Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! * Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Διαγωνισμοί Λογοτεχνίας


2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΛΙΝΟΣ» 
Ο Σύλλογος Λόγου- Μουσικής- Τέχνης, “Λίνος” προκηρύσσει τον 2ο Διαγωνισμό Ποίησης, για τον οποίο η προθεσμία υποβολής των ποιημάτων αρχίζει την 1η Ιουνίου 2019 και λήγει την 31η Οκτωβρίου 2019. Η κρίση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του Συλλόγου και αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες και φιλολόγους. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν την ημέρα της απονομής των βραβείων. Η ημέρα της απονομής των βραβείων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου “Λίνος”, καθώς και στο Facebook, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2020. Κατά την τελετή αυτή, στους διακριθέντες θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και είκοσι διακρίσεις. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να είναι παρόντες κατά την τελετή απονομής, όπως συνηθίζεται. Όσοι μένουν μακριά μπορούν να στείλουν αντιπρόσωπο.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ενήλικες, (άνω των 18 ετών), που γράφουν στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
2. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με ένα αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο) ποίημα, τηρώντας τους όρους που ακολουθούν και αναφέρονται παρακάτω αναλυτικά.
3. Τα ποιήματα θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα.
4. Τα γράμματα θα είναι Αrial, μέγεθος 12 και η έκταση του ποιήματος θα είναι έως 30 στίχους και σε ένα μόνο φύλλο, με σωστή ορθογραφία και σύνταξη. (Υπενθυμίζεται ότι: α) Θα επιλεγούν τα 100 πρώτα ποιήματα, με τη σειρά βαθμολογίας, και θα μπουν σε Ανθολόγιο. β) Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν ένα μικρό βιογραφικό τους έως τρεις σειρές).
5. Το ποίημα θα έχει το ψευδώνυμο του ποιητή γραμμένο στο επάνω μέρος στη δεξιά πλευρά της σελίδας, σε έξι αντίτυπα, που θα μπουν σε έναν μεγάλο φάκελο με το ψευδώνυμο επάνω και τα στοιχεία του “Λίνου”, (όχι το ονοματεπώνυμο). Μέσα σε έναν άλλο μικρό φάκελο που θα έχει ξανά το ψευδώνυμο του ποιητή επάνω, θα υπάρχει ένα χαρτί μέσα με το ονοματεπώνυμο του αποστολέα, το ψευδώνυμο, τον τίτλο του ποιήματος, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνα. Ο μικρός φάκελος θα είναι κλεισμένος με όλα τα στοιχεία και θα μπει μέσα στον μεγάλο. Όχι φωτογραφίες ή οτιδήποτε γραμμένο με το χέρι.
6. Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται πως το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής.
7. Εάν οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληροί όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού, θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.
8. Τα ποιήματα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται, ενώ, τα μη διακριθέντα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
9. Η διεύθυνση αποστολής είναι: Για τον διαγωνισμό Ποίησης του Συλλόγου “Λίνος”, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 115- 117 και Ηλία Ηλιού, Θυρίδα 18763.
Πληροφορίες στο τηλ. 6909336870, ώρες γραφείου


EYELANDS 1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COMIC – 2019
Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Το θέμα του διαγωνισμού φέτος είναι ελεύθερο. Τρεις νικητές κερδίζουν: δημοσίευση σε κόμικ άλμπουμ, χειροποίητο κεραμικό δώρο, πιστοποιητικό, δωρεάν αντίγραφο του άλμπουμ και εβδομαδιαίες διακοπές στο Three Rock Resort με έκπτωση 50% από το κανονικό κόστος (μη υποχρεωτικό). Συμμετοχές δεκτές σε τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα. Κριτής: Γρηγόρης Παπαδογιάννης. Οργάνωση: λογοτεχνικό περιοδικό Eyelands.gr και εκδόσεις Παράξενες Μέρες
ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
* Θέμα του διαγωνισμού:  Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους και δεν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα για τα κόμικ, με την προϋπόθεση να είναι κόμικ-στριπ
* Οι συμμετοχές πρέπει να είναι σε άσπρο και άσπρο, μήκος: όχι μεγαλύτερο από 1280 pixels (πλάτος) X 650 pixels (ύψος) –οι αναλογίες δεν είναι υποχρεωτικές. Κάθε καταχώρηση πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μπορείτε να στείλετε έως και 8 σελίδες. Κάθε σελίδα μπορεί να χωρίζεται σε επί μέρους εικόνες, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τα 650×1280 pixels.
* Το κόμικ πρέπει να είναι σε αρχείο jpg. Αν χρειαζόμαστε αρχεία εργασίας υψηλότερης ανάλυσης, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
* Η δουλειά σας δεν πρέπει να έχει δημοσιευθεί στο παρελθόν σε βιβλίο ή έντυπο περιοδικό.
* Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όπως η εθνικότητα κ.λπ. του συγγραφέα, αλλά πρέπει να είστε 16 χρονών στις 20 Ιουνίου για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό –εκτός εάν υπάρχει γονική έγκριση.
* Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά (βλ. παρακάτω).
* Οι νικητές και η μικρή λίστα θα ανακοινωθούν στις 20 Οκτωβρίου 2019
* Τα πνευματικά δικαιώματα των χειρογράφων παραμένουν στον συγγραφέα.
* Εκτός από τα κόμικ που θα εκδοθούν στο www.eyelands.gr, η αποδοχή του βραβείου από τον συγγραφέα δίνει στο  eyelands.gr  το δικαίωμα να δημοσιεύσει online τα κόμικ που θα διακριθούν.  Το βιβλίο θα εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2019  και θα είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις “Strange Days”.
* Κάθε δημιουργός μπορεί να υποβάλει μόνο μία ιστορία
* Οι δημιουργοί διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα, και παραχωρούν προσωρινά μέχρι και το τέλος του 2020 και αποκλειστικά τα δικαιώματα δημοσίευσης στην έκδοση ή και δημοσίευσης στο περιοδικό eyelads. gr εφόσον ζητηθεί.
* Τα έργα δεν επιστρέφονται.
Μπορείτε να στείλετε την ιστορία σας με επισύναψη σε μορφή jpeg στο: eyelandsmag@gmail.com ή strangedaysbooks@gmail.com Με την ένδειξη: Διαγωνισμός Κόμικ
* Η επιβεβαίωση ότι η έχουμε καταχωρήσει τη συμμετοχή σας θα έρθει σε τρεις/τέσσερις μέρες από την παραλαβή του αρχείου.
* Το όνομα και η διεύθυνση του συντάκτη πρέπει να υποβληθούν στο σώμα του email
ΒΡΑΒΕΙΑ
Τρία πρώτα βραβεία: εβδομαδιαίες διακοπές στο Three Rock Resort* με έκπτωση 50% από το κανονικό κόστος (η προσφορά δεν είναι υποχρεωτική) για το καλοκαίρι του 2020. Οι τρεις βραβευμένοι δημιουργοί θα λάβουν επίσης δωρεάν αντίγραφο του κόμικ άλμπουμ και ένα χειροποίητο κεραμικό σχεδιασμένο ειδικά για το διαγωνισμό από τη συλλογή Artifacts Clayart. Όλες οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στην μικρή λίστα  θα δημοσιευθούν σε ένα κόμικ άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες τον Δεκέμβριο του 2020. Όλοι οι συγγραφείς της μικρής λίστας θα λάβουν επίσης ένα δωρεάν άλμπουμ!
*Περισσότερες πληροφορίες για το Three Rock Writers Residency Program
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και αυτό το καλοκαίρι φιλοξενεί τους πρώτους 20 συγγραφείς από όλο τον κόσμο που διαμένουν στο Three Rock στην μαγευτική παραλία Τριόπετρα, της Νότιας Κρήτης με την ειδική έκπτωση των δημιουργών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Three Rock Writers Residency Program με την πιθανότητα να εκδοθεί το έργο τους από τις Παράξενες Μέρες


Πρώτος «Ομηρικός» Πανελλήνιος Λογοτεχνικός διαγωνισμός Θεατρικού Μονόπρακτου και Διήγηματος «αιέν αριστεύειν»
Ο ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ και το παράρτημα ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ προκηρύσσουν τον Πρώτο «Ομηρικό» Πανελλήνιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό «αιέν αριστεύειν» στο Θεατρικό Μονόπρακτο και το Διήγημα για ενηλίκους με θέμα ελεύθερο από 10 Ιουλίου 2019 έως 10 Οκτωβρίου 2019
Όροι του διαγωνισμού:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ελληνόφωνοι ενήλικες.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος και στις δυο κατηγορίες αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος και οπωσδήποτε αδημοσίευτο.
Το θεατρικό μονόπρακτο και το διήγημα δεν θα πρέπει υπερβαίνουν τις τέσσερις σελίδες Α4.
Κάθε έργο θα πρέπει να σταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι 14 στιγμών. Οποιοδήποτε σημάδι, φωτογραφία, σχέδιο ή στίγμα πάνω στο διαγωνιζόμενο κείμενο, θα το καθιστά άκυρο από τη διαδικασία.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου θα γράφουν απ' έξω το ψευδώνυμό τους, τον τίτλο και το είδος του έργου, ενώ μέσα σ' αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά –πλήρη– στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), email, ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.
Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στο γραφείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Αιγαίου, στην διεύθυνση: Π.Ε.Λ. Βορείου Αιγαίου, Κωστή Λω 18 Πάροδος Β, 82200, Δασκαλόπετρα, Χίος με την ένδειξη (πάνω στο φάκελο) αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ. «για τον Διαγωνισμό διηγήματος» ή «για τον Διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου». Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.
Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα του ενός είδους, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει σε ξεχωριστό κλειστό φάκελο προσωπικών στοιχείων) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο,στον οποίο όμως θα αναγράφονται όλα τα είδη που περιέχει π.χ. «για τον διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου και διηγήματος».
Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων, ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2019.
Ημερομηνία συμμετοχής θεωρείται η σφραγίδα του ταχυδρομείου.
Τα έργα θεατρικό μονόπρακτο ή διήγημα που θα αποσταλούν να διαγωνιστούν δεν επιστρέφονται.
Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας Θα απονεμηθούν σε κάθε κατηγορία δύο βραβεία Ά ΄Β και τρεις έπαινοι Ά ΄Β ΄Γ.
Όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τους απονεμηθεί τιμητικός τίτλος «Τιμής Ένεκεν» από τους διοργανωτές για την συμμετοχή τους.
Τα δυο βραβεία και οι τρεις έπαινοι θα δημοσιευθούν στον τοπικό τύπο της Χίου.
Η τελετή απονομής θα ανακοινωθεί έγκαιρα και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Χίου.
Οι διοργανωτές, έχουν το δικαίωμα της αναστολής του διαγωνισμού ή της παράτασης και η κριτική επιτροπή, να μην απονείμει κάποιον τίτλο βράβευσης.
Ενστάσεις δεν γίνονται δεκτές στη βαθμολόγηση της κριτικής επιτροπής.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει και την αποδοχή των όρων του διαγωνισμού.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο της Π.Ε.Λ. Β. Αιγαίου στο τηλέφωνο 6940182020 ή 2271105365 και στο email volakisk@gmail.com


Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης με θέμα «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ», εις μνήμην της ποιήτριας Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου. Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), στα πλαίσια των πολιτιστικών του δράσεων, προκηρύσσει ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος, εις μνήμην της ποιήτριας της Αμμοχώστου και Καρπασίας, Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου. Θα προσφερθεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ στο καλύτερο ποίημα σαν βραβείο ποίησης «ΝΙΝΑΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ – ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» και δέκα (10) βιβλία της ποιήτριας στα καλύτερα 10 ποιήματα.
Η Νίνα Ιεροδιακόνου Κυριάκου είναι γνωστή ποιήτρια της Κύπρου. Ποιήματά της διδάσκονται στα σχολεία, ενώ το όνομα της ευρίσκεται σε όλες της κυπριακές ανθολογίες και είναι δημοσιευμένα σε έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες της εποχής. Έχει τιμηθεί από κοινότητες και συλλόγους.
Τίτλος Θέματος: «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα»
Διάρκεια Διαγωνισμού: 1 Ιουλίου 2019 – 31 Δεκεμβρίου 2019
Τρόποι Υποβολής Ποιημάτων: Η υποβολή της συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνεται ταχυδρομικά αλλά και μέσω email. Με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένο) στη διεύθυνση: Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων, Μικράς Ασίας 55, Αμπελόκηποι, Αθήνα 11527 υπόψιν κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη. Ηλεκτρονικά μέσω email στη διεύθυνση kypriakosellinismos@yahoo.gr
Παρακαλούμε στην υποβολή σας να αναγράφετε ένα ψευδώνυμό σας και τον τίτλο του έργου σας. Για αποστολές ταχυδρομικώς, μέσα σε ένα μεγάλο φάκελο πρέπει να συμπεριληφθούν δύο αντίγραφα του ποιήματός και μέσα σε αυτόν να υπάρχει και ένας μικρός φάκελος κλειστός, μέσα στον οποίο να υπάρχουν τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό και κινητό), Διεύθυνση, Email
Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό. Με την αποστολή της συμμετοχής σας συμφωνείτε με τους όρους του διαγωνισμού.


Διαγωνισμός Ε.Π.Ο.Κ.: Πρώτο Διεθνές Βραβείο Ποίησης «ΑΦΡΟΔΙΤΕΙΑ». Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) προκηρύσσει διαγωνισμό για το Πρώτο Διεθνές Βραβείο Ποίησης «ΑΦΡΟΔΙΤΕΙΑ». Τίτλος Θέματος: Αμμόχωστος Βασιλεύουσα «Για την επιστροφή της Αμμοχώστου, της πόλης του Ευαγόρα» Ημερομηνία Υποβολής Ποιημάτων: 1η Ιουλίου 2019 – 31η Δεκεμβρίου 2019. Τρόποι Υποβολής Ποιημάτων: Με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένο) στη διεύθυνση Μικράς Ασίας 55, Αμπελόκηποι, Αθήνα 11527 υπόψιν κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη. Επιπροσθέτως, όσοι επιθυμούν μπορούν προαιρετικά να αποστείλουν το ποίημά τους και ηλεκτρονικά μέσω email στη διεύθυνση kypriakosellinismos@yahoo.gr αφού το έχουν πρώτα στείλει ταχυδρομικώς.
Παρακαλούμε στην υποβολή σας να αναγράφετε ένα ψευδώνυμό σας και τον τίτλο του έργου σας. Μέσα σε ένα μεγάλο φάκελο πρέπει να συμπεριληφθούν δύο αντίγραφα του ποιήματός και μέσα σε αυτόν να υπάρχει και ένας μικρός φάκελος κλειστός, μέσα στον οποίο να υπάρχουν τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό και κινητό), Email (προαιρετικά)
Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό. Με την αποστολή της συμμετοχής σας συμφωνείτε με τους όρους του διαγωνισμού.
Το καλύτερο ποίημα θα λάβει το βραβείο «εις μνήμην ΝΙΝΑΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με δώρο χρηματικό ποσό τριακοσίων (300) ευρώ από τον κ. Ανδρέα Κυριάκου, Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΠΟΚ.
Το δεύτερο καλύτερο ποίημα θα λάβει το βραβείο «εις μνήμην των γονέων του κ. Χρηστάκη Κύρου», με δώρο χρηματικό ποσό εκατό (100) ευρώ.
Τα επόμενα δέκα καλύτερα ποιήματα θα λάβουν ως δώρο από ένα βιβλίο της Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου.
Ο ΕΠΟΚ θα προσφέρει άλλα δέκα βιβλία της Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς στα αμέσως επόμενα δέκα καλύτερα ποιήματα.


38ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Π.Ε.Λ.
Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 38ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2019. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη του λόγου: Ποίηση, Μυθιστόρημα, Δοκίμιο, Παραμύθι. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα είδη του διαγωνισμού, θα γίνονται εκ περιτροπής, ανά διετία, εκτός της ποίησης που θα υπάρχει κάθε έτος. Το Διήγημα, η Νουβέλα, το Θεατρικό εναλλάσσονται ανά έτος με το Μυθιστόρημα, το Δοκίμιο και το Παραμύθι.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ενήλικες ελληνόφωνοι, εξαιρουμένων των βραβευθέντων στον εν λόγω διαγωνισμό τα τελευταία πέντε χρόνια με Α΄ βραβείο για την κατηγορία που βραβεύτηκαν. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ή και περισσότερα είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος και οπωσδήποτε αδημοσίευτο. Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, το Μυθιστόρημα τις 90 σελίδες, το Δοκίμιο τις 15 σελίδες, το Παραμύθι τις 10 σελίδες. Κάθε έργο θα πρέπει να σταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι 14 στιγμών. Οποιοδήποτε σημάδι, φωτογραφία, σχέδιο ή στίγμα πάνω στο διαγωνιζόμενο κείμενο, θα το καθιστά άκυρο από τη διαδικασία.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου θα γράφουν απ’ έξω το ψευδώνυμό τους, τον τίτλο και το είδος του έργου, ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά –πλήρη– στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), email, ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο. Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Γερανίου 41, 2ος όροφος, Τ.Κ.10431 Αθήνα, με την ένδειξη (πάνω στο φάκελο) αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ. «για τον Διαγωνισμό Μυθιστορήματος» ή «για τον Διαγωνισμό Ποίησης» κ.λ.π. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.
Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα του ενός είδους, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει σε ξεχωριστό κλειστό φάκελο προσωπικών στοιχείων) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο όμως θα αναγράφονται όλα τα είδη που περιέχει π.χ. «για τους διαγωνισμούς Δοκιμίου και Παραμυθιού κ.α».
Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων, ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2019.
Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας (εκτιμώμενος χρόνος, Νοεμβρίος 2019).
Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται στις ιστοσελίδες της Π.Ε.Λ. ή οπουδήποτε αλλού πριν από την τελετή βράβευσης.
Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με την βαθμολογία τους.
Τα αποστέλλοντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων.
Πληροφορίες για το διαγωνισμό στα τηλέφωνα: 6974014805 (Γιάννης Φιλιππάκης – Γεν. Γραμματέας) 6936 600781 (Ηλίας Παπακωνσταντίνου – Αντιπρόεδρος) 6938130030 (Αγγελική Ψακή – Κωβαίου – Έφορος) και στo email: pelgreece@gmai.com


Συνεχίζεται και ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός koukidaki
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε έργο by Akanthos, Τα ρόδια του υπογείου (λάδι σε καμβά)

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple MusicΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη