Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Διαγωνισμοί λογοτεχνίας


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ EYELANDS
Γύρω στα Μεσάνυχτα της 20ης Ιουνίου λήγει ο διεθνής διαγωνισμό διηγήματος που οργανώνουν για 9η χρονιά το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2019. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: δωρεάν διακοπές μιας εβδομάδας σε στούντιο σε παραλία της νότιας Κρήτης. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική, από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες/Strange Days Books. Υπάρχουν επίσης συλλεκτικά δώρα για τον πρώτο νικητή αλλά και για τρεις ακόμη συγγραφείς, κεραμικές δημιουργίες, φτιαγμένες ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands. Ο/η συγγραφέας του πρώτου βραβείου έχει τη δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο για έκδοση βιβλίου!
Θέμα του διαγωνισμού: «Γύρω στα μεσάνυχτα». Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή με επισυναπτόμενο αρχείο που θα σταλεί στη διεύθυνση: eyelandsmag@gmail.com ή strangedaysbooks@gmail.com. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή είναι απαραίτητη η αγορά ενός βιβλίου από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες μέσα από την ιστοσελίδα www.paraxenesmeres.gr. Για κάθε έγκυρη συμμετοχή ο συγγραφέας θα λάβει επιβεβαιωτικό μήνυμα μέσα σε τρεις ημέρες από την ολοκλήρωσή της. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 20η Σεπτεμβρίου 2019. Τα βραβεία, οι διακρίσεις αλλά και ένας αριθμός ακόμη διηγημάτων ανάλογα πάντα με τη βαθμολογία τους (μέχρι 25 διηγήματα συνολικά) θα συμπεριληφθούν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις Παράξενες Μέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα βρίσκεται μέσα από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία διανομής σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο της χώρας. Σε αυτά θα συμπεριληφθούν μεταφρασμένα τα τρία πρώτα διηγήματα από το αγγλόφωνο τμήμα. Όλα τα διηγήματα του αγγλόφωνου τμήματος που θα μπουν στη Μικρή Λίστα του αγγλόφωνου τμήματος θα κυκλοφορήσουν σε ειδική έκδοση από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το αγγλόφωνο τμήμα της: Strange Days Books (η προκήρυξη για το αγγλόφωνο τμήμα δημοσιεύεται και στην ενότητα Storyland/short stories). Όλοι οι συγγραφείς που τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην έκδοση θα παραλάβουν δωρεάν ένα βιβλίο της συλλογής. Εκτός από τα διηγήματα που θα συμπεριληφθούν στη Μικρή Λίστα θα ανακοινωθεί και ένας αριθμός διηγημάτων (μέχρι 20) τα οποία θα αποτελούν την επιλογή eyelands και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.eyelands.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Το «Αrt Wave» και οι «Εκδόσεις Οδός» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την προκήρυξη Πρόσκλησης Λογοτεχνικού Ενδιαφέροντος, η οποία θα οδηγήσει στην έκδοση ενός βιβλίου.
Αρχαία όσο η γραφή, τα graffiti αποτύπωσαν σκέψεις και συναισθήματα ανθρώπων που τα συνέταξαν και η ιστορία τους κατέχει ιδιαίτερο ρόλο στην Ιστορία της Τέχνης όπως και την Αρχαιολογία. Από την άλλη μεριά, οι αρχαίες ελληνικές επιγραφές αποτελούσαν εγχάρακτα κείμενα σε πέτρα, διάφορων εκτάσεων, που κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής.
Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram κ.λ.π.), ενώ, αφενός, "συναντιούνται" σε αρκετά σημεία με τα graffiti και τις επιγραφές, λόγω των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν στο νέο χώρο μετάδοσής τους, παρουσιάζουν και κάποιες σημαντικές διαφορές. Η αίσθηση ότι οι ιδιομορφίες που χαρακτηρίζουν τον χώρο κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο τρόπο γραφής, ως προς τη σύνταξη και την πρόσληψή της, μας οδήγησε στη σκέψη της διεξαγωγής μιας συζήτησης για την πιθανότητα έκφρασης ενός ορισμού αυτής της γραφής ως ενός νέου λογοτεχνικού είδους. Σε μια προσπάθεια, μέσα από εισαγωγικά κείμενα, να εντοπίσουμε τις ιδιαιτερότητες αυτές, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση ενός βιβλίου, το οποίο θα φιλοξενεί παράλληλα και έναν αριθμό αναρτήσεων που θα επιλεγούν μέσα από τον διαγωνισμό.
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ενεργά σε κοινωνικά δίκτυα μέλη (Facebook, Instagram, Twitter κ.λπ.), ανεξαρτήτου ηλικίας.
• Οι αναρτήσεις-κείμενα που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν ήδη αναρτηθεί σε κάποιο από τα προαναφερθέντα κοινωνικά δίκτυα.
• Η έκταση του κειμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνά το όριο των πενήντα (50) λέξεων.
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, με μοναδική προϋπόθεση η γλώσσα συγγραφής του κειμένου να είναι η Ελληνική.
• Τα κείμενα-αναρτήσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των συμμετεχόντων και να μην έχει προηγηθεί η έκδοσή τους.
• Ο κάθε υποψήφιος με τη συμμετοχή του υποχρεούται να υποβάλλει από ένα ελάχιστο αριθμό τεσσάρων (4) έως ένα μέγιστο αριθμό δέκα (10) αναρτήσεων-κειμένων.
• Τα διακριθέντα κείμενα θα φιλοξενηθούν σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Οδός.
• Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται (με αλφαβητική σειρά) από τους: Βίκυ Γκούγια (Φιλόλογος, Επιμελήτρια των Εκδόσεων Οδός), Γιάννης Δημογιάννης (Φιλόλογος, Μεταπτυχιακός στη Δημιουργική Γραφή), Μίνα Πετροπούλου (Φιλόλογος, Dr Κοινωνιολογίας, Κριτικός Λογοτεχνίας), Χάρης Ταμπάκης ( Διδάκτωρας Φιλοσοφίας)
Ημερομηνία έναρξης της Πρόσκλησης Λογοτεχνικού Ενδιαφέροντος ορίζεται η 20/05/2019 και ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής σε αυτό ορίζεται η 30/09/2019.
Τα έργα μπορούν να υποβληθούν με δύο (2) τρόπους:
Α. Κάνοντας like και στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα των Εκδόσεων Οδός στο Facebook
Β. Κάνοντας like στην σελίδα των Εκδόσεων Οδός και στέλνοντας mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekdoseisodos@gmail.com.
Στο μήνυμά σας θα πρέπει να αναγραφούν:
• Τίτλος: Για την Πρόσκληση Λογοτεχνικού Ενδιαφέροντος
• Όνομα και Επώνυμο.
• Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).
• Τηλέφωνο (προαιρετικό).
• Ένα (1) αρχείο Word ή PDF που θα περιέχει όλα τα κείμενα που θα υποβάλετε στον Διαγωνισμό.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ως έγκυρο προς συμμετοχή αρχείο θα ληφθεί εκείνο το ένα (1) αρχείο Word ή PDF που θα σταλεί και που θα περιέχει ΟΛΑ τα κείμενα του ενδιαφερόμενου και όχι διαφορετικά αρχεία με διαφορετικά κείμενα σε καθένα από αυτά.
Οι αποφάσεις της επιτροπής θα δημοσιευθούν στην σελίδα των Εκδόσεων Οδός.
Επιπρόσθετα, οι νικητές θα λάβουν προσωπικό μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις: ekdoseisodos@gmail.com

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2019 από την UNESCO
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσει τον 8ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2019, με λήξη την 30η Ιουνίου 2019. Ο διαγωνισμός για το τρέχον έτος, περιλαμβάνει τα εξής είδη του λόγου: Διήγημα, Νουβέλα, Ποίηση, Παιδικό παραμύθι, Παιδικό – νεανικό διήγημα. Η κρίση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του Ομίλου και αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες και συγγραφείς. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στο facebook, μετά την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2019 και στην οποία θα αποδοθούν τα βραβεία στους διακριθέντες και τ’ αναμνηστικά διπλώματα στους λοιπούς συμμετέχοντες. 
Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
1. Δικαίωμα  συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Εξαιρούνται τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και οι συγγενείς τους μέχρι και Β' βαθμού.
2. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε περισσότερες από μία (1) κατηγορίες, με ένα αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο) έργο ανά κατηγορία, τηρώντας για κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, τους όρους που ακολουθούν και αναφέρονται αναλυτικά στις κατηγορίες (π.χ. υποψηφιότητα σε 3 κατηγορίες, 3 φάκελλοι, 3 καταθέσεις συμμετοχής).
3. Τα έργα (όλων των κατηγοριών), θα είναι γραμμένα  απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα. Επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις, τοπικής διαλέκτου ή ξένες, αν το απαιτεί το έργο, αλλά θα υπάρχει απαραίτητα και σημείωση με      επεξήγησή τους.
4. Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται πως το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
5. Η βαθμολογία θα γίνει ατομικά και ξεχωριστά (χωρίς από κοινού συζήτηση) από τα μέλη της κριτικής επιτροπής με πρώτη ιδιότητα, αυτή του αναγνώστη. Οι βαθμολογίες θα είναι ισότιμες, ο μέσος όρος θα υπολογιστεί με ίση συμμετοχή κάθε ενός αναγνώστη, στην αντίστοιχη κατηγορία συμμετοχής. Για να προκύψει βαθμολόγηση για βραβεία θα πρέπει οι συμμετοχές να ξεπερνούν τις 10 στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθούν μόνο έπαινοι συμμετοχής.
6. Τα έργα που θα διακριθούν, θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, συνοδευόμενα από μία φωτογραφία τους και ένα μικρό βιογραφικό τους (αρχής γενομένης από το τεύχος Ιανουαρίου 2020).
7. Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληρεί όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού (γενικούς και ειδικούς ανά κατηγορία), θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.
8. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό, δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμoύ.
9. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 30η Ιουνίου 2019, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

19ος Ετήσιος (2019) Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης, του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ».
Θέμα: Ελεύθερο
Συμμετοχή μ’ ένα ποίημα, (ανέκδοτο και αδημοσίευτο οπουδήποτε), γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (γραμματοσειρά Times New Roman No 14) στη Νεοελληνική, σε οποιαδήποτε μορφή ποιητικής έκφρασης, όχι περισσότερο από 24 στίχους, χωρίς οι στίχοι να είναι πολυσύλλαβοι και σ’ απλό διάστημα. Οπωσδήποτε μόνο μία σελίδα Α4 το γραπτό σας και το ψευδώνυμό σας επάνω δεξιά στην κόλλα, όχι στο τέλος του ποιήματος.
Στέλνετε το ποίημά σας, σε τέσσερα (4) αντίτυπα, με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένο) έως 28 Ιουνίου 2019 (σφραγίδα Ταχυδρομείου) προς:
Κυρία Παναγιώτα Ζαλώνη,
Ζαλόγγου 16,
Ίλιον, 131 23, Αθήνα.
Για τον Ποιητικό διαγωνισμό 2019
Ως αποστολέα βάζετε το ψευδώνυμό σας και όχι τα πραγματικά σας στοιχεία. Στο φάκελο αποστολής εσωκλείετε κι ένα μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου είναι γραμμένο, απ’ έξω, το ψευδώνυμό σας (μονολεκτικό) και μέσα, σε χαρτί, γραμμένα (όχι χειρόγραφα): ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, τίτλος ποιήματος, e-mail (οπωσδήποτε), σταθερό τηλέφωνό και την πλήρη ταχυδρομική διεύθυνσή σας.
Μη συνοδεύετε τα στοιχεία σας, με το βιογραφικό σας, λειτουργεί αρνητικά.
Τα αποσταλλέντα έγγραφα δεν επιστρέφονται, η δε κρίση της επιτροπής του διαγωνισμού, θεωρείται οριστική.
Για περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτα Ζαλώνη: τηλ. 2105026859 (10.00 - 12.00), καθημερινές.
Από τη Διεύθυνση του ΚΕΛΑΙΝΩ

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από The Weird Side Daily και εκδόσεις Ελκυστής!
Η σελίδα μας, The Weird Side Daily, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τον πρώτο μας λογοτεχνικό διαγωνισμό The Weird Side Tales, ο οποίος θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ελκυστής. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: Αφηγήσεις βγαλμένες από τον κόσμο των ονείρων.
Τα όνειρα είναι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθοριστικής σημασίας για την ψυχική εξέλιξη του ατόμου και οι ερμηνείες τους είναι πολυδιάστατες. Κάποιοι εστιάζουν στην ψυχολογική τους ερμηνεία, άλλοι στη συμβολική, κάποιοι ακόμα και στη θεολογική ερμηνεία τους. Είναι περιττό να αναφέρουμε το πόσο συμβάλουν στη λογοτεχνική παραγωγή και συγκεκριμένα σε λογοτεχνικές κατηγορίες όπως το Fantasy και το Horror.
Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να αναπτύξετε ιδέες που σχετίζονται με τα όνειρα και τους ονειρικούς τόπους. Δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με το χρονικό και ιστορικό πλαίσιο, απλά θα πρέπει το διήγημα να έχει ως βασικό θέμα το όνειρο. Επιπλέον, το ύφος των ιστοριών θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ Φαντασίας & Τρόμου, δηλαδή να περιλαμβάνει στοιχεία που υπερβαίνουν την αισθητή πραγματικότητα.
Η συλλογή θα περιλαμβάνει δεκατέσσερα διηγήματα. Τέσσερα από αυτά θα είναι των αρχισυντακτών της σελίδας και δέκα των διακριθέντων συγγραφέων. Οι διακριθέντες, όπως θα βαθμολογηθούν από την επιτροπή μας, πέρα από τη χαρά του να δουν σε μια προσεγμένη συλλογή το διήγημά τους, θα δικαιούνται και από ένα ΔΩΡΕΑΝ αντίτυπο ο καθένας. Επίσης όσα διηγήματα δεν καταφέρουν να μπουν στη συλλογή, θα αναρτηθούν σταδιακά στη σελίδα μας και οι συγγραφείς τους θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν σε αυτή τον ρόλο του αρθρογράφου, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.
Η νέα αυτή απόπειρα, αποσκοπεί στην επέκταση της σελίδας μας στον χώρο του βιβλίου υπό την επωνυμία The Weird Side Tales. Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια συλλογή βιβλίων όπου θα μπορεί ο καθένας να αναδείξει τις ιδέες του και τη δουλειά του, ενώ παράλληλα θα δομηθεί εξ' ολοκλήρου ένας νέος φανταστικός κόσμος ο οποίος συνεχώς θα διευρύνεται.
Η λήξη του διαγωνισμού θα γίνει 31 Ιουλίου του 2019. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
Για τους όρους του διαγωνισμού και τα τεχνικά ζητήματα πατήστε κλικ εδώ
Όροι Διαγωνισμού:
* Η αποστολή των διηγημάτων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο: theweirdsidetales@yahoo.com
* Το θέμα του email πρέπει να είναι «Για τον διαγωνισμό διηγήματος – The Weird Side Tales»
* Τα διηγήματα θα πρέπει να αποσταλούν χωρίς ονοματεπώνυμο στο email μας, αλλά με ένα ψευδώνυμο και το κινητό σας τηλέφωνο στο τέλος. Στο έγγραφο θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο το διήγημα και ο τίτλος του διηγήματος.
* Τα διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται με ένα επιπλέον αρχείο word το οποίο θα περιλαμβάνει το βιογραφικό του διαγωνιζομένου και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, διεύθυνση, email κ.λ.π.).
* Τα διηγήματα θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 4.000 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx).
* Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο με ένα διήγημα, ενώ το διήγημα θα πρέπει να μην έχει εκδοθεί στο παρελθόν.
* Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
* Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα της κριτικής επιτροπής να αποφασίσει ποια διηγήματα θα συμπεριληφθούν στη συλλογή και ποια θα αναρτηθούν στη σελίδα. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.
* Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής.
* Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
* Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους αποδέχονται πως δε θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου. Θα λάβουν όμως, από ένα ΔΩΡΕΑΝ αντίτυπο ο καθένας.
* Οι νικητές θα δεχθούν τηλεφώνημα και email, ωστόσο θα πρέπει να απαντήσουν εντός διημέρου για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.
* Οι συγγραφείς δε δεσμεύονται με κάποιον τρόπο για την εκμετάλλευση του διηγήματός τους όπως αυτοί νομίζουν ή την περαιτέρω έκδοσή του σε άλλους εκδοτικούς.
* Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.


Χρύσα Μαστοροδήμου
Έχει ξεκινήσει η συλλογή συμμετοχών και στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό koukidaki
Στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο βλέπετε έργο by Stefanos Zissopoulos, Akanthos, πορτραίτο (λάδι σε χαρτί)

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη