Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Γίνε η αλλαγή που εσύ επιθυμείς

Γίνε η αλλαγή που εσύ επιθυμείς, Δήμητρας Παπαδημητρίου

Η λαχτάρα μου να διαβάσω το βιβλίο της Δήμητρας Παπαδημητρίου Γίνε η αλλαγή που εσύ επιθυμείς, –ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε παρακάτω– όταν έφτασε στα χέρια μου, ήταν μεγάλη και όλο αυτό προέκυψε μονάχα από τον τίτλο του βιβλίου, χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για την έκπληξη που με περίμενε. Από τον πρόλογο ακόμα, συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για ένα από τα βιβλία εκείνα που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν, για ένα από τα βιβλία εκείνα που θα κρατήσεις στα χέρια σου περισσότερο από κάθε άλλο και θα αποτελέσει σύμμαχό σου σε πολλές στιγμές της ζωής και εφαλτήριο για τις προσωπικές μας αναζητήσεις.

Θα μπορούσε να καταταγεί στα φιλοσοφικά αναγνώσματα και ισάξια να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στα βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που απώτερο σκοπό του έχει να κάνει τον αναγνώστη να ανακαλύψει τις δυνατότητές του, να πιστέψει σε αυτές τις δυνατότητες και να βρει μέσα από τα γνωμικά, τους στοχασμούς και τα κείμενα που περιέχει, τα διδακτικά μαθήματα ζωής που θα του εξασφαλίζουν την πολυπόθητη αλλαγή του, αλλά και εκείνα που θα του αποκαλύψουν τις προσωπικές βαθιές αλήθειες του.

Πρόκειται για μια πηγή έμπνευσης, μια συσσώρευση γνώσης φιλοσοφικών αποφθεγμάτων, ένα βιβλίο ικανό να μας κάνει καλύτερους από πολλές απόψεις και σε πολλούς τομείς και για όλους τους παραπάνω λόγους, σας το προτείνω να το διαβάσετε.

Η διαβάθμισή σου σε κεφάλαια, μας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε εκείνο που τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουμε ανάγκη να διαβάσουμε ανάμεσα σε στοχασμούς, μύθους, αποσπάσματα από συνεντεύξεις, ποιήματα για τη ζωή και την αγάπη με αποκορύφωμα το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, το κεφάλαιο 5, όπου οι κανόνες, οι τεχνικές, οι λύσεις και οι σκέψεις που μας προσφέρονται, χορεύουν μπροστά μας, έτοιμες να μας παρασύρουν ευχάριστα στη δίνη της αλλαγής και της ευτυχίας, αν αποφασίσουμε να απλώσουμε με σθένος τα χέρια μας και αφήσουμε ελεύθερους τους εαυτούς μας.

Ο Χόρχε Μπουκάι, ο Πάουλο Κοέλιο, ο Φρίντιχ Νίτσε, ο Κομφούκιος αλλά και ο Βούδας και τόσοι άλλοι, με τις ρήσεις τους, προσθέτουν φωτεινές πινελιές στον καμβά του βιβλίου. Οι δικοί μας Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιάννης Ρίτσος, Μάνος Χατζιδάκις αλλά και ο Μάνος Κατράκης έχουν την ικανότητα να μας καθηλώσουν μέσα από συνεντεύξεις και σύντομα κείμενα, δίνοντας τη δική τους χροιά στο βιβλίο αλλά και τροφή για σκέψη, ικανή να μας αφυπνίσει και να μας προβληματίσει.

Ιστορίες για τον θυμό και την αγάπη, για τον άνθρωπο, για τον πόνο και τον θάνατο, για την ελευθερία και την ευτυχία, την υπομονή και την επιτυχία, αλλά και τη μοναχικότητα, λειτουργούν καταλυτικά στην ψυχή μας και συνδράμουν τόσο στη βελτίωση και τη συναισθηματική μας αγωγή και ισορροπία, όσο και στην ενίσχυση της ενσυναίσθησής μας, μια έννοια πολύτιμης αξίας για τους καιρούς που ζούμε.

Πράγματι, τα κλειδιά της αλλαγής είναι στο χέρι μας και είμαστε εμείς εκείνοι που θα πρέπει να αποφασίσουμε αν επιθυμούμε τελικά να ξεκλειδώσουμε εκείνη την πόρτα που οδηγεί στην ευτυχία και να τη διαβούμε.

Από κάθε βιβλίο απομονώνω μια φράση για να τη μοιραστώ μαζί σας. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει δυσκολότερο εγχείρημα γιατί το βιβλίο κατακλύζεται από ρήσεις και φράσεις ικανές να το εκπροσωπήσουν. Με κόπο ψυχής, επιλέγω την παρακάτω.
Η αμαρτία μας: ότι θελήσαμε πολλά· το έγκλημά μας: πράξαμε τόσα λίγα!
Η Δήμητρα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε μάρκετινγκ και μία από τις μεγάλες τις επιθυμίες ήταν να σπουδάσει ψυχολογία. Μετά το πρώτο έτος των σπουδών της σταμάτησε μίας που οι επαγγελματικές απαιτήσεις της οικογενειακής εταιρείας –εκδόσεις Άγκυρα– της άφηναν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Απέκτησε τρία υπέροχα παιδιά που είναι πια ενήλικα. Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο ίσως όνειρό της και να σπουδάσει υποκριτική και το 2015 ξεκίνησε να παρακολουθεί σχετικά μαθήματα.
Η μεγάλη της αγάπη όμως προς τους ανθρώπους και η συνειδητοποίηση ότι τα απλά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που μας δίνουν ουσιαστική χαρά, την οδήγησαν στη δημιουργία μιας σειράς ανθολογιών που περιέχουν αποσπάσματα από σοφά λόγια και κείμενα καταξιωμένων προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους της τέχνης και των επιστημών.
Η πρώτη ανθολογία με τίτλο Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα κυκλοφόρησε το 2016 και το δεύτερο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο Γίνε η αλλαγή που εσύ επιθυμείς.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη