Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το αντίδοτο

Δανάη, η ρεπόρτερ


Η Δανάη μετά την εμπειρία που είχε με ένα της ρεπορτάζ σχετικό με εξωγήινους, ήταν πιο υποψιασμένη θα λέγαμε. Μόλις είχε ανάλογη πληροφορία, ή κάτι έπεφτε στην αντίληψή της, αμέσως επιλαμβάνονταν του θέματος που της ήταν όπως γνωρίζουμε πολύ αρεστό. Ό,τι παράξενο και πέρα από τα ειωθότα, ό,τι πρωτόγνωρο της γινόταν αντιληπτό, καταλάμβανε πρωτεύουσα ύλη στα γραφτά της.

Όταν, μια ημέρα άκουσε με άφατο ενδιαφέρον από έναν πασίγνωστο news caster μιαν είδηση που γι' αυτήν ήταν όλα τα λεφτά. "Υπήρξαν μαρτυρίες συνανθρώπων μας που παρατήρησαν στον ουράνιο θόλο περίεργους φωτεινούς σχηματισμούς".
Ασφαλώς και η πρώτη σκέψη όλων πήγε σε επίσκεψη U.F.O. στον πλανήτη μας. Μα επίσημοι του Κράτους Παράγοντες έσπευσαν να διαψεύσουν την σκέψη αυτή, λέγοντας ότι επρόκειτο για κατασκευές που σκοπό είχαν την βελτίωση του internet, τις ταχύτητές του, και άλλα τέτοια εύπεπτα. Εντύπωση πάντως προκάλεσε αυτή η σπουδή της διάψευσης που σε πολλούς δημιούργησε την εντύπωση πανικού αν μη τι άλλο.
Οι συνήθεις συνωμοσιολόγοι έδωσαν μιαν άλλη εκδοχή, ότι επρόκειτο για νέου τύπου δορυφόρους που σκοπό έχουν την παρακολούθηση ενός εκάστου εξ ημών και όχι μόνον τις κινήσεις μας, αλλά και την ανίχνευση των σκέψεών μας, πονηρών ή μη, ακόμη και σκέψεις φευγαλέες που κάναμε στο απώτερο παρελθόν.
Σκέφτηκες π.χ. να ανατινάξεις το άγαλμα της Ελευθερίας; Πολύ πριν προβείς σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια, θα τσακώνουν οι σούπερ ανιχνευτικές βιονικές αντένες, την αμαρτωλή σου σκέψη και θα γίνεσαι τσακωτός. Κάτι παρεμφερές δηλαδή με τη σκέψη που έκαναν και κάνουν άλλοι συνάδελφοι συνωμοσιολόγοι ότι και το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του Covid-19 θα περιέχει ένα τσιπ σε υγρή μορφή που θα κατασκοπεύει, με επιστημονικό τρόπο και αναμφισβήτητη βεβαιότητα, το μυαλό μας.
Μια άλλη κατηγορία σκεπτικιστών κλείνει προς την αρχική άποψη ότι όλο αυτό που περνάει η ανθρωπότητα είναι έργο των εξωγήινων που και αυτοί δεν περίμεναν τα τόσα θανατηφόρα περιστατικά όταν έριχναν τον ιό στη Γη, πειραματιζόμενοι στην υποδοχή και αντιμετώπισή του από τον ανθρώπινο οργανισμό. Και επειδή κάθε φάρμακο, κάθε κακό, έχει το αντίδοτό του, έκριναν ότι ήρθε η στιγμή να το ρίξουν αυτό το πολυπόθητο αντίδοτο στο τραπέζι και να σταματήσουν το μακελειό που προκάλεσαν χωρίς να το 'χουν, ας πούμε, σκοπό. Και όπως ο κορωνοϊός διατρυπά τον κυτταρικό υποδοχέα που του χρειάζεται για να επεκταθεί σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού και καταστρέφει τα ανθρώπινα όργανα 8 φορές πιο αποτελεσματικά από ότι νόμιζαν οι επιστήμονες, το αντίδοτό του θα κάνει την ίδια διαδρομή καταστρέφοντας και εξαφανίζοντας τον εφιάλτη που ζει η Παγκόσμια Κοινότητα εξ αιτίας τους. Και ενώ ένα από τα ατού του παρανοϊκού ιού είναι η αστραπιαία μετάδοσή του από μολυσμένο άτομο σε άλλα 20 καθαρά που τα στέλνει περίπατο στο Σύμπαν, το αντίδοτο την ίδια στιγμή θα σώζει 2000 άτομα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, σε χρόνο απειροελάχιστο, η πανδημία θα πάρει τέλος! (σημ. Γιατί, όταν ο Ιούλιος Βερν μιλούσε για υποβρύχια και αερόστατα, για τραίνα και αεροπλάνα η Οικουμένη δεν τον είπε φαντασιόπληκτο; Ας προστεθεί και η ταπεινότητά μας στον κατάλογο των προφητών. Κρίμα μόνο που περπατώντας στο Σύμπαν δεν θα φτάνουν μέχρι τα αυτιά μας, αν οι δικές μας προφητείες υλοποιήθηκαν. Πολύ κρίμα!)
Μακάρι, κάποιο πρωί να ξυπνήσουμε, αν την σκαπουλάρουμε, και να ακούσουμε τα καλά νέα: "βρέθηκε το εμβόλιο" -ή μήπως και υπήρχε σαν έτοιμο από καιρό; Θα νιώσουμε ελεύτεροι όπως έγινε με τη λέπρα, την ευλογιά, την ιλαρά, τη φυματίωση και τόσες άλλες μολυσματικές ασθένειες. Έτσι θα γίνει με τους 2 μεγάλους εχθρούς της πανανθρώπινης Κοινότητας: Τον καρκίνο και τον εστεμμένο.
Ο άνθρωπος θα ξαναγευτεί το ασύγκριτο φιλί των αγαπημένων του και τη ζεστή αγκαλιά τους, αυτά τα δύο κύρια συστατικά της Αγάπης, χωρίς μάσκες και γάντια χειρουργείου.
Αμήν!

👣

Copyright © Λένα Μαυρουδή-Μούλιου All rights reserved, 2020
Πρώτη δημοσίευση
Τριακοστό επεισόδιο της σειράς «Δανάη, η ρεπόρτερ». Ξεκινήστε από το πρώτο μέρος εδώ! Συνεχίστε με το επόμενο εδώ!
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε έργο της Carolyn Eardley
Επιμέλεια κειμένων: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη