Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

OZZY OSBOURNE και BLACK SABBATH

Είσαστε σίγουρος ότι έχετε πάρει μόνο χόρτο και σπιντ;»
«Πήρα και μερικές μυτιές σκόνη στα νιάτα μου.»
«Ώστε λοιπόν, χόρτο, σπιντ και μερικές γραμμές κοκαΐνη;»
«Η ηρωίνη μετράει;»
«Ναι, η ηρωίνη μετράει.»
«Ε τότε βάλτε κι αυτή, μια ή δυο φορές μόνο.»
«Είσαστε σίγουρος ότι ήταν μόνο μια ή δυο φορές;»
«Ναι, η ηρωίνη είναι ένα γαμημένο σκουπίδι... Πολύ ξερατό μιλάμε. Δεν μου άρεσε...»
«Και με το αλκοόλ τι γίνεται; Αναφέρατε ότι πίνετε. Πόσες μονάδες την ημέρα;»
«Τέσσερα περίπου.»
«Τέσσερα τι;»
«Μπουκάλια Hennessy. Εξαρτάται όμως από το πόση ώρα πέφτω αναίσθητος ανάμεσα στα μπουκάλια αφού πιω.»
«Μόνο Hennessy πίνετε;»
«Υποθέτω ότι η μπύρα δεν μετράει, μετράει;»
«Καπνίζετε κιόλας;»
«Που και που!»
«Τι έκπληξη! Πόσα τσιγάρα την ημέρα;»
«Καμιά τριανταριά. Πούρα. Δεν μετράω τα τσιγάρα.»
«Και για πόσο διάστημα αυτό έχει υπάρξει το καθημερινό σας πρόγραμμα;»
«Τι χρονιά έχουμε;»
«2004»
«Σαράντα χρόνια περίπου.»
«Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο στο ιατρικό σας ιστορικό που θα έπρεπε να γνωρίζω;»
«Κοιτάξτε είπα, μια φορά με χτύπησε αεροπλάνο, στο περίπου δηλαδή. Επίσης έσπασα τον λαιμό μου με μια γουρούνα. Μετά πέθανα δυο φορές ενώ ήμουν σε κώμα. Είχα επίσης AIDS για μια μέρα. Νόμιζα επίσης ότι είχα MS αλλά ήταν τρέμουλο από Πάρκινσον. Έχω κόψει την επιγλωττίδα μου. Έχω πάθει και βλεννόρροια κάνα δυο φορές. Επίσης μία ή δύο κρίσεις, όπως αυτή που πήρα κωδεΐνη στην Νέα Υόρκη ή όταν βίασα τον εαυτό μου στη Γερμανία. Αυτά είναι όλα στ' αλήθεια, εκτός αν μετράει και η υπερβολική κατανάλωση ηρεμιστικών και φαρμάκων με συνταγή γιατρού.»
Ο γιατρός έγνευσε καταφατικά. Μετά καθάρισε τον λαιμό του χαλάρωσε την γραβάτα του και είπε:
«Έχω μια τελευταία ερώτηση κύριε...»
«Παρακαλώ γιατρέ.»
«Γιατί ζείτε ακόμα;»

Ο John Michael Osbourne γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1948 στο Μπέρμιχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.
Τον Αύγουστο του 1969 μαζί με τον κιθαρίστα Tony Iommi, τον μπασίστα Geezer Butler και τον ντράμερ Bill Ward έφτιαξαν τους Black Sabbath.
Τον Φεβρουάριο του 70 έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο με τον ομώνυμο τίτλο και γνώρισαν μεγάλη και αναπάντεχη επιτυχία φτάνοντας στον Νο 8 του βρετανικού chart.
Και ήταν τόσο μεγάλη η αποδοχή του κόσμου που τους πίεσε μέσα σε 4 μήνες, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, να ξαναμπούν στο στούντιο της Vertigo για νέο άλμπουμ. Στην πραγματικότητα δεν ήταν ακόμα έτοιμοι. Είχαν βέβαια ένα δυνατό τραγούδι που αναφερόταν και κατέκρινε τον πόλεμο του Βιετνάμ με εξίσου δυνατό τίτλο, War Pigs, που τον προόριζαν και για τίτλο του άλμπουμ τους, όμως μέχρι εκεί. Και καθώς δεν ήταν αρκετά τα τραγούδια για να συμπληρωθεί ο δίσκος η εταιρεία τους ζήτησε να γράψουν κάτι ακόμα. Στα τέλη του Ιούνη οι Sabbath ξαναμπήκαν στο στούντιο και μέσα σε 25 λεπτά ηχογράφησαν ένα τραγούδι που τελικά έδωσε το όνομα του στο δίσκο και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος: Paranoid!
Τα επόμενα χρόνια το συγκρότημα βγάζει άλλους 6 δίσκους, όμως ο εθισμός του Ozzy στα ναρκωτικά αναγκάζει τους υπόλοιπους να τον διώξουν, το 1979, και να πάρουν στην θέση του τον τραγουδιστή των Rainbow, Ronnie James Dio.
Με τον Dio οι Sabbath βγάζουν δύο άλμπουμ πριν αποφασίσει κι εκείνος να κάνει σόλο καριέρα.
Ο Ozzy παρ’ όλ’ αυτά συνεχίζει ακάθεκτος. Το 1980 κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο: Blizzard of Ozz που γίνεται 4 φορές πλατινένιος. Τον Φλεβάρη του 1982 ένας αστυνομικός συλλαμβάνει τον μεθυσμένο Ozzy να κατουράει στο μνημείο των πεσόντων του Άλαμο και για 10 χρόνια του απαγορεύεται η είσοδός στην πόλη. Τον Ιούνιο του 1982 παντρεύεται την μάνατζέρ του, Sharon Arden και κάνουν 3 παιδιά: Την Aimee το 1983, την Kelly το 1984 και τον Jack το 1985.
Από το 2002 έως και το 2005 συμμετέχει στο τηλεοπτικό ριάλιτι του MTV, The Osbournes.
Η ιδέα λέγεται πως ήταν της συζύγου του που προτίμησε να δείξει καθόλου κολακευτικές, καθημερινές στιγμές ενός θλιβερού, από τα ναρκωτικά Ozzy προς όφελος της, καθώς τα επόμενα χρόνια έκανε την δική της καριέρα στην τηλεόραση. 
Μετά από 34 χρόνια γάμου το ζευγάρι χώρισε τον Μάη του 2016.
Ο Ozzy μέχρι το 2010 θα κυκλοφορήσει 20 άλμπουμ, το τελευταίο (Scream) με τον Έλληνα κιθαρίστα Κώστα Καραμητρούδη, γνωστότερο ως Gus G.
Το 2011 ο Iommi, ο Butler, ο Ward και ο Ozzy θα ανακοινώσουν την επανένωση τους για μια περιοδεία με τους Black Sabbath και ένα τελευταίο άλμπουμ με τίτλο «13».
Τον Μάρτη του 2017 η μπάντα ανακοίνωσε την οριστική διάλυσή της.
«Η συναυλία πήγαινε περίφημα. Μετά ξαφνικά από το κοινό ήρθε η νυχτερίδα. Προφανώς παιχνίδι σκέφτηκα.
Το κράτησα λοιπόν στο πλήθος και έδειξα τα δόντια μου ενώ ο Randy έπαιζε ένα σόλο του. Το πλήθος έπαθε παράκρουση.
Μετά έκανα ότι έκανα πάντα όταν είχαμε λαστιχένια παιχνίδια στη σκηνή.
ΝΙΑΜ
Αμέσως μετά κάτι ένοιωσα ότι δεν πήγαινε καλά, καθόλου καλά. Καταρχήν, το στόμα γέμισε αμέσως ζεστό, κολλώδες υγρό, με τη χειρότερη επίγευση που μπορεί να φανταστεί κανείς. Το ένοιωθα να λεκιάζει τα δόντια μου και να τρέχει στο πιγούνι μου. Μετά το κεφάλι στο στόμα μου συσπάστηκε. Ω γαμώτο σκέφτηκα, δεν έφαγα καμιά νυχτερίδα, έτσι;
…Όσο για το τι θα ήθελα να γραφτεί στην πλάκα όταν πεθάνω δεν έχω ψευδαισθήσεις.
Ozzy Ozbourne, γεννήθηκε το 1948.
Πέθανε, οποτεδήποτε.
Ξερίζωσε με τα δόντια του το κεφάλι μιας νυχτερίδας.»
Περισσότερα από τον Γιώργο Ζώτο
Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο: «ΕΙΜΑΙ Ο OZZY» σε μετάφραση Νατάσσας Χασιώτη και οι φωτογραφίες είναι από το Ίντερνετ.
Πηγές φωτογραφιών: Timesnews.gr, inquisitr.com και beatrix.pro.br

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη