Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Χριστίνα Αποστολίδη και το Χόρεψε μαζί μου!

Από το εξώφυλλο του παιδικού βιβλίου της Χριστίνας Αποστολίδη, Χόρεψε μαζί μου, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς θα θέλατε να συστηθείτε στους αναγνώστες μας;
Χριστίνα Αποστολίδη: Είμαι η Χριστίνα. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια όμως ζω στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου εργάζομαι και έχω δημιουργήσει την οικογένειά μου, τον Χρήστο, την κόρη μας Σοφία και το σκυλάκι μας Maggie. Ασχολούμαι με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων από το 2013 περίπου, αν και το πρώτο μου βιβλίο «Ο λύκος και η πεταλούδα» εκδόθηκε το 2019. Από τότε προσπαθώ να είμαι σταθερά παρούσα στην εκδοτική παραγωγή κι ο στόχος μου είναι με κάθε ιστορία να βελτιώνομαι.

Πώς εμπνευστήκατε τον τίτλο Χόρεψε μαζί μου; Πείτε μας δυο λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου.
Χ.Α.: Η Ισμήνη, η πρωταγωνίστρια του «Χόρεψε μαζί μου», μπορεί να είναι κωφή, πάνω από όλα όμως είναι ένα τυπικό δεκατετράχρονο κορίτσι που διεκδικεί την ανεξαρτησία της, αναζητά τον δικό της τρόπο έκφρασης, ερωτεύεται και στην πορεία συγκρούεται, όπως όλα τα παιδιά, με τη μαμά της. Μέσα από τη σύγκρουση, μαμά και κόρη θα κάνουν ένα ταξίδι κατανόησης τόσο του εαυτού τους, όσο κι η μια της άλλης και τελικά θα «χορέψουν μαζί».

Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στους αναγνώστες σας μέσω του βιβλίου σας;
Χ.Α.: Ότι κάθε πλάσμα, παιδί ή ενήλικας, είναι μοναδικό, έχει ταλέντα και δικαίωμα να κυνηγήσει τα όνειρά του!

Ποια η σχέση σας με τη συγγραφή; Πώς ξεκίνησε;
Χ.Α.: Η σχέση μου με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων ξεκίνησε όταν η κόρη μου ήταν περίπου ενάμισι έτους και δεν θυμόμουν καμία από τις ιστορίες που μου έλεγαν εμένα οι γονείς μου και οι παππούδες μου για να της πω. Άρχισα λοιπόν να φτιάχνω ιστορίες και αυτό συνεχίστηκε και καθώς μεγάλωνε η Σοφία, η οποία δεν αρκούνταν στο να τις διαβάζω βιβλία αλλά επέμενε πάντα να τις λέω και «ιστορίες από το μυαλό μου».

Χόρεψε μαζί μου!, Χριστίνας Αποστολίδη

Το Χόρεψε μαζί μου διακρίθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το 2021, στην κατηγορία Ίστορία εκτενούς φόρμας για παιδιά 10-14 ετών. Μιλήστε μας γι' αυτό.
Χ.Α.: Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά η απονομή του επαίνου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και αυτό γιατί διακρίθηκα σε δύο κατηγορίες, σε αυτήν που αναφέρατε και στην κατηγορία του διηγήματος. Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά δίνει ευκαιρία σε νέες και νέους συγγραφείς να δοκιμαστούν στο γράψιμο και να έρθουν οι συγγραφείς σε επαφή με τον εκδοτικό κόσμο.
Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του «Χόρεψε μαζί μου» και στους διαγωνισμούς του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Τι πιστεύετε για το βιβλίο στις μέρες μας; Έχει τη δύναμη ν' αλλάξει τον κόσμο;
Χ.Α.: Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να μπορούσε το βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο –δυστυχώς ο κόσμος θέλει πολλά πράγματα για να αλλάξει. Ωστόσο ένα βιβλίο είναι σαν ένα ταξίδι. Μπορεί να αλλάξει εμάς στους ίδιους. Μας επιτρέπει να εξερευνούμε άλλους κόσμους, χαρακτήρες, καταστάσεις κι από αυτή την εξερεύνηση κερδίζουμε εμπειρίες, διευρύνουμε την οπτική μας γωνία και με αυτή την έννοια, αν όλοι αλλάζαμε διαβάζοντας, θα μπορούσε να αλλάξει και ο κόσμος.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας;
Χ.Α.: Στα άμεσα σχέδιά μου είναι πάντα η ολοκλήρωση του επόμενου βιβλίου. Αυτή την εποχή δουλεύω παράλληλα μια εφηβική ιστορία, μια ιστορία για μικρότερα παιδιά και ένα βιβλίο γνώσεων για παιδιά.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στον χώρο του marketing. Τα τελευταία χρόνια, ζει με την οικογένειά της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τις Εκδόσεις Μίνωας έχουν εκδοθεί τα βιβλία της: «Ο λύκος και η πεταλούδα», «Το άτακτο καπέλο», «Οχ, πρασίνισα!», «Οχ, κοκκίνισα!» και «Οχ, κιτρίνισα!», ενώ από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα «Πάρτι το ποτάμι» (κατάλογος The White Ravens 2023, βραχείς κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ 2023) και «Χόρεψε μαζί μου» (έπαινος διαγωνισμών Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2021, βραχείς κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ 2024). Γράφει επίσης παιδικά τραγούδια.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη