Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Ευάγγελος Ιωσηφίδης και οι 7 Καταραμένες ιστορίες

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ευάγγελος Ιωσηφίδης: Αυτό το βιβλίο ήθελα να το γράψω για πολλά χρόνια, διότι υπήρχαν πολλά στοιχεία μυστηρίου, φαντασίας και περιπέτειας που είχα χτίσει στο μυαλό μου και ήθελα να τα εκφράσω σε κάποιο έργο. Ουσιαστικά ήταν πολλές ιδέες, που μαζί στήριξαν 7 νουβέλες, που μαζί στηρίζουν ένα μυθιστόρημα.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Ι.: Ταξίδι.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ε.Ι.: Να το διαβάσει με ανοιχτό μυαλό και να το απολαύσει.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ε.Ι.: Το βιβλίο αυτό ταξιδεύει στα πιο κρύα και στα πιο ζεστά μέρη του κόσμου, σε ψηλά βουνά και σε ανοιχτές θάλασσες. Συνεπώς, θα πηγαίναμε σε πολλά μέρη και θα κρατούσε χρόνια ολόκληρα.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Ε.Ι.: «Πιστεύω ότι ένας μεγάλος στόχος ή ιδανικό δίνει ζωή σ’ έναν άνθρωπο. Δε θέλω να αλλάξει μέσα σου αυτό. Αλλά η αναζήτηση, αν δεν τιθασεύεται και δεν έχει όρια, μας παρασύρει να ξεχνάμε τα πάντα και να ζούμε κυνηγώντας χίμαιρες...»

👀

Κάθε βιβλίο είναι η ευκαιρία μας να ζήσουμε λίγη παραπάνω ζωή απ’ όση μας αναλογεί. Το δικό μου βιβλίο, οι «7 Καταραμένες Ιστορίες», παντρεύουν πολλά στοιχεία που μπορούν να ταξιδέψουν τον αναγνώστη και να του χαρίσουν αυτή την πνευματική ελευθερία. Ένα από αυτά είναι η εμμονή με το θέμα του ταξιδιού και της αναζήτησης, που χαρίζει το δώρο της αλλαγής απέναντι στη ρουτίνα.
Ένα άλλο στοιχείο είναι η αιωνιότητα, η οποία πάντα κρύβεται κάπου μέσα στα έργα μου. Είναι ίσως μια κρυφή, προσωπική μου ελπίδα πως μέσα απ’ τα βιβλία μένουμε πάντοτε ζωντανοί.
Φυσικά, ως βιβλίο φαντασίας δε θα μπορούσε να παραλείπει τους θρύλους, που για κάποιους από τους ήρωές μου βγαίνουν ζωντανοί. Η ιδέα του θρύλου κάνει τον αναγνώστη να σταματά για λίγο να πατά στη γη και να ταξιδεύει στα σύννεφα και στους ουρανούς για να βρει την απάντηση.
Συνολικά, το έργο μου μοιάζει με το απελπισμένο σάλτο ενός βατράχου, που προσπαθώντας να ξεφύγει από το τέλμα και να πατήσει σε στέρεη γη, νιώθει να βαλτώνει ξανά και ξανά, με τις ικεσίες του να πνίγονται στις ζοφερές λόχμες. Είναι κάτι ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, κάτι που δικαιούται να πιστέψει κανείς αλλά να το φυλάξει για τον εαυτό του. Ένα προσωπικό, αχαλίνωτο ταξίδι.
Ευάγγελος Ιωσηφίδης
Ο Ευάγγελος Ιωσηφίδης γράφει για το μυθιστόρημα του, 7 Καταραμένες ιστορίες, αποδεχόμενος την πρό(σ)κληση της στήλης Πλοκόλεξο που κυκλοφορεί τα τελευταία έτη στο koukidaki. Σύμφωνα με αυτήν, ο δημιουργός πρέπει να γράψει κάτι σχετικό με το έργο του χρησιμοποιώντας δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη