αλλά με ουσία και βάρος, και να διαθέτει το στοιχείο της έκπληξης. Ιδέα, σύλληψη, απόφαση, εκτέλεση... όλα δικά μου· με την ελπίδα βέβαια ότι θα αρέσει και σε 'σας και θα συν-ταξιδέψουμε. Γιατί, ιδέα χωρίς παρέα ίσον τίποτα.
Φύγαμε!

Θέμα
Ελεύθερο

Όροι
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες που εκφράζονται, δηλαδή γράφουν, στην ελληνική γλώσσα.
  • Με κάθε αποστολή έργου στο διαγωνισμό, ο δημιουργός αποδέχεται αυτόματα τους όρους αυτού που θεωρούνται ουσιώδεις και βασικοί για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας, χωρίς εξαιρέσεις. Θεωρείται αυτόματα δε, ότι έχει διαβάσει όλα τα κάτωθι χωρίς εξαιρέσεις και έχει λάβει γνώση για τη διαδικασία.
  • Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπαπρωτόφαντα, ανέκδοτα κι αδημοσίευτα και να παραμείνουν έτσι ως τη λήξη του παρόντος. Απαγορεύεται η δημοσίευση μέρους ή του συνόλου ενός έργου που συμμετέχει στο διαγωνισμό με οποιονδήποτε τρόπο κατά την πρώτη φάση (βλέπε παρακάτω στο χρονοδιάγραμμα). Κατά τη δεύτερη φάση, όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να κοινοποιούν τους σχετικούς συνδέσμους στα κοινωνικά δίκτυα. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, κι αφού θα έχουν ανακοινωθεί οι νικητές, θα μπορούν οι συμμετέχοντες να αναδημοσιεύσουν ή να εκδίδουν όπου θέλουν τα έργα τους -ολόκληρα ή μέρος αυτών- με υποχρεωτική αναφορά πηγής-πρώτης δημοσίευσης το koukidaki.gr και προαιρετική αναφορά στο διαγωνισμό. Το παραπάνω ισχύει σε κάθε περίπτωση -και για τις έντυπες δημοσιεύσεις όπως και για τις εκδόσεις- και για όλες τις χώρες του κόσμου.
  • Όλα τα έργα θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι υποχρεωτικό να υπάρχει τίτλος και διευκρίνηση κατηγορίας. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: «Παραμύθι για παιδιά», «Παραμύθι εφήβων» και «Παραμύθι ενηλίκων». Σημειώστε ότι θεωρείται αδύνατο το ίδιο έργο να συμμετέχει σε περισσότερες από μία κατηγορίες και ότι η έκταση απαγορεύεται να ξεπερνά τις 40.000 λέξεις.
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν το έργο τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο jennykoukidou@gmail.com επισυναπτόμενο σε αρχείο .doc (word) με γραμματοσειρά Arial βάζοντας θέμα: «1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού koukidaki.gr» αφού το υπογράψουν με το ψευδώνυμο της επιλογής τους και αναφέρουν την κατηγορία στην οποία συμμετέχουν. Στο σώμα του μηνύματος θα αναγράψουν το λογοτεχνικό ή πραγματικό τους ονοματεπώνυμο. Επίσης, υποχρεωτικό είναι να ορίσουν έναν τίτλο. Προσοχή: Το πραγματικό ή το λογοτεχνικό όνομα θα αναφερθεί μόνο στο μήνυμα και όχι μέσα στο επισυναπτόμενο αρχείο με το έργο που συμμετέχει γιατί σε μια τέτοια περίπτωση δε θα προωθηθεί στα μέλη της επιτροπής! Σε εύλογο χρόνο θα λαμβάνουν ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα ώστε να γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους έχει καταχωρηθεί.
  • Ως τρόπος επικοινωνίας των συμμετεχόντων με το koukidaki.gr ορίζεται η παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση και το τηλέφωνο +302177347494. Απαγορεύεται η επικοινωνία με μέλη της επιτροπής ως τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
  • Για την αποφυγή λάθους ή σκόπιμης (λογο-)κλοπής οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν το έργο τους στον εαυτό τους μέσω των ΕΛΤΑ και να κρατήσουν άθικτο κι ασφαλή τον φάκελο.
  • Οι συμμετέχοντες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την πατρότητα των έργων που θα στείλουν -ουδεμία ευθύνη έχει το koukidaki.gr- ενώ σε περίπτωση καταγγελίας ακυρώνεται η σχετική συμμετοχή από τον διαγωνισμό αυτόματα.
Διαδικασία
  • Η κριτική επιτροπή λαμβάνει πρώτη τα έργα και είναι στην ευχέρειά της να εξαιρέσει όσα είναι εκτός θεματικής, ή για άλλο λόγο, αφού διευκρινίσει το αίτιο της απόρριψης. Αν έστω ένα μέλος της επιτροπής προβάλει ένσταση για κάποιο έργο αυτό εξαιρείται της διαδικασίας.
  • Εν συνεχεία, τα βαθμολογεί από το 1 ως το 20, που θεωρείται το άριστα, με ακέραιους αριθμούς, και αμέσως μετά θα δημοσιευθούν στο koukidaki.gr όπου μπορούν να σχολιάζονται και βαθμολογούνται από τους αναγνώστες.
  • Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής με εκείνη των αναγνωστών-κοινού θα συνυπολογιστούν στο γενικό μέσο όρο ο οποίος θα ορίσει την τελική κατάταξη.
  • Θα δοθούν τρία βραβεία [1ο, 2ο και 3ο] για την κατηγορία «Παραμύθι για παιδιά», τρία βραβεία [1ο, 2ο και 3ο] για την κατηγορία «Παραμύθι εφήβων» και τρία βραβεία [1ο, 2ο και 3ο] για την κατηγορία «Παραμύθι ενηλίκων».
  • Η κριτική επιτροπή έχει την ευχέρεια να επιλέξει κάποια έργα στα οποία θα δοθεί έπαινος. Για τους έπαινους δε θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία από τους αναγνώστες-κοινό παρά μόνο η άποψη της κριτικής επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση όμως, δε θα δοθούν περισσότεροι από τρεις έπαινοι. Αν οι επιλογές των μελών είναι περισσότερες θα δοθεί έπαινος στα έργα εκείνα που θα έχουν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία -μέσο όρο- από την επιτροπή.
  • Τα βραβεία και οι έπαινοι θα ανακοινωθούν σε αυτή την σελίδα εν καιρώ και θα αποσταλούν στους νικητές του διαγωνισμού στη διεύθυνση (εντός Ελλάδος) που θα έχουν δηλώσει οι ίδιοι, με απλό ταχυδρομείο ΕΛΤΑ. Αν κάποιος επιθυμεί συστημένη αποστολή, express ή αποστολή με courier θα επιβαρυνθεί το σχετικό κόστος. Το κόστος για αποστολές σε άλλες χώρες επιβαρύνει, σε κάθε περίπτωση, τον παραλήπτη.
Χρονοδιάγραμμα
  • Τα έργα θα αποστέλλονται ως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 που ορίζεται ως ημέρα λήξης και θα τηρηθεί αυστηρά, χωρίς εξαιρέσεις.
  • Πρώτη φάση: Τα έργα θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή ως και τις 31 Οκτωβρίου 2020.
  • Δεύτερη φάση: Τα έργα θα δημοσιευθούν στο koukidaki.gr μετά την αξιολόγηση και βαθμολόγησή τους από την κριτική επιτροπή και θα μπορούν τότε να διαβαστούν από όλους, να σχολιαστούν και να βαθμολογηθούν. Σε αυτή τη φάση θα εμφανίζονται τα ονοματεπώνυμα των συγγραφέων -πραγματικά ή λογοτεχνικά.
  • Η βαθμολόγηση των αναγνωστών θα διαρκέσει από την ημέρα δημοσίευσης ως τις 31 Ιανουαρίου 2021.
  • Ο μέσος όρος των βαθμολογήσεων (πρώτης και δεύτερης φάσης) θα δημοσιευθεί αρχές Φεβρουαρίου 2021 εδώ, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να κάνουν τις εκτιμήσεις και αξιολογήσεις τους (τα σχόλια είναι ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια και ανά πάσα στιγμή), και να δουν την κατάταξη. Η δημοσίευση θα γίνει ως εξής: τίτλος έργου, μέσος όρος μελών επιτροπής, μέσος όρος αναγνωστών και γενικός μέσος όρος.
Άνθρωποι
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους κάτωθι. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για κάθε αλλαγή, προσθήκη ή αφαίρεση, από αυτή τη σελίδα. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούν, με αλφαβητική σειρά, οι:
Θερμές ευχαριστίες οφείλω και στους παρακάτω εμπλεκόμενους για την αμέριστη βοήθειά τους.
  • Το έργο που συνοδεύει τον 1ο Διαγωνισμό Παραμυθιού koukidaki.gr είναι φτιαγμένο κατά παραγγελία και για τις ανάγκες του εγχειρήματος από τη Βιβή Μαρκάτου. Η Βιβή Μαρκάτου είναι βραβευμένη παιδική εικονογράφος με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι επίσης γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτική της παρουσία στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Μιλά αγγλικά και γερμανικά. Το 2019 παρουσίασε την πρώτη της ταινία κινουμένων σχεδίων μαζί με την Πηνελόπη Μπεκιάρη (ενορχήστρωση και συμπαραγωγή) η οποία έφτασε ως τους finalists των Pinewood studios του Λονδίνου. Επικοινωνία μαζί της στο: vmarkatos.yahoo.gr
Σκοπός
  • Να γνωρίσουμε πένες.
  • Να κερδίσει η λογοτεχνία.
  • Να δημιουργηθεί μια έκδοση, ένα έντυπο ανθολόγιο, που θα περιέχει τα βραβευθέντα έργα και αρκετά από τα υπόλοιπα -εκείνα που θα έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία οπωσδήποτε- ή ακόμα και όλες τις συμμετοχές αναλόγως όγκου, λογοτεχνικού ενδιαφέροντος και άλλων παραγόντων. Για την υλοποίηση αυτής της έκδοσης -ή των εκδόσεων- θα επανέλθω όταν θα έχει λήξει ο διαγωνισμός και θα έχουν προσδιοριστεί πια τα έργα.
Καλό μας λογοτεχνικό ταξίδι!

👀

Σημειώσεις και ανακοινώσεις

F.A.Q. Συχνά ρωτάτε:
  • Αν ένας δημιουργός μπορεί να συμμετέχει με περισσότερα του ενός έργα και ποιο είναι το όριο. Φυσικά και μπορεί. Δεν αποκλείεται από τους παραπάνω όρους, ούτε προσδιορίζεται κάποιο όριο. Επίσης, μπορεί να συμμετέχει με το ίδιο ή με διαφορετικό ψευδώνυμο.
  • Αν ένα έργο που έχει κοινοποιηθεί στο facebook μπορεί να συμμετέχει. Τα έργα πρέπει να είναι αδημοσίευτα -αυτό περιλαμβάνει και όλα τα κοινωνικά δίκτυα- και πρωτόφαντα. Αρχικά αυτό είναι το πλαίσιο για να μην ακυρωθεί η συμμετοχή. Επίσης, απαγορεύεται να αποκαλύψει ο συγγραφέας την ταυτότητά του κατά την πρώτη φάση, δηλαδή όσο διαρκεί η αξιολόγηση της επιτροπής, άρα δε θα μπορεί να κοινοποιήσει το έργο του στο προφίλ του μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα. Κατά τη δεύτερη φάση, δηλαδή όταν τα έργα δημοσιευθούν στο koukidaki.gr για να σχολιαστούν και βαθμολογηθούν από τους αναγνώστες, επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές κοινοποιήσεις σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδες, κ.ο.κ.
  • Αν ένας δημιουργός μπορεί να συμμετέχει με έργο μικρής έκτασης. Ναι. Από τη στιγμή που δεν προσδιορίζεται ελάχιστος αριθμός λέξεων, μπορεί.
  • Αν ένα έργο ακυρωθεί, πότε και πώς θα το μάθει ο δημιουργός. Μια συμμετοχή μπορεί να εξαιρεθεί σε διάφορα στάδια της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετοχές που ακυρώνονται θα εμφανίζονται σε αυτό το παράρτημα μαζί με το λόγο της απόρριψης.
  • Αν ένα έργο μπορεί να υπογράφεται από δύο ή περισσότερους. Δεν αποκλείεται μια τέτοια πιθανότητα από τους όρους και μάλιστα μπορεί να κατατεθεί είτε με ένα μόνο ψευδώνυμο είτε με δύο ή περισσότερα -ένα για κάθε συγγραφέα.
  • Αν μπορεί κανείς να εικονογραφήσει το έργο του δηλαδή να το στείλει μαζί με εικόνες, σκίτσα, φωτογραφίες, κ.ο.κ. Μπορεί. Ό,τι δεν απαγορεύεται από τους όρους είναι επιτρεπτό, όμως αν οι εικόνες-φωτογραφίες αυτές δεν είναι δημιουργίες του ίδιου είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται η πηγή ή ο δημιουργός τους. Σε άλλη περίπτωση δεν είναι εφικτή η δημοσίευσή τους στον ιστότοπο. Σημειώστε ότι οι εικόνες δημοσιεύονται με ευθύνη του αποστολέα ενώ πρέπει να τηρούν το γενικό νομικό πλαίσιο.
  • Πώς θα γνωρίζει κανείς ότι το έργο του συμμετέχει. Όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που θα έχουν παρεληφθεί ως την ημέρα και ώρα λήξης θα έχουν καταχωρηθεί και οι αποστολείς τους θα έχουν λάβει ειδικό απαντητικό μήνυμα με πληροφορίες και σχετική ενημέρωση. Αυτά τα επιβεβαιωτικά απαντητικά μηνύματα ενδέχεται να καθυστερήσουν λίγες μέρες λόγω φόρτου ή να ζητηθούν επιπλέον διευκρινήσεις ως το τελικό ΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, ως ημερομηνία υποβολής ενός έργου μετράει η ημερομηνία αποστολής του αρχικού email στο οποίο έγινε επισύναψή του η οποία πρέπει να είναι ως τις 23:59:59 της 30ης Σεπτεμβρίου 2020.
  • Πώς θα εντοπίσει κανείς το έργο του μέσα σε τόσες δημοσιεύσεις. Θα το αναζητήσει με τον τίτλο του στο πεδίο: Βρες το στο koukidaki. Ή στην σχετική ανάρτηση που θα δημιουργηθεί και θα περιλαμβάνει όλους τους τίτλους χωρισμένους στις κατηγορίες.
  • Ρωτάτε για βραδιά απονομής των βραβείων. Υπάρχει πάντα η σκέψη -και η διάθεση. Τα προβλήματα τούτη την ώρα προκύπτουν από το θολό τοπίο του Covid που δε μου επιτρέπει να διοργανώσω κάτι όσο υφίσταται το πρόβλημα ενώ αρκετοί θα θυμάστε τα θέματα που προέκυψαν στην τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού η οποία συνέπεσε με την είσοδο του ιού στη χώρα μας και τα πρώτα μέτρα. Δε θα ήθελα να ξαναμπλέξω μαζί του και για να περάσουμε όλοι καλά, χωρίς περιορισμούς κι εμπόδια, θα γιορτάσουμε σε μελλοντικό χρόνο όπως πρέπει.
👀

Νέα

Η συμμετοχή με τίτλο Ένα κουτάκης γεμάτος... συναισθήματα! έχει εξαιρεθεί, σύμφωνα με τη γνώμη ενός μέλους της κριτικής επιτροπής. Αιτιολογία: επικίνδυνο δίδαγμα.
Η συμμετοχή με τίτλο Οι πρώτες βοήθειες έχει εξαιρεθεί, σύμφωνα με τη γνώμη ενός μέλους της επιτροπής. Αιτιολογία: Είναι μία σελίδα, μοιάζει σαν περίληψη και δεν έχει κάτι να παρουσιάσει.
Το παραμύθι με τίτλο Ο μισοκόκορας έχει εξαιρεθεί καθώς εντοπίστηκε δημοσιευμένο σε ιστολόγιο.
Η συμμετοχή με τίτλο Ο Τέρης ο αστερίας που ήθελε να γίνει αστέρι έχει εξαιρεθεί ως θεατρικό-μη παραμυθένιο μετά από υπόδειξη μέλους της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Το τραγούδι της καλοσύνης και της ειρήνης  έχει εξαιρεθεί ως εκπαιδευτικό υλικό μετά από υπόδειξη μέλους της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Κίτρινη πεταλούδα εξαιρείται καθώς έγινε υπόδειξη από μέλος της επιτροπής για μη πρωτότυπο κείμενο και συγκεκριμένα ότι είναι ατόφιος ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης.
Η συμμετοχή με τίτλο Παραμυθομπερδέματα εξαιρείται καθώς έγινε υπόδειξη από μέλος της επιτροπής ότι δεν είναι παραμύθι.
Η συμμετοχή με τίτλο Του Κοροναϊού το πανηγύρι-Φιλία εξαιρείται του διαγωνισμού καθώς έγινε υπόδειξη από δύο μέλη της επιτροπής ότι δεν είναι παραμύθι.
Η συμμετοχή με τίτλο Η κυρία Κη εξαιρείται καθώς χαρακτηρίστηκε ως μη παραμύθι από μέλος της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Επιστολές σε καραντίνα εξαιρείται καθώς χαρακτηρίστηκε ως μη παραμύθι από μέλος της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Αδιαφορία εξαιρείται καθώς επισημάνθηκε ως μη παραμύθι από μέλος της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Αυτό το παιδί εξαιρείται καθώς χαρακτηρίστηκε ως τόσο επιτηδευμένο που δεν είναι παραμύθι από μέλος της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Ο μπαμπάς μου ο πατριώτης εξαιρείται αφού χαρακτηρίστηκε ως μη παραμύθι από μέλος της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Φτου και βγαίνω εξαιρείται καθώς χαρακτηρίστηκε ως μη παραμύθι από δύο μέλη της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Παράξενο καλοκαίρι εξαιρείται καθώς χαρακτηρίστηκε ως μη παραμύθι από δύο μέλη της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Είδα το φόβο εξαιρείται καθώς χαρακτηρίστηκε ως μη παραμύθι από μέλος της επιτροπής.
Η συμμετοχή με τίτλο Ταξίδι της ψυχής με βάρκα εξαιρείται καθώς εντοπίστηκε να συμμετέχει σε άλλο διαγωνισμό (ενώ δεν είχε λήξει το παρόν, στις 21/11/2020).
Η συμμετοχή με τίτλο Το λαμπερό αστέρι της Μελίνας εξαιρείται καθώς είχε αποσταλεί σε εκδοτικό πριν την προκήρυξη του παρόντος και θα εκδοθεί εκεί.

Η συλλογή/υποβολή συμμετοχών έχει ολοκληρωθεί! Όσοι έχουν στείλει το κείμενό τους τις δύο τελευταίες ημέρες θα λάβουν το επιβεβαιωτικό μήνυμα μέσα στις πρώτες 3 ημέρες του Οκτώβρη λόγω του μεγάλου όγκου μηνυμάτων που ελήφθησαν την εβδομάδα λήξης. Ως ημέρα υποβολής μετράει η ημερομηνία αποστολής του πρώτου μηνύματος που ελήφθη κι έτσι, όσοι έχουν λάβει απάντηση με διορθώσεις ή ελλειπή στοιχεία ή διευκρινήσεις για να ολοκληρωθεί η καταχώρηση της συμμετοχής τους έχουν περιθώριο ως τις 10 Οκτωβρίου να αποστείλουν τα απαραίτητα. (Μετά το παραπάνω χρονικό περιθώριο κανένα μήνυμα/απάντηση δε μπορεί να γίνει δεκτό και η αντίστοιχη συμμετοχή θα εξαιρείται αυτόματα.)

Είχαν επισημανθεί ως υποψήφια για έπαινο τα εξής έργα: Το δεντράκι που δε ρίζωνε, Η Βουνοσταχτάρα και η Γερακίνα, Μόλυ η κιμωλία, Μπλε χρώμα σ' αθώα μάτια, Η αόρατη αλήθεια, Frozen call - A wolf tale, Το ονειρόπαιδο, Ταξίδι της ψυχής με βάρκα, Ο άντρας στο παγκάκι, Ένας έρωτας γεμάτος πάγο, Κίκο, Τα Χριστούγεννα του μπλε και του πράσινου κάδου, Ο Ντόγκυ, Πόρτα κρυφή πόρτα μαλαματένια, Μα δεν καίει.


👀
Εκδόσεις
Εκδόσεις Δερέ
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δερέ συλλογικό έργο, Ο κόσμος πίσω από τον καθρέφτη, με 17 κείμενα, όλων των κατηγοριών, των (τυχαία σειρά) Α. Ευθυμίου, Η. Τσαχτσίρη, Β. Λαμπροπούλου, Μ. Καβούρη, Μ. Πλατνικώφ, Κ. Θανοπούλου, Α. Παναγή, Σ. Χρυσουλάκη, Γ. Χουλιάρα, Θ. Δημητρακόπουλου, Σ. Κωνσταντουδάκη, Δ. Τζινιβιζίδου, Κων. Μαυροματάκη, Π. Χριστοπούλου, Ε. Μαλιγκάκη.


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δερέ το μυθιστόρημα της Έλενας Τσακιρίδου, Ένας μήνας με τη Βικτόρια, με το οποίο συμμετείχε στον διαγωνισμό.
👀

Ευχαριστώ θερμά τις σελίδες, τα sites, τους bloggers, τις εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια που αναδημοσίευσαν το παρόν συμβάλλοντας στη διάδοση του διαγωνισμού, ήτοι: catisart.gr, thessculture.gr, Ταξίδι Ιδεών, τοΒιβλίο.net, palo.gr, Sin Radio, Fairytales, Λογοτεχνικές αναφορές, all4fun.gr, Dots & Lines... κ.ά.

      

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη