Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Λογοτεχνία εφήβων (και όχι μόνο)

Τέσσερα βιβλία της σειράς Νεανικές Διαδρομές από τα Ελληνικά Γράμματα. Η σειρά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού συγκέντρωσε πολύ καλούς τίτλους και έκανε αξιόλογες προτάσεις στο αναγνωστικό κοινό ενώ πλέον τα βιβλία της είναι δύσκολο να εντοπισθούν -όσα από αυτά υπάρχουν ακόμη σε κάποια ράφια- και αρκετά έχουν εξαντληθεί από καιρό.
Γνωρίστε τέσσερα από αυτά και διεκδικήστε τα! Όλα ή όσα σας αρέσουν περισσότερο. Για να στείλετε τη συμμετοχή σας στην κλήρωση κλικάρετε το k που ακολουθεί την περιγραφή του βιβλίου ή των βιβλίων που σας ενδιαφέρει/-ουν και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Η κλήρωση θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου και τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Διαβάστε τους όρους και κάθε σχετική πληροφορία για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ.

Καλή τύχη!

***

Δε θέλω να μου Λένε τι να Κάνω
Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου
Το πέρασμα της Ζένιας από την εφηβεία στην ωριμότητα σημαδεύεται από αδιέξοδες συγκρούσεις με τους γονείς της. Ο πρώτος έρωτας, στο πρόσωπο ενός γοητευτικού περιθωριακού νεαρού, βαθαίνει ακόμα περισσότερο το χάσμα που έχει ανοιχτεί ανάμεσα τους. Αναζητώντας το δικό της στίγμα σε ένα ρευστό πολιτικό πεδίο και έναν κόσμο που αμφισβητεί ολοένα και περισσότερο, η νεαρή ηρωίδα προβληματίζεται, ερωτεύεται, παθιάζεται και, μέσα από τις επιλογές και τα λάθη της, καθώς επίσης και την καταλυτική επίδραση αγαπημένων της προσώπων, αναθεωρεί απόψεις και πεποιθήσεις και αρχίζει να διαμορφώνει τις δικές της ιδέες για την αγάπη, τη φιλία, το δίκιο. Από τη δοκιμασία αυτή, δεν μπορεί παρά να βγει κερδισμένη. Γιατί "ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει δυνατότερους".

k

***

Το μεγάλο μυστικό
Μάρκος Κάβουρας
Ο Κωσταντής είχε τελειώσει πριν από δύο χρόνια το σχολείο και γύριζε ανέμελα στις παραλίες, κάνοντας θελήματα και δουλειές του ποδαριού για να βγάζει το χαρτζιλίκι του. Η σκληρότητα του πατέρα του και η αδιαφορία των συγχωριανών του τον έκαναν να νιώθει μόνος.
Σε κάποια σπηλιά του νησιού η παρέα του Κωσταντή ανακαλύπτει μια μικρή ορφανή φώκια. Ο Κωσταντής θα τη φροντίσει με αγάπη και στο πλάσμα αυτό θα βρει μια συντροφιά. Αυτό το απρόσμενο γεγονός θα σταθεί η αφορμή να αλλάξει η δύσκολη ζωή του αγοριού, με τη συμπαράσταση των φίλων του, που στάθηκαν δίπλα του και κράτησαν το μεγάλο μυστικό φυλαγμένο στην καρδιά τους.
Μία ηθογραφική ιστορία που ξεναγεί τους αναγνώστες σε παλιές γειτονιές και σκιαγραφεί περιοχές του Βροντάδου της Χίου. Ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει τοπωνύμια, ακρογιάλια και σπηλιές του νησιού, ερχόμενος παράλληλα σε επαφή με ναυτικούς όρους.
Απόσπασμα του βιβλίου έχει συμπεριληφθεί σε βιβλία του Δημοτικού Σχολείου.

k

***

Λευκό σκοτάδι
Τζεραλντίν Μακόρκραν
The white darkness by Geraldine McGaughrean
Η δεκατετράχρονη Σιμ λατρεύει οτιδήποτε έχει σχέση με την Ανταρκτική. Αυτό όμως που την έχει ενθουσιάσει περισσότερο είναι ο Κάπτεν Όουτς, ένας από τους εξερευνητές της αποστολής του Σκοτ στο Νότιο Πόλο το 1911, που χάθηκε στη λευκή ήπειρο. Ο Τίτο Όουτς έχει γίνει ο έμπιστος σύντροφος που αντικαθιστά την οικογένεια και τους φίλους της. Είναι ο σύμβουλός της, ο καθοδηγητής της, η αδελφή ψυχή της. Εκτός από τον Τίτο, ο μόνος που φαίνεται να νοιάζεται για τη Σιμ είναι ο θείος Βίκτορ, ο οποίος μοιράζεται το ενδιαφέρον της για την Ανταρκτική και οργανώνει ένα ταξίδι σε αυτήν. Η Σιμ θα ζήσει μια περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις και μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια. Οφθαλμαπάτες, αυταπάτες, απάτες... Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει και η αλήθεια φαντάζει αβέβαιη και αντιφατική, όπως το Λευκό Σκοτάδι της παγωμένης γης.

k

***

Το σύνθημα
Ελένη Πριοβόλου
Ο μικρός Νικολάι Αλεξίεβιτς Πριγκόφ από την Ουκρανία είναι βιρτουόζος του βιολιού και ονειρεύεται να παίξει στις μεγάλες ορχήστρες του κόσμου. Ζει στο χωριό του με την αδερφή του Όλια, τον παππού του Βάνια, την μπάμπουσκα και τη μητέρα του Ναταλία.
Όταν ο βίαιος και μέθυσος πατέρας του, τους εγκαταλείπει όλοι αισθάνονται να απελευθερώνονται. Η όμορφη και καλλίφωνη Ναταλία αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρό της, να γίνει αρτίστα, και φεύγει για την Ελλάδα με τη βοήθεια κάποιου Νικήτα που την έπεισε για τις καλές του προθέσεις και τη σίγουρη επιτυχία της.
Τα κακά νέα δεν αργούν να φτάσουν στα αυτιά του παππού Βάνια. Η κόρη του είχε πέσει θύμα δουλεμπόρων και δεν του μένει άλλη λύση από το να πάρει το μικρό Νικολάι και να προσπαθήσουν να τη σώσουν.
Το ταξίδι για την Ελλάδα είναι γεμάτο δυσκολίες και νότες που άλλοτε συναντούν το φόβο, την αγωνία, τη σκληρότητα κι άλλοτε την ελπίδα, την ανθρωπιά και τον έρωτα.
Η μουσική «κόζατσοκ» από το χορό των Κοζάκων, που τόσο ωραία τραγουδούσε και χόρευε η μητέρα του, γίνεται το «σύνθημά» του στην αναζήτηση της Ναταλίας. Ο Νικολάι τριγυρίζει στους δρόμους της Αθήνας παίζοντας μουσική, γίνεται ο βιολιστής αυτής της πόλης, η συνείδησή της. 
Η Ελένη Πριοβόλου επιλέγει το δύσκολο θέμα της μετανάστευσης και του δουλεμπορίου και δημιουργεί μία τρυφερή ιστορία κοινωνικής ευαισθησίας.

k

***

Βιογραφικά και εργογραφίες
Η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικά και αγγλική φιλολογία. Έχει βραβευτεί από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (1985), τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (1987, 1989, 1990, 1992), το Δήμο Αθηναίων (1989) και το Κέντρο Τέχνης του Παιδιού (1992). Το 2000, το έργο της "Το δάσος που το `σκασε" κέρδισε το βραβείο οικολογικού παραμυθιού, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας και το WWF, ενώ το 2002 κέρδισε το Γ` Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά με το έργο της "Το αστέρι που δεν ήθελε να πέσει". Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και λαογραφικά έντυπα. Αρθρογραφούσε για χρόνια σε οικολογικό περιοδικό και έχει γράψει κείμενα και έργα για κουκλοθέατρο για σειρά παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών. Το έργο της "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος" έχει παιχτεί από σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Δίδαξε για δύο δεκαετίες ξένες γλώσσες και μετάφραση και έχει μεταφράσει περισσότερα από 120 βιβλία από την αγγλική, τη γαλλική και την ιταλική γλώσσα. Για δύο χρόνια ήταν υπεύθυνη της στήλης παρουσίασης βιβλίων για παιδιά και νέους του περιοδικού "Προθήκη". Έχει γράψει επίσης τους στίχους για 9 από τα 18 τραγούδια και νανουρίσματα του CD της Τατιάνας Ζωγράφου "Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω". Ασχολείται επαγγελματικά με επιστημονικές και λογοτεχνικές μεταφράσεις και είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έργα της: "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος", Ηράκλειτος, 1992 "Παραμύθι...μύθι... Μύθοι", Αστήρ, 1992 "Πόλη μαγική", Πατάκης, 1993 "Τα παραμύθια του Παρδαλομύτη", Πατάκης, 1993 "Τα γλυκοπαραμύθια", Αστήρ, 1995 "Το δέκατο έκτο καλοκαίρι", Πατάκης, 1995 "Δε θέλω να μου λένε τι να κάνω", "Ελληνικά Γράμματα, 2000 "Το δάσος που το `σκασε", Μίνωας, 2002 "Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι", Μίνωας, 2002 "Πετάει πετάει η μάγισσα", Μικρή Μίλητος, 2003 κ.α.

Ο Μάρκος Κάβουρας γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε παιδαγωγικά, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Από το 1979 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εργογραφία: -"Ο Δελφινογιός και άλλες ιστορίες", Χίος: "Άλφα Πι", 2001 -"Παρεξηγηση" , Χίος : "Άλφα Πι", 2001 -"Το μεγάλο μυστικό" Αθήνα: "Ελληνικά Γράμματα", 2003 -"Οι περιπέτειες μια αμυαλης ηλιαχτίδας", Χίος : "Αιγέας", 2005 -"Το μεγάλο μυστικό", Αθήνα: "Ελληνικά Γράμματα", 2010

Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Aγγελόκαστρο Aιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κοινωνιολογία στην Aθήνα. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών-εφηβικών βιβλίων καθώς και μυθιστορημάτων για ενηλίκους. Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί επί είκοσι τρία έτη. Έχει καταθέσει δεκαεννέα βιβλία για παιδιά και εφήβους και τέσσερα μυθιστορήματα για μεγάλους. Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη