Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Έξι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής

Έξι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής

Έξι τίτλοι για να τους γνωρίσετε και να τους διεκδικήσετε! Οι εκδόσεις Ελκυστής προσφέρουν τα ακόλουθα βιβλία σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες –ένα στον καθένα. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους. Συμμετοχή στην κλήρωση, που θα γίνει μετά τις 16 Απριλίου 2024, σημαίνει αποδοχή των όρων. Τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από τον εκδότη. Αυτή η δωροθεσία είναι πανελλήνια! Η δωροθεσία θα αποσυρθεί μετά τη λήξη της από το koukidaki.gr· ωστόσο, η ανάρτηση θα παραμείνει ως έχει για πληροφοριακό σκοπό.

Γκουέντρα
Χριστόδουλου Δ-Α. Λιτζερίνου

Γκουέντρα, Χριστόδουλου Δ-Α. Λιτζερίνου

Γκουέντρα είναι ο χορός των γυναικών της ερήμου καθώς λικνίζονται γονατιστές στο χώμα. Είναι η ίδια η δύναμη που τις δίνει η έρημος για να διαφεντέψουν τις ψυχές των Τουαρέγκ.
Μια Γαλλίδα, η Λιλά, αποφασίζει να ζήσει σε ένα χωριό της Βόρειας Αφρικής που το βρέχει η Μεσόγειος. Στο ίδιο μέρος συνυπάρχουν μια κοινότητα ευσεβών μουσουλμάνων ψαράδων και μια φυλή ταξιδευτών Τουαρέγκ με αρχηγό τον Ασάντ. Μια δυτική γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κοινωνίες που συγκρούονται. Όταν ξεσπά ένταση μεταξύ τους και η φυλή των Τουαρέγκ αποχωρεί από το χωριό για τον νότο της Σαχάρας, το χωριό υποφέρει και η φυλή περιπλανιέται στην έρημο μέχρι να βρει καινούργια πατρίδα, βιώνοντας έτσι ξέχωρα τις τραγωδίες τους.
Απρόβλεπτες καταστάσεις και ανατροπές σημαδεύουν τις ζωές των δύο κοινοτήτων και της Λιλά. Οι γυναίκες, όμως, μπορούν να αντιληφθούν τα παιχνίδια του Θεού με τους ανθρώπους και να παλέψουν...
Ο Χριστόδουλος Λιτζερίνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος. Από τις εκδόσεις Ανάτυπο κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Τα χαρτόκουτα δεν έχουν φινιστρίνια. Διακρίθηκε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς διηγήματος και ποίησης και έργα του δημοσιεύθηκαν στα συλλογικά έργα των εκδόσεων Παράξενες Μέρες: Παράξενες μέρες στη Θεσσαλονίκη, Παράξενοι έρωτες, Μικρές επαναστάσεις, Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, όπως και από τις εκδόσεις της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Φυλάξου από τον σκύλο πήρε το πρώτο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων Παράξενες Μέρες, εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Από τις εκδόσεις Ελκυστής εκδόθηκε το μυθιστόρημα Ρουμπίνα: Η γκεζερά της αθωότητας.
Absence area: Περιοχή απουσίας
Σάββα Μόσχου

Absence area: Περιοχή απουσίας, Σάββα Μόσχου

Ο Άρο αγαπούσε τους ανθρώπους.
Τους δικούς του τέλειους, ιδανικούς ανθρώπους.
Ήταν στα αλήθεια υπερήφανος για αυτούς.
Τους φρόντιζε σαν να ήταν παιδιά του.
Τους τάιζε, τους πότιζε, τους έκοβε, τους έραβε.
Όταν έπρεπε τους σκότωνε και λυπόταν πολύ για αυτό.
Αλλά ο στόχος του ήταν πάντα αγαθός.
Η ζωή μπορεί να ήταν ένα στενό,
κακοτράχαλο και μισοφωτισμένο μονοπάτι·
όμως αυτός θα το πλάτυνε, θα το φώτιζε.
Με κάθε τρόπο.
Ο συγγραφέας Σάββας Γ. Μόσχου γεννήθηκε το 1968. Τα τελευταία δεκαεννέα χρόνια κατοικεί και εργάζεται στο Μόναχο της Γερμανίας. Συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το μυθιστόρημα Absence area: Περιοχή απουσίας, την πρώτη του απόπειρα. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει αλλά και γράφει –αραιά και πού– και λίγη ποίηση.
Το κλάμα της λύκαινας
Ελευθερίας Καραδήμου

Το κλάμα της λύκαινας, Ελευθερίας Καραδήμου

Πέντε φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι για τις χιονισμένες πλαγιές των Ελβετικών Άλπεων, όπου σκοπεύουν να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Ένα απρόσμενο ατύχημα με το αυτοκίνητό τους θα είναι η αφορμή για να οδηγηθεί ο Τζίμι –ένα από τα μέλη της παρέας– σε μια καλύβα όπου θα ακούσει «το κλάμα της λύκαινας» και θα βιώσει μια απίστευτη και έντονη ερωτική ιστορία με μια μυστηριώδη νεαρή γυναίκα η οποία θα τον ταξιδέψει στο παρελθόν της και θα τον ωθήσει να πράξει το ακαταλόγιστο.
Η Ελευθερία Καραδήμου, ή Ρία όπως τη φωνάζουν φίλοι και γνωστοί, ζει μόνιμα στην όμορφη πόλη της Καβάλας. Είναι παντρεμένη εδώ και σαράντα ένα χρόνια με τον Οδυσσέα Ασημίδη και μαζί απέκτησαν δυο κορίτσια, την Αθηνά, Νανά, και την Εβίτα, και έχουν δυο εγγόνια, τον Οδυσσέα και τον Λευτέρη. Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή, σχεδόν από οχτώ χρονών. Το πρώτο της βιβλίο το είχε γράψει σε σχολικό τετράδιο... Μέχρι τώρα κατάφερε να γράψει δεκατέσσερα βιβλία με μεράκι και πολλή αγάπη. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τα καβαλιώτικα σίριαλ, μιας και η σκηνοθεσία είναι κάτι που λατρεύει. Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται: Στο σύμπλεγμα της αράχνης, Μπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη
Όλα τελειώνουν νωρίς
Χρήστου Θ. Παπαδημητρίου

Όλα τελειώνουν νωρίς, Χρήστου Θ. Παπαδημητρίου

«Η ζωή είναι μικρή. Έχεις μονάχα δυο ζωές. Και η δεύτερη ξεκινά μόλις συνειδητοποιήσεις πως έχεις τελικά μονάχα μια...»
Στις 19 Ιουλίου του 1992 δολοφονείται στο Παλέρμο ο δικαστής-διώκτης της μαφίας Πάολο Μπορσελίνο, ο μοναδικός άνθρωπος που έχει όλες τις απαντήσεις. Το κόκκινο ημερολόγιό του, μια πυξίδα που μπορεί να ξεσκεπάσει μια για πάντα τη δαιδαλώδη οργάνωση της μαφίας, περνά στην κατοχή ενός νεαρού αστυνομικού. Το δίλημμα που πρόκειται να αντιμετωπίσει θα τον βάλει σε μία περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή. Με το πέρασμα του χρόνου, το κυνήγι για το πολυπόθητο ημερολόγιο δεν έχει σταματήσει. Όσοι επιλέξουν να σταθούν ανάμεσα σε αυτό και τη μαφία θα χορέψουν με τον θάνατο και θα ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό. Το ημερολόγιο που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή όποιου το κρατά στα χέρια του. Θα προξενήσει φόβο, θα πυροδοτήσει τον έρωτα, θα προσελκύσει τον πειρασμό. Η μαφία θα κάνει τα πάντα για να το πάρει στα χέρια της. Όσοι της το στερήσουν θα κληθούν να πάρουν μία σημαντική απόφαση. Θάρρος ή δειλία; Πίστη ή προδοσία;
Ο Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι διδάκτορας δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου των Βρυξελλών, στο οποίο πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Έχει δημοσιεύσει ένδεκα λογοτεχνικά βιβλία (εννιά μυθιστορήματα και δύο ποιητικές συλλογές), νομικά συγγράμματα και πενήντα επιστημονικές μελέτες σε έγκριτα νομικά περιοδικά. Στον κόσμο της λογοτεχνίας μυήθηκε το 2008, με το μυθιστόρημα Το τέλος του Γ.Σ. Μπαχ. Έπειτα από μια μακρόχρονη πορεία στον χώρο των εκδόσεων και συνεργασία με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους –πλέον– το τελευταίο του μυθιστόρημα Όλα τελειώνουν νωρίς κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Έχουν εκδοθεί κατά χρονολογική σειρά: Το τέλος του Γ.Σ. Μπαχ (Ιωλκός, 2008), Ημιτελής εκτέλεση (Λιβάνης, 2009), Θανάσιμος Έρωτας (Ιωλκός, 2011), Ανεστραμμένη κλεψύδρα (Ιωλκός, 2012), Αρχική θεωρία (Ιωλκός, 2014), Έγκλημα χωρίς δολοφόνο (Μεταίχμιο, 2016), Αντίστροφη μέτρηση (Διάπλαση, 2019), Παγίδα θανάτου για τον επιθεωρητή Ζακέ (Νεφέλη, 2020), Ο ήχος των ορίων (Ελκυστής, 2021), Μια ανάσα πριν το τέλος (Ελκυστής, 2022), Όλα τελειώνουν νωρίς (Ελκυστής, 2023). Επίσης: Η επιρροή του κοινοτικού δικαίου στη δικαστική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων (Σάκκουλα, 2002), Τρόποι διείσδυσης του ευρωπαϊκού δικαίου στην εθνική έννομη τάξη (Σάκκουλας, 2013).
Καταδύσεις
Κατερίνας Μαρτζούκου

Καταδύσεις, Κατερίνας Μαρτζούκου

Η συλλογή Καταδύσεις έρχεται σχεδόν δέκα χρόνια μετά την πρώτη συλλογή της Κατερίνας Μαρτζούκου, διανύοντας μια δεκαετία γεμάτη εκκινήσεις, παύσεις και τελείες. Γεμάτη πολλές μικρές καταδύσεις μέσα στα σκοτεινά νερά της πιο βαθιάς μας σκέψης, στον βυθό των πιο μεγάλων μας αναγκών, του πόνου, της μνήμης αλλά και της προσδοκίας.
Αυτές οι μικρές ή μεγάλες καταδύσεις είναι εξάλλου απαραίτητες πριν από κάθε ανάδυση της ζωής μας στο φως της ημέρας, σε αυτό το φως το άπλετο, το δικό μας, το ελληνικό, αυτό που πάντα αναζητούμε αγγίζοντας την επιφάνεια. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όλες οι καταδύσεις της ζωής, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα περιβάλλονται από μια αύρα σκοτεινή και φαινομενικά οριστική, προμηνύουν πάντα την υπόσχεση της ανάδυσης και την υπενθύμιση πως οφείλουμε να προχωρήσουμε, να γίνουμε καλύτεροι, να διανύσουμε την απόσταση και να κρατήσουμε στα χέρια μας σφιχτά το πολύτιμο δώρο της ζωής!
Η Κατερίνα Μαρτζούκου γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1981 στην Αθήνα, ζει εκεί και κατάγεται από την Κέρκυρα και τη Χαλκίδα. Από νωρίς ασχολήθηκε με τις ξένες γλώσσες και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Το 2006 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη μετάφραση με Master of Arts with Merit in Applied Translation Studies από το London Metropolitan University. Έχει μεταφράσει τεχνικά, επιστημονικά και λογοτεχνικά βιβλία κι έχει συνεργαστεί για χρόνια με μεταφραστικά γραφεία και εκδοτικούς οίκους. Εργάζεται ως μεταφράστρια, δασκάλα αγγλικών αλλά και ως στιχουργός, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και ανερχόμενα σχήματα. Της αρέσει το αίσθημα της δημιουργίας, να ποιεί τέχνη σε κάθε της μορφή, από τη στιχουργική και τη μουσική μέχρι τη ζωγραφική πάνω σε βότσαλα. Το 2011 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο Ήταν Καιρός (Εκδόσεις Ιωλκός) ενώ ως σήμερα έχει λάβει διακρίσεις τόσο σε εγχώριους αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς ποίησης και κάποια από αυτά τα έργα της έχουν συμπεριληφθεί και σε συλλεκτικές εκδόσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δύο υπέροχες κόρες, τη Ρέα και την Αθηνά.
Στου χρόνου τον καθρέφτη: Θεσσαλονίκη
Σπύρου Γκρίντζου

Στου χρόνου τον καθρέφτη: Θεσσαλονίκη, Σπύρου Γκρίντζου

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και αποτυπώνει την πορεία της οικογένειας Πασμαντζόγλου, η οποία για δεκαετίες διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα υφασματάδικα στο κέντρο της πόλης. Οικογένεια επώνυμη και πλούσια που αποδεικνύεται ότι αντιστέκεται επίμονα στις μεγάλες αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος στην αγορά.
Απέναντι από το κατάστημα βρίσκεται ένα περίπτερο με έναν ασήμαντο, αλλά όχι τυχαίο ιδιοκτήτη. Χρόνια ο ένας απέναντι από τον άλλον. Τους χωρίζει μόνο ένας δρόμος. Η σχέση τους είναι αυτή του σπουδαίου και του μικρού γείτονα.
Όμως, οι δύο αυτοί διαφορετικοί «πόλοι», οι δύο οικογένειες, θα έρθει η στιγμή που θα διαμορφώσουν η μία τη μοίρα της άλλης. Έχουν δεθεί στη διάρκεια των χρόνων. Το συμπέρασμα είναι ότι η ζωή των άλλων μερικές φορές, χωρίς να το ξέρουμε, γίνεται και δική μας ζωή.
Φωτογραφία εξωφύλλου: Εφιάννα Τριαντόγλου
Ο Σπύρος Γκρίντζος γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και μεγάλωσε στην Αμερική. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μενέλαου Λουντέμη για το μυθιστόρημά του Γκόρκας, εκδόσεις Πατάκη. Επίσης το πιο γνωστό μυθιστόρημά του Παραλάβατε διορισμόν έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη ως τηλεοπτική σειρά για την ΕΡΤ και αργότερα έγινε και ταινία μεγάλου μήκους με σημαντικές διακρίσεις.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη