Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Rabbit hole

Νίκος Γεωργάκης, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Ελένη Παπαβασιλείου, Πολύκαρπος Φιλλιπίδης και Εύη Δόβελου

Αμηχανία... όταν το πιο συγκλονιστικό γεγονός συμβαίνει σε ένα ζευγάρι, να χάσουν το μονάκριβο παιδί τους, τεσσάρων χρόνων, από ένα στιγμιαίο λάθος. Η παράσταση θα σας δείξει πώς το αντιμετωπίζει το ζευγάρι αλλά και ο στενός τους οικογενειακός κύκλος.
Στο θέατρο Ελέρ, στην Πλάκα, είδα την παράσταση με τον τίτλο Rabbit hole (στα ελληνικά κουνελότρυπα) του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λυμπερόπουλου.

Οι πέντε ηθοποιοί που στελεχώνουν την παράσταση μας δείχνουν πόσο διαφορετικά μπορεί να πενθήσει κάποιος.

Όταν ο μικρός Ντάνι σκοτώνεται, διαλύει τον Χάρι και την Μπέκα δείχνοντας με σαφήνεια πως μια στιγμή μπορεί να διαλύσει μια οικογένεια. Το πένθος τους είναι τόσο διαφορετικό που τους απομακρύνει αντί να τους ενώνει. Ο Χάρι δεν μπορεί ακόμα να τον αποχωριστεί αλλά η Μπέκα προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί μετά την απώλεια του γιου της. Διαφορετικές θλίψεις χωρίς σημείο επαφής για το ζευγάρι. Και το παζλ θα συμπληρώσουν η αδελφή της Μπέκα, που της ανακοινώνει την εγκυμοσύνη της, και η μητέρα τους, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά αποτυχαίνει οικτρά.
Η ελπίδα θα έρθει από τον νεαρό που από λάθος χτύπησε τον Ντάνι και που και αυτός με τον τρόπο του αισθάνεται δυστυχία και τύψεις και προσπαθεί να διαχειριστεί τη θλίψη του. Η αμηχανία έχει ποτίσει τόσο την ατμόσφαιρα και που δεν αφήνει να βγουν τα πραγματικά συναισθήματά τους. Ένας κόσμος που έχει χάσει εντελώς την ισορροπία του και προσπαθεί ο καθένας με τον δικό του τρόπο να επανέλθει.

Εξαιρετικοί και οι πέντε ηθοποιοί που συμμετέχουν: Νίκος Γεωργάκης, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Ελένη Παπαβασιλείου, Πολύκαρπος Φιλλιπίδης και Εύη Δόβελου. Μου άρεσε και ο τρόπος που έστησε τον φωτισμό σε κάποιες πιο έντονες σκηνές ο Βασίλης Κλωτσοτήρας.

Μία τραγωδία που σε στιγμές έχει αυτοσαρκασμό, που ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, και σε κάποιες στιγμές κομμάτια που είναι υπέροχα. Το Rabbit hole συμπεριλαμβάνεται στις παραστάσεις που έχουν κάτι να πουν στους θεατές.

Θαρρώ ότι θα πρέπει να είναι στη λίστα ενός πραγματικού θεατρόφιλου.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λυμπερόπουλος
Μετάφραση: Χριστίνα Μαλακού
Σκηνικά: Δημήτρης Κατσίκης
Κοστούμια: Σάντυ Καραγιάννη
Σχεδιασμός φώτων: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κυριακόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάιρα Στυλιανού
Βοηθός ενδυματολόγου: Καλλιρρόη Φώνη
Φωτογράφιση: Σπύρος Περδίου
Οργάνωση παραγωγής: Μάιρα Στυλιανού
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Βάσω Σωτηρίου
Παραγωγή: Play Productions

Διανομή:
Ευαγγελία Ανδρεαδάκη
Νίκος Γεωργάκης
Εύη Δόβελου
Έλενα Παπαβασιλείου
Πολύκαρπος Φιλιππίδης

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη