Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Μαρία Προδρόμου για το "Τριαντάφυλλα του ανέμου"

Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.

Οι συγγραφείς έχουν μία μέρα για να απαντήσουν τις ερωτήσεις της λίστας προκειμένου να γνωρίσουμε το νέο τους -τις περισσότερες φορές ακυκλοφόρητο- βιβλίο. Οι ερωτήσεις έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από εμένα. Εκείνοι ευθύνονται για τις απαντήσεις και μόνο. Κι εσείς για τις εντυπώσεις.
Πως σας ήρθε η ιδέα;
Μ.Π.: Τελείως ξαφνικά και απρόσμενα ενώ άκουγα ένα τραγούδι. Συγκεκριμένα το All I need των Within Temptation. Το τραγούδι δεν έχει να κάνει με το θέμα, η μουσική όμως και οι στίχοι του με έκαναν να εμπνευστώ την ιδέα.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Μ.Π.: Στην αρχή κράταγα χειρόγραφες σημειώσεις. Έπειτα στον υπολογιστή μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Μ.Π.: Γύρω στον ενάμιση χρόνο.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Μ.Π.: Καταιγιστικό, όμοιο με καταιγίδα που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Μ.Π.: Λοιπόν, αναφέρεται βασικά σε δύο χρονικές περιόδους, στο 1710 και στο 2008, καταγράφοντας δύο ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους. Το 1710 ο αναγνώστης ταξιδεύει στην ιστορία της Έλντας, μιας κοντεσίνας που υποχρεώνεται να παντρευτεί το γιο κάποιου κόντε προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία. Καταλήγει να τον ερωτευτεί, αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια. Το 2008 αφορά την ιστορία της Μάιρας, μιας κοπέλας ρομαντικής και ονειροπόλας. Όλα θα αλλάξουν στη ζωή της όταν θα γνωρίσει τον Αλέξανδρο αρχίζοντας να βιώνει ταυτόχρονα εικόνες και συναισθήματα κάποιου άλλου κόσμου. Το βιβλίο πλημμυρίζεται από μυστήριο ενώ υπάρχει και το μεταφυσικό στοιχείο.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Μ.Π.: Τον τρόπο με τον οποίο οι ήρωές μου κατάφερναν να με παρασύρουν, κυριεύοντας με ολοκληρωτικά.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Μ.Π.: Η Έλντα γιατί αγάπησε με πάθος.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Μ.Π.: Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο παρελθόν και στο παρόν.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Μ.Π.: Αν θα αρέσει στους αναγνώστες. Αν θα τους πλημμυρίσει με τα συναισθήματα που πλημμύρισε κι εμένα γράφοντάς το.

Φοβάστε...
Μ.Π.: Το φθόνο.

Αγαπάτε...
Μ.Π.: Την οικογένειά μου και τη συγγραφή.

Ελπίζετε...
Μ.Π.: Στο όνειρο!

Θέλετε...
Μ.Π.: Όλοι οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Μ.Π.: Εκείνοι που δεν σταματάνε να ονειρεύονται.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Μ.Π.: Γιατί θα ταξιδέψετε σε κόσμους μακρινούς και ονειρεμένους.

Γιατί δεν πρέπει;
Μ.Π.: Γιατί η απώλεια αυτών των κόσμων όταν το ολοκληρώσετε ίσως σας στενοχωρήσει.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Μ.Π.: μέσω του εκδοτικού μου οίκου καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Μ.Π.: Στη σελίδα μου στο facebook και στο blog μου mariaprodromouwriter.blogspot.com.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Μ.Π.: Το κόκκινο!

Ποια μουσική;
Μ.Π.: Το τραγούδι που άκουγα γράφοντάς το καθώς και η μουσική των Two steps from Hell-Tristan.

Ποιο άρωμα;
Μ.Π.: Του ρόδου.

Ποιο συναίσθημα;
Μ.Π.: Του έρωτα και του πάθους.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Μ.Π.: Τριαντάφυλλο.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Μ.Π.: Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε κάτι άλλο.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Μ.Π.: Πολλούς. Νόρα Ρόμπερτς, Μπρέντα Τζους και άλλους.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Μ.Π.: Στο τρόπο που σκέφτομαι ή ζω κανείς. Στον τρόπο που γράφω όλοι όσοι μου αρέσουν και διαβάζω κατά καιρούς. Ειδικά ο Γρηγόριος Ξενόπουλος τον οποίο λατρεύω και θαυμάζω απεριόριστα.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Μ.Π.: Κάποιοι μπορούν να με κατευθύνουν, όπως όλοι οι ήρωες του Τριαντάφυλλα του Ανέμου. Στην αρχή τουλάχιστον. Στην πορεία όμως εγώ ορίζω τις τύχες τους.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Μ.Π.: Φαντασία πάνω απ' όλα αλλά και συναίσθημα.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Μ.Π.: Η καλή γραφή, η συγκλονιστική πλοκή, οι διάλογοι και οι όμορφες περιγραφές, μα πάνω απ' όλα οι αναγνώστες!

Τι την αποτυχία;
Μ.Π.: Τα αντίθετα από τα παραπάνω.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Μ.Π.: Ναι βέβαια αν και αυτό δεν θεωρείται απαραίτητα κι ελάττωμα!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Μ.Π.: Τριαντάφυλλα του ανέμου.
Εξώφυλλα βιβλίων της Μαρίας Προδρόμου και φωτογραφίες της ίδιας από το προσωπικό της αρχείο. Στην έγχρωμη το εξώφυλλο του νέου της μυθιστορήματος "Τριαντάφυλλα του ανέμου"
Οπισθόφυλλο:
Ζάκυνθος 1710. Η Έλντα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον άντρα της αδερφής της. Μη υπομένοντας άλλο αυτό το μυστικό που της βαραίνει τη ψυχή αποφασίζει να γίνει καλόγρια, ο πάμπλουτος όμως θείος της, ο κόντε Ντάντος που έχει αναλάβει μετά τον απρόσμενο θάνατο των γονιών της τη φροντίδα της, την υποχρεώνει να παντρευτεί τον Ρομπέρτο, γιο του κόντε Κατελλάνου, έναν άγνωστο της νέο προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία. Η κοπέλα θεωρεί το νέο εχθρό της οικογένειας και σίγουρα προικοθήρα. Ωστόσο ο Ρομπέρτο είναι απίστευτα ευγενικός, γοητευτικός, μυστηριώδης... Η κοπέλα τον ερωτεύεται παράφορα. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια.. 

Στην Αθήνα του 2008 η Μάιρα, είναι μια κοπέλα ρομαντική, ονειροπόλα. Εργάζεται σαν γραφίστρια στον εκδοτικό οίκο του πατέρα της και πιστεύει πως ένας συνάδελφος της, ο Πέτρος, είναι ο άντρας της ζωής της. Είναι όμως έτσι; Ο απρόσμενος χωρισμός τους και η γνωριμία της με ένα γοητευτικό νέο τον Αλέξανδρο θα ανατρέψει τα πάντα. Ένα φιλί… και η κοπέλα θα αρχίσει να βιώνει εικόνες και συναισθήματα ενός άλλου κόσμου…

Προσπαθώντας να ξεφύγει θα βρεθεί στη Ζάκυνθο στο σπίτι μιας αγαπημένης της θείας. Μέχρι που η θάλασσα θα ξεβράσει έναν άντρα... Και όλα στη ζωή της θα ανατραπούν.

Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki και αφορά νέες κυκλοφορίες βιβλίων.
Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα; Επιλέξτε την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο; Ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
¤
Η Μαρία Προδρόμου προσφέρει ένα αντίτυπο του μυθιστορήματός της "Ο Άγγελος της Ομίχλης" στους αναγνώστες του ιστότοπου. Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί για να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση που θα γίνει μέσω του προφίλ μου στο facebook στις 21 Μαρτίου. Το όνομα του τυχερού αναγνώστη θα ανακοινωθεί στο koukidaki, στο facebook καθώς και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και σελίδες. Ο ίδιος θα ενημερωθεί και με προσωπικό μήνυμα αν έχει αφήσει το email του. Η συγγραφέας θα λάβει όλα τα μηνύματα μετά την κλήρωση.

Χορηγός επικοινωνίας διαγωνισμού: http://ediagonismoi.gr/Χορηγός Επικοινωνίας Διαγωνισμού : www.diagonismoidwra.gr
Ο διαγωνισμός προβάλλεται και στο/χορηγός επικοινωνίας: http://www.saveandwin.gr/

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη