Πέντε μέρες και ένας μήνας

Ά βραβείο στον 1ο διαγωνισμό μυθιστορήματος των εκδόσεων Ελκυστής έγραφε στο εσώφυλλο του βιβλίου, Πέντε μέρες και ένας μήνας, της Παρασκευής Μπακέλλα και αλήθεια ολοκληρώνοντάς το σκέφτηκα, «Πόσο δίκαιη βράβευση»!

Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα με μια πλοκή που ενώ δείχνει να ξετυλίγεται αβίαστα, οι συνεχείς ανατροπές σε γυρνούν ξανά στην αρχή να αναλογιστείς τα όσα διάβασες. Μια ιστορία με πραγματικούς χαρακτήρες, γήινους, αλάξευτους, χωρίς επίπλαστα στοιχεία εντυπωσιασμού στολισμένη με πληθώρα συναισθημάτων που η συγγραφέας τα δίνει με τόση φυσικότητα μέσα από τους χαρακτήρες που περιγράφει που συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να συνοδοιπορείς και να συμπάσχεις, να κλαις και να γελάς.

Ένα συνταρακτικό μυστικό κρυμμένο στο παρελθόν, άνθρωποι που ενίοτε ψιθυρίζουν, βήματα και μονοπάτια που οδηγούν στην Καστοριά. Ο Λουκάς, η Αλίνα, ένα κρυμμένο δαχτυλίδι, ένα απόκρυφο μυστικό, σκέψεις, υποθέσεις, απορίες, δάκρυα, θυμός... Μπορούμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας ή όχι, κλείνουν οι πληγές του όταν έχουμε ανεξόφλητους λογαριασμούς;

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που θα σας κρατήσει τόσο όμορφη συντροφιά που δύσκολα θα το αποχωριστείτε ακόμα κι αφού το έχετε διαβάσει.
Περισσότερα από την Σταυρούλα Δεκούλου Παπαδημητρίου
Επιπλέον: