ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός koukidaki.gr είναι γεγονός! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks όπως: Αδερφοί Καραμάζοβ, Φ. Ντοστογιέβσκη * Το αμάρτημα της μητρός μου, Γ. Βιζυηνός * Το ξύλινο παλτό, Κ. Γώγου κ.ά ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο, παρακολουθείτε όλα τα είδη και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Λόγω καλοκαιριού κάποιες κληρώσεις έχουν αλλάξει ημερομηνία. Δείτε στη σελίδα των δώρων τις τρέχουσες αλλαγές.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ουμπούντου * Επτά χρόνια στο αμόνι * Το κυνήγι της χήρας * Το μυστικό της ταμπακιέρας * Ενικός αριθμός * Ο παράξενος χειμώνας του Παύλου Ζήτα * Οσα αγαπήσεις θα ναι ξένα * Η φαλάκρα του μπαμπά ** Ένθεοι * Αναμνήσεις και εφιάλτες * Ερωτευμένες πόρνες * Η νιφάδα ** Νουβέλα: Η σεληνιακή όψη του άντρα * Ο χορός του Σίβα * Χίλια μιλιγκράμ απουσίας * Στα ίχνη του ήλιου * Μια μέρα ακόμα * Πορφυρένιο δάκρυ ** Θεατρικό: Άκουσε τα κύματα ** Διηγήματα: Κομμάτια ζωής * Στα όρια της φαντασίας * Ασυνήθιστα μύρτιλλα ** Παιδικά: Οι Εξυπνούληδες και οι Χαζούληδες * Μια νύχτα με τη γιαγιά στον ουρανό * Τρία παραμύθια από την Ελληνοεκδοτική ** Ποίηση: Φανταρσία * Μια σταλίτσα θάλασσα * Απλή μετάβαση *Αγαπητή ψυχή μου * Η λογοδοσία μου ** Βιογραφία: Σπύρος Φωκάς-ένα πέρασμα

1ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός koukidaki.gr

Ιδέα
Από καιρό ήθελα να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Να συν-πράξουμε και να συν-υπάρξουμε λογοτεχνικά -ως φανατικοί φιλαναγνώστες κάποιοι, ως αέναες πένες κάποιοι άλλοι- όμως μέσα από μια διαδραστική εμπειρία (καθώς η συνύπαρξη ισχύει έτσι κι αλλιώς) όπου θα συμμετέχουν όλοι: αναγνώστες και συγγραφείς. Τελικά, το μόνο που συνδυάζει τη λογοτεχνία με μια αλληλεπίδραση ανάμεσα μας είναι ο διαγωνισμός· κι έτσι, ιδού, ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός που αποφάσισα να διοργανώσω.
Στο τέλος, μετά τα πολλά γράψε-σβήσε, πήρε σάρκα και οστά ο ακόλουθος τρόπος συλλογής των συμμετοχών, αξιολόγησης και απονομής των βραβείων. Κυρίαρχη σκέψη μου ήταν να δημιουργηθεί μια διαδικασία όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κι αμερόληπτη που να προσφέρει ενδιαφέρον προς όλες τις πλευρές, ψυχαγωγία, αλλά με ουσία και βάρος, και να διαθέτει το στοιχείο της έκπληξης. Ιδέα, σύλληψη, απόφαση, εκτέλεση... όλα δικά μου· με την ελπίδα βέβαια ότι θα αρέσει και σε 'σας και θα συν-ταξιδέψουμε. Γιατί, ιδέα χωρίς παρέα ίσον τίποτα.
Φύγαμε!
Θέμα
Ο έρωτας

Όροι
 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες που εκφράζονται, δηλαδή γράφουν, στην ελληνική γλώσσα.
 • Με κάθε αποστολή έργου στο διαγωνισμό, ο δημιουργός αποδέχεται αυτόματα τους όρους αυτού που θεωρούνται ουσιώδεις και βασικοί για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας, χωρίς εξαιρέσεις.
 • Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, πρωτόφαντα κι αδημοσίευτα. Απαγορεύεται η δημοσίευση μέρους ή του συνόλου ενός έργου που συμμετέχει στο διαγωνισμό με οποιονδήποτε τρόπο. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, κι αφού θα έχουν ανακοινωθεί οι νικητές, θα μπορούν οι συμμετέχοντες να αναδημοσιεύσουν όπου θέλουν τα έργα τους -ολόκληρα ή μέρος αυτών- με υποχρεωτική αναφορά πηγής-πρώτης δημοσίευσης το koukidaki.gr και προαιρετική αναφορά στο διαγωνισμό. Τα παραπάνω ισχύουν σε κάθε περίπτωση -και για τις έντυπες δημοσιεύσεις όπως και για τις εκδόσεις- και για όλες τις χώρες του κόσμου.
 • Όλα τα έργα θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή με ψευδώνυμο. Η έκταση δεν προσδιορίζεται όμως είναι υποχρεωτικό να υπάρχει τίτλος.
 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν το έργο τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (καλύτερα μη χρησιμοποιήσετε το δικό σας για να μη προδώσετε την ταυτότητά σας) στο jennykoukidou@gmail.com επισυναπτόμενο σε αρχείο word (.doc) βάζοντας θέμα: «1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός koukidaki.gr» κι αφού το υπογράψουν με το ψευδώνυμο της επιλογής τους. Σε εύλογο χρόνο θα λαμβάνουν ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα ώστε να γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους έχει καταχωρηθεί. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, κι αφού γνωστοποιηθούν τα έργα που κερδίζουν, εκείνοι που έχουν κερδίσει-διακριθεί θα πρέπει να επικοινωνήσουν τάχιστα στο παραπάνω email ώστε να τους δοθεί η ταχυδρομική διεύθυνση όπου θα αποστείλουν μια επιστολή όπου θα αναφέρεται το πραγματικό ή το λογοτεχνικό τους όνομα μέσα σε καλά σφραγισμένο φάκελο ενώ επάνω στον φάκελο θα αναγράφεται ο τίτλος του έργου που κέρδισε. Αυτά τα γράμματα θα ανοιχτούν στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων, μπροστά σε όλους! Αν ένας συγγραφέας κερδίσει με δύο ή περισσότερα έργα του θα πρέπει να στείλει ξεχωριστούς φακέλους -έναν για καθένα από αυτά.
 • Για την αποφυγή λάθους ή σκόπιμης (λογο-)κλοπής οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν το έργο τους στον εαυτό τους μέσω των ΕΛΤΑ και να κρατήσουν άθικτο κι ασφαλή τον φάκελο ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
 • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, όποιος δημιουργός-συγγραφέας θέλει, μπορεί να μας γνωστοποιήσει την ταυτότητά του όμως είναι δικαίωμά του να μην αποκαλυφθεί.
 • Οι συμμετέχοντες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την πατρότητα των έργων που θα στείλουν -ουδεμία ευθύνη έχει το koukidaki.gr- ενώ σε περίπτωση καταγγελίας ακυρώνεται η σχετική συμμετοχή από τον διαγωνισμό αυτόματα.
Διαδικασία
 • Η κριτική επιτροπή λαμβάνει πρώτη τα έργα και είναι στην ευχέρειά της να εξαιρέσει όσα είναι εκτός θέματος, ή για άλλο λόγο, αφού διευκρινίσει το αίτιο της απόρριψης. Αν έστω ένα μέλος της επιτροπής προβάλει ένσταση για κάποιο έργο εξαιρείται της διαδικασίας.
 • Εν συνεχεία τα βαθμολογεί από το 1 ως το 20, που θεωρείται το άριστα, με ακέραιους αριθμούς, και αμέσως μετά θα δημοσιευθούν στο koukidaki.gr όπου μπορούν να σχολιάζονται και βαθμολογούνται από τους αναγνώστες.
 • Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής είναι το 50% της συνολικής βαθμολογίας ενώ το άλλο 50% θα προέλθει από την αξιολόγηση των αναγνωστών-κοινού.
 • Θα δοθούν τρία βραβεία [1ο, 2ο και 3ο] για έργα πεζογραφίας (διήγημα, μικροδιήγημα, χρονογράφημα, αφήγημα, κ.ο.κ.) και τρία βραβεία [1ο, 2ο και 3ο] για έργα ποίησης (ποίηση, πεζοποίηση, σονέτο, κ.ο.κ.).
 • Η κριτική επιτροπή έχει την ευχέρεια να επιλέξει κάποια έργα στα οποία θα δοθεί έπαινος. Για τους έπαινους δε θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία ή ο σχολιασμός των έργων από τους αναγνώστες-κοινό παρά μόνο η άποψη της κριτικής επιτροπής.
 • Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν σε συγκεκριμένο χώρο -στην Αθήνα (κέντρο)- και χρόνο όπου θα μάθουμε και την ταυτότητα των δημιουργών-συγγραφέων. Η ημέρα και ο τόπος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Αν για κάποιο λόγο ο δημιουργός-συγγραφέας δε δύναται να παραβρεθεί προσωπικά, μπορεί να ορίσει αντιπρόσωπο που θα παραλάβει το βραβείο ή τον έπαινο εξ ονόματός του, όμως σε αυτή την περίπτωση οφείλει να έχει ενημερώσει τον ιστότοπο με email. Αν ζητηθεί αποστολή του βραβείου ή επαίνου ο νικητής θα επιβαρύνεται με τα έξοδα.
 • Για να παραλάβει ένας δημιουργός-συγγραφέας το βραβείο ή τον έπαινο που θα έχει ανακοινωθεί οφείλει να αποστείλει στην παραπάνω ταχυδρομική διεύθυνση την επιστολή με το πραγματικό ή το λογοτεχνικό του όνομα μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα δημοσίευσης των νικητήριων έργων. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος πρέπει να έχω στα χέρια μου όλους τους φακέλους με τα ονόματα των νικητών ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ομαλά. Έργα που κέρδισαν αλλά έμειναν «ορφανά» από συγγραφέα δεν θα βραβευθούν. Τα βραβεία και οι έπαινοι θα δοθούν μόνο σε «πιστοποιημένους» συγγραφείς-δημιουργούς με τον τρόπο που έχει περιγραφεί παραπάνω.
Χρονοδιάγραμμα
 • Τα έργα θα αποστέλλονται ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 που ορίζεται ως ημέρα λήξης και θα τηρηθεί αυστηρά, χωρίς εξαιρέσεις.
 • Τα έργα θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή ως τις 31 Οκτωβρίου 2019.
 • Τα έργα θα δημοσιευθούν στο koukidaki.gr μετά την αξιολόγηση και βαθμολόγησή τους από την κριτική επιτροπή και θα μπορούν τότε να διαβαστούν από όλους, να σχολιαστούν και να βαθμολογηθούν.
 • Η βαθμολόγηση των αναγνωστών θα διαρκέσει από την ημέρα δημοσίευσης ως τις 31 Ιανουαρίου 2020.
 • Η εκδήλωση απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2020 -εκτός απροόπτου· σε κάθε περίπτωση η ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης θα προσδιοριστεί επακριβώς όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως και ο τόπος.
Άνθρωποι
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους κάτωθι όμως, επειδή παρεμβάλλονται μήνες μέχρι τη στιγμή της βαθμολόγησης-αξιολόγησης, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για κάθε αλλαγή, προσθήκη ή αφαίρεση, από αυτή τη σελίδα. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούν, με αλφαβητική σειρά, οι:
Μα, εκείνοι που συμμετέχουν δεν εξαντλούνται στα μέλη της επιτροπής. Ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι που εμπλέκονται, συμπαραστέκονται ή συμμετέχουν στο εγχείρημα:
 • Τα διακριθέντα έργα θα ερμηνευθούν ζωντανά, την ημέρα της εκδήλωσης, από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Χρήστο Λιακόπουλο. Ο Χρήστος Λιακόπουλος (facebook page) έχει ξεχωρίσει πάμπολλες φορές στην εικοσαετή και πλέον καριέρα του για ρόλους που έχει αναλάβει τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τελευταία τον απολαμβάνουμε στην παράσταση Αυτοκράτωρ Αδριανός (συγγραφή, ερμηνεία και σκηνοθεσία του ίδιου).
 • Το έργο που συνοδεύει τον 1ο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας koukidaki.gr είναι φτιαγμένο κατά παραγγελία και για τις ανάγκες του εγχειρήματος από τον καλλιτέχνη ψηφιακής φωτογραφίας Πέτρο Βαζακόπουλο. Ο Πέτρος Βαζακόπουλος (facebook) ασχολείται με τη φωτογραφία και τη συγγραφή.
 • Τα βραβεία και οι έπαινοι θα φιλοτεχνηθούν από τη ζωγράφο και εικαστικό Ιωάννα Βερέμη (blog)
 • Τα χειροποίητα καλλιτεχνουργήματα-αναμνηστικά που θα δοθούν σε κάθε νικητή θα φέρουν την υπογραφή της καλλιτέχνιδος-ζωγράφου Christine Chartomatzidi (blog)
Τέλος, εφόσον σε αυτό το εγχείρημα δεν πληρώνεται -ούτε και πληρώνει- κανείς, η υλοποίησή του οφείλεται στον εθελοντισμό και τη διάθεσή μας. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είναι ευπρόσδεκτος. Κάθε πρόταση συζητήσιμη, κάθε βοήθεια πολύτιμη.

Σκοπός
 • Να γνωρίσουμε πένες.
 • Να κερδίσει η λογοτεχνία.
 • Να δημιουργηθεί μια έκδοση, ένα έντυπο ανθολόγιο, που θα περιέχει τα βραβευθέντα έργα και αρκετά από τα υπόλοιπα -εκείνα που θα έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία οπωσδήποτε- ή ακόμα και όλες τις συμμετοχές αναλόγως όγκου, λογοτεχνικού ενδιαφέροντος και άλλων παραγόντων. Για την υλοποίηση αυτής της έκδοσης θα επανέλθω όταν θα έχει λήξει ο διαγωνισμός και θα έχουν προσδιοριστεί πια τα έργα.
Καλό μας λογοτεχνικό ταξίδι!

🌹

Σημειώσεις και ανακοινώσεις

Συχνά με ρωτάτε:

 • Αν ένας δημιουργός μπορεί να συμμετέχει με περισσότερα του ενός έργα και ποιο είναι το όριο. Φυσικά και μπορεί. Δεν αποκλείεται από τους παραπάνω όρους, ούτε προσδιορίζεται κάποιο όριο. Επίσης, μπορεί να συμμετέχει με το ίδιο ή με διαφορετικό ψευδώνυμο.
 • Αν ένα έργο που έχει κοινοποιηθεί στο facebook μπορεί να συμμετέχει. Τα έργα πρέπει να είναι αδημοσίευτα -αυτό περιλαμβάνει και όλα τα κοινωνικά δίκτυα- και πρωτόφαντα. Αρχικά αυτό είναι το πλαίσιο για να μην ακυρωθεί η συμμετοχή. Επίσης, απαγορεύεται να αποκαλύψει ο συγγραφέας την ταυτότητά του, άρα δε μπορεί να κοινοποιήσει το έργο του στο προφίλ του όσο αυτό συμμετέχει στο διαγωνισμό. (Κατά τη διάρκεια της βαθμολόγησης των αναγνωστών μπορεί κανείς να κοινοποιεί τον σχετικό σύνδεσμο στα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα όμως απαγορεύεται να αποκαλύψει την ταυτότητά του, δηλαδή να πει στους ακολούθους του ότι το έργο είναι δικό του. Αργότερα, όταν θα έχει λήξει και η βαθμολόγηση των αναγνωστών μπορεί να αποκαλύψει -αν θέλει- την ταυτότητά του, εκτός της περίπτωσης που θα έχει κερδίσει βραβείο γιατί τότε η αποκάλυψη θα γίνει την ημέρα της απονομής όπως περιγράφεται παραπάνω.)
 • Αν ένας συγγραφέας μπορεί να συμμετέχει με μια ποιητική συλλογή ή με μια νουβέλα ή, τέλος πάντων, με ένα έργο μεγαλύτερης έκτασης. Μπορεί. Ό,τι δεν απαγορεύεται ή προσδιορίζεται διαφορετικά από τους όρους είναι δεκτό.
 • Αν ένας δημιουργός μπορεί να συμμετέχει με κάτι ολιγόλογο, λακωνικό, κ.ο.κ. Παράδειγμα: με ένα χαϊκού. Φυσικά, ναι. Όπως δεν υπάρχει όριο έκτασης, έτσι δεν υπάρχει και όριο ελάχιστων λέξεων.
 • Αν ένα έργο ακυρωθεί, πότε και πώς θα το μάθει ο δημιουργός. Μια συμμετοχή μπορεί να ακυρωθεί σε διάφορα στάδια της διαδικασίας, οπότε δε μπορώ να προσδιορίσω το χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετοχές που ακυρώνονται θα εμφανίζονται σε αυτό το παράρτημα μαζί με το λόγο της απόρριψης.

Σημειώστε:
Ακυρώθηκε η συμμετοχή του έργου με τίτλο «Η επιστροφή» που υπογράφεται με το ψευδώνυμο «Ο σκοτεινός ποιητής» καθώς επισυμάνθηκε ως εκτός θέματος από ένα μέλος της επιτροπής.


Ευχαριστώ θερμά τις σελίδες, τα sites, τους bloggers, τις εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια που αναδημοσίευσαν το παρόν συμβάλλοντας στη διάδοση του διαγωνισμού, ήτοι: Catisart.gr, Ipolizei.gr, Λογοτεχνικό Βήμα, Tovivlio.net, Taxidiideon.blogspot.com, Logotexnikesanafores.blogspot.com, κ.ά και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν έχω ξεχάσει κάποιο -ή μπορεί να μη το γνωρίζω.

17 σχόλια:

 1. Αν και είμαι αρνητικός σε κάθε λογής διαγωνισμούς, όμως επειδή δείχνει Τίμιος, εύχομαι μεγάλη συμμετοχή και καλή σας επιτυχία! Δύσκολο το εγχείρημά σας!!! Καλή δύναμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ θερμά! Είθε να προκύψουν όμορφα, καλά έργα -το πρώτο μου ζητούμενο- και να γνωρίσουμε ενδιαφέρουσες πένες

   Διαγραφή
 2. Εύχομαι από βάθος ψυχής το όλο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία και τα αποτελέσματα του να ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ θερμά για το σχόλιό σας και τις εγκάρδιες ευχές!

   Διαγραφή
 3. Να πω κι εγώ δυο λόγια λοιπόν ίσως λίγα παραπάνω. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και γιατί όχι ευγνώμων που με επέλεξε το koudidaki να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή. Χαρούμενος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να διαβάσω έργα νέων, κατα τεκμήριο, δημιουργών. Ευγώμων γιατί χάρη στο koukidaki μπορώ να ατενίσω το λογοτεχνικό μας μέλλον. Δεν αρκεί πάντα το ένδοξο παρελθόν. Τελειώνω τα δύο και κάτι λόγια ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη στην κρίση μου όποια και αν είναι αυτή. Καλή επιτυχία λοιπον στον διαγωνισμό και τους/τις διαγωνιζόμενους/ες. Και να θυμόμαστε αυτό που είπε ο S. Beckett "Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better". Φιλιά σε όλους/όλες. Γιώργος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσο όμορφο! Και πόσο συγκινητικό...
   Η χαρά και η τιμή είναι δική μου, βεβαίως! Θα συμφωνήσω με χίλια με τον Μπέκετ και εύχομαι το λογοτεχνικό ταξίδι να είναι επικερδές για όλους.

   Διαγραφή
  2. Γιατί είμαι unknown?Γιώργος Καριώτης

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος21 Μαΐου, 2019

  Καλή η ιδέα μακάρι να πάει καλά. Καλή επιτυχία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος25 Μαΐου, 2019

  Καλησπέρα σας. Για την πεζοποίηση πρέπει να είναι ένα ποίημα η μπορεί να είναι και παραπάνω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γειά σας! Όλες οι λογοτεχνικές φόρμες είναι δεκτές. Και οποιαδήποτε έκταση. Δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί από τους όρους· ούτε για τον αριθμό των συμμετοχών. Μπορείτε να συμμετέχετε με περισσότερα του ενός έργα, με το ίδιο ή με διαφορετικό ψευδώνυμο.
   Ελπίζω να σας κάλυψα

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26 Μαΐου, 2019

   Ευχαριστώ για την απάντηση. Να γίνω λίγο πιο σαφής. Να είναι ένα ποίημα αν μπορώ να το πω έτσι; Η μπορεί να είναι κάτι ολοκληρωμένο σαν ποιητική συλλογή ας πούμε.

   Διαγραφή
  3. Φυσικά, μπορεί να είναι κάτι ολοκληρωμένο σαν ποιητική συλλογή.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος26 Μαΐου, 2019

  Με πόσα έργα έχει δικαίωμα ο διαγωνιζόμενος να πάρει μέρος για κάθε κατηγορία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος05 Ιουνίου, 2019

  Μπορώ να συμμετάσχω αν είμαι ανήλικη;Θα το ήθελα πραγματικά πολύ να δοκιμάσω αυτη τη νέα εμπειρία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λυπάμαι αλλά δεν είναι στο χέρι μου.
   Απαγορεύεται βάση όρων. Οι ανήλικοι χρειάζονται γονεϊκή άδεια για να εκτεθούν και να δημοσιεύσουν τα έργα τους, όμως σε αυτόν το διαγωνισμό οι συμμετέχοντες στέλνουν τα έργα τους με ψευδώνυμο, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να συμμετέχετε χωρίς να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας -που θα γίνει υποχρεωτικά εφόσον θα πρέπει να πάρουμε άδεια γονέα.

   Διαγραφή


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο/-α που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Η σεληνιακή όψη του άντραΤρία παραμύθια από την ΕλληνοεκδοτικήΗ φαλάκρα του μπαμπά, Γεωργία ΔαρτσήΟ πόνος της επιστροφής, Άγγελος ΜανουσόπουλοςΣπύρος Φωκάς-ένα πέρασμα, Δημ. ΜπούκουραςΤο μυστικό της ταμπακιέρας, Καίτη ΔροσίνηΦανταρσία, Τάσος Κοντογεώργος
Αγαπητή ψυχή μου, Κ. ΓρηγοριάδηςΟ παράξενος χειμώνας του Παύλου Ζήτα, Θ.ΤζόκαΕνικός αριθμός Λένα ΔιβάνηΚομμάτια ζωής, Πόλυ ΜίλτουΈνθεοι, Αικατερίνη ΛεύκαΜια σταλίτσα θάλασσα, Μανώλης ΜπίσταςΕπτά χρόνια στο αμόνι, Παν. Κολέλης
Μια μέρα ακόμα, Γεράσιμος ΚρεμαστούληςΑναμνήσεις και εφιάλτες, Δήμητρα ΕλευθερίουΕρωτευμένες πόρνες, Μαίρη ΤσίληΟ χορός του Σίβα, Άγγελος ΜπάκαςΠορφυρένιο δάκρυ, Ελένη Συράκη
Στα όρια της φαντασίας, Δημήτρης ΒαγενάςΗ νιφάδα, Γιώργος Πελεκούδας
Όσα αγαπήσεις θα 'ναι ξένα, Γ. ΚακαλοπούλουΜια νύχτα με τη γιαγιά στον ουρανό, Χ. ΛουλοπούλουΑπλή μετάβαση, Γιώργος ΚαράμπελαςΣτα ίχνη του ήλιου, Χρ. ΚορφοξυλιώτηςΧίλια μιλιγκράμ απουσίας, Μιχάλης ΚατράκηςΗ λογοδοσία μου, Κάτια-Κατερίνα ΧατζηδάξηΑσυνήθιστα μύρτιλλα, Κων. Μαρούγκας