Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ellaria Black και Οι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Ellaria Black, Οι κανόνες του Δράκου, και φωτογραφίες των συγγραφέων Ελένης Αποστολάτου και Ελευθερίας Μαυρίδου

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Ellaria Black: Παρατηρώντας τη βία που επικρατεί γύρω και μέσα μας.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
E.B.: Η μία στην Ερμιόνη και η άλλη στην Αθήνα μέσω διαφόρων εφαρμογών που μειώνουν τις αποστάσεις.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
E.B.: Έναν μήνα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
E.B.: Αρρωστημένο πάθος.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
E.B.: Όλα ξεκινούν από την αρπαγή της Άννας από τον Δράκο, έναν αρχιμαφιόζο που θέλει να πάρει εκδίκηση για το κακό που του έκαναν. Άραγε μπορεί η εκδίκηση –και η βία που αυτή συνεπάγεται– να μας οδηγήσει στην απόλυτη συμφιλίωση με τον εαυτό και τους γύρω μας;

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
E.B.: Αν πρέπει αν διαλέξουμε μόνο ένα, αυτό είναι η έντονη εναλλαγή των συναισθημάτων που μας κατέκλυσαν κατά τη συγγραφή του.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
E.B.: Καθένας από τους ήρωες κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, διότι όλοι τους μας έδειξαν τους περίπλοκους χαρακτήρες τους, διδάσκοντάς μας και από κάτι καινούριο.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
E.B.: Έντονα συναισθήματα και την αποδοχή κάθε ανθρώπου, καθώς όλοι μας είμαστε ταυτόχρονα και «καλοί» και «κακοί», και θύτες και θύματα. Οι άδικες πράξεις είναι καταδικαστέες και πρέπει να τιμωρούνται σύμφωνα με τους νόμους της κοινωνίας μας, αλλά, πίσω από αυτές, το μόνο που όλοι μας αναζητούμε είναι η αγάπη. Οπότε, χρειάζεται να τις αναγνωρίζουμε και να τις κατακρίνουμε χωρίς να ισοπεδώνουμε την ουσία του ανθρώπου πίσω από αυτές.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
E.B.: Αγωνιούμε για τον χρόνο που κυλάει γρήγορα και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε.

Φοβάστε...
E.B.: Τους εαυτούς μας.

Αγαπάτε...
E.B.: Τη ζωή.

Ελπίζετε...
E.B.: Σε ένα καλύτερο μέλλον.

Θέλετε...
E.B.: Να υπενθυμίζουμε σε όλους –και σε εμάς τις ίδιες– πως ολόκληρη η πλάση είναι ένα.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
E.B.: Όσοι θα βάλουν στην άκρη τη λογική και θα επικεντρωθούν στο συναίσθημα, καθώς η λογική και η έμπνευση σπάνια συμβαδίζουν.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
E.B.: Για να μάθουμε πως πίσω από το χειρότερο τέρας κρύβεται ένα πληγωμένο παιδί.

Γιατί δεν πρέπει;
E.B.: Γιατί αυτό το τέρας φοβίζει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
E.B.: Μέσα από την ιστοσελίδα του εκδοτικού Ελκυστής και μέσα από όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και e-shop.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
E.B.: Στο Facebook: Ελένη Ελευθερία (Εllaria Black) και στο Instagram: ellaria_black.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
E.B.: Το βαθύ κόκκινο, που συμβολίζει το πάθος, την αγάπη, τον θυμό και την οργή.
Το κίτρινο, που συμβολίζει τη δημιουργικότητα, τη δόξα, το μίσος και τη δειλία.
Το λευκό, που συμβολίζει την αθωότητα και την ειλικρίνεια και μας προστατεύει από τους παράλογους φόβους και φυσικά από τη λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει το μαύρο, που δείχνει τη δύναμη, την κομψότητα και το μυστήριο, ενώ παράλληλα είναι συνδεδεμένο με το βαθύ σκοτάδι, τον φόβο και φυσικά τον θάνατο.
Όπως καταλαβαίνετε, για εμάς δεν θα μπορούσε να είναι μονάχα ένα χρώμα, αλλά αυτά τα τέσσερα σε ένα σώμα.

Ποια μουσική;
E.B.: «Ο μικρός τιτανικός» του αείμνηστου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που μέσα σε τέσσερα λεπτά περιγράφει ολόκληρο το βιβλίο μας.

Ποιο άρωμα;
E.B.: Το μεθυστικό άρωμα του γιασεμιού και αυτό της κανέλας.

Ποιο συναίσθημα;
E.B.: Ο έρωτας.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
E.B.: Θα μπορούσε να είναι ταινία και –γιατί όχι;– μια αληθινή ιστορία. Άλλωστε η φαντασία συναντά πολλές φορές την πραγματικότητα, αν και η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
E.B.: Θα μπορούσαμε να ήμαστε πολλά, η αλήθεια είναι, και, μες στην καθημερινότητά μας γινόμαστε ακόμα περισσότερα, αλλά τη συγγραφή αδυνατούμε να την περιορίσουμε.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
E.B.: Επιλέγουμε πολλούς συγγραφείς –και Έλληνες και ξένους– όμως διαβάζουμε ανελλιπώς –φυσικά όποτε δεν γράφουμε και έχουμε χρόνο– την αγαπημένη μας Νεκταρία Μαρκάκη!

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
E.B.: Συνειδητά όχι... Υποσυνείδητα ίσως και ναι... Το μόνο σίγουρο είναι πως η λογοτεχνία μάς ταξιδεύει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια ή σε αυτά που ήδη έχουμε διαβεί, παρουσιάζοντάς τα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, αφού κάθε συγγραφέας είναι μοναδικός, όπως και η κάθε ιστορία του!

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
E.B.: Όλα ορίζονται από τους ήρωές μας. Αυτοί μας δείχνουν τι νιώθουν, τι σκέφτονται, ποιοι οι στόχοι και ποιες οι επιθυμίες τους, και σίγουρα το ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας. Εμείς απλώς τους ακολουθούμε με κομμένη την ανάσα!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
E.B.: Η άποψή μας είναι πως όλα ξεκινούν από τη θέληση και τη φαντασία και σιγά σιγά μέσα από την εξάσκηση έρχεται και η εμπειρία. Εμείς αυτό το μονοπάτι ακολουθήσαμε, όμως αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού προφανώς και υπάρχουν και συγγραφείς που πρώτα διδάχθηκαν τις τεχνικές της δημιουργικής γραφής και έκαναν τα πρώτα τους βήματα μέσα από το διάβασμα και διάφορες ασκήσεις συγγραφής, που πυροδότησαν τη φαντασία τους.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
E.B.: Η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού.

Τι την αποτυχία;
E.B.: Η μη ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
E.B.: Φυσικά. Οτιδήποτε ξεπερνά το μέτρο ορίζεται ως κατάχρηση και επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στις ζωές μας. Όσο όμορφη και πολυεπίπεδα επικερδής είναι η ανάγνωση, άλλο τόσο μπορεί να μας εξαντλήσει σωματικά και πνευματικά όταν δεν πατάμε το φρένο τις στιγμές που χρειάζεται.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ελευθερία: Η κατάκτηση της ευτυχίας.
Ελένη: Από την αυτοκαταστροφή στην αυτοπαραδοχή.

Οι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας, Ellaria Black

Η Ellaria Black ή κατά κόσμον Ελένη Αποστολάτου και Ελευθερία Μαυρίδου απάντησαν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά τους Οι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας, που ανήκει στο είδος της ερωτικής λογοτεχνίας και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Ένας παραμυθένιος γάμος ματαιώνεται κι ένας ματωμένος ξεκινά για την Άννα, η οποία βρίσκεται αιχμάλωτη και θύμα του Δράκου, ενός μαφιόζου που θέλει να πάρει εκδίκηση από τον αγαπητικό της. Ο κόσμος της μαφίας ανοίγεται διάπλατος μπροστά στα μάτια της και καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για να καταφέρει να επιβιώσει και να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Αυτή η δύναμη, όμως, τη δελεάζει και η εκδίκηση παίρνει τα ηνία, μεταμορφώνοντάς τη στον χειρότερο εφιάλτη της.
Ποιος θα βγει νικητής και ποιος χαμένος; Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά –με πρώτες στάσεις το μίσος, τον έρωτα, τον πόθο, τον φόβο και την τρέλα– που έχει για τερματικό του σταθμό την απόλυτη αγάπη.

Ellaria Black: Ελένη Αποστολάτου και Ελευθερία Μαυρίδου. Ένα όνομα για δύο διαφορετικές προσωπικότητες που, κατά τη διάρκεια της κοινής τους συγγραφικής δραστηριότητας, δημιουργούν μία νέα, η οποία κατέχει την έμπνευση, το ύφος, τις σκέψεις αλλά και τα ηθικά διλήμματα και διδάγματα που λαμβάνει μέσα από τους ήρωες των ιστοριών της. Η Εllaria Black γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 2019 δημοσιεύοντας την πρώτη της ιστορία σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα. Από τότε έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα, που χαρακτηρίζονται από τις ίντριγκες, τον ερωτισμό, το χιούμορ και τις ανατροπές τους. Για την Ellaria Black, το πλέξιμο των λέξεων γίνεται ένα υπέροχο ταξίδι βγαλμένο από τα μονοπάτια του μυαλού αλλά και της φαντασίας της που έρχονται σε επαφή με τα θαμμένα ή καλά ξεχασμένα κομμάτια του εαυτού της. Στόχος της είναι να σας ξεναγήσει στον κόσμο των αισθήσεων που έχει για αφετηρία την απόλυτη τρέλα του έρωτα και φτάνει ως τη δικαίωση κάθε πονεμένης ψυχής.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη