Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Αργύρης Χριστομάγνος και το Μεταλιθικό Μανιφέστο

Το μανιφέστο μου... σε μια μελλοντική εποχή αφορά στη σύγκρουση 2 πολιτισμών σ' έναν ολότελα καινούριο κόσμο, ενώ στη σημερινή εποχή ενσαρκώνει τη σύγκρουση 2 τρόπων σκέψης στον υπάρχον κόσμο που... έχει παλιώσει προ πολλού.

Η υπόθεση... (εκ του "υποθέτω") είναι γραμμένη από 2 εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, πιστός ο καθένας στα ιδανικά του.

Οι ήρωες του βιβλίου... είναι και οι αφηγητές του, λοιπόν.

Ο αναγνώστης... καλείται ν' αναρωτηθεί πρώτον, εφόσον η σταθερότητα ενός οποιουδήποτε κτίσματος βασίζεται στα θεμέλιά του, πόσο ακλόνητο είναι σήμερα αυτό που λέμε κόσμος του πολιτισμού. Και δεύτερον, τί θεμέλια έχω εγώ (ο αναγνώστης) ως έλλογο ον μέσα μου.

Ευχή μου είναι... να έχετε όλοι καλή χρονιά με υγεία.
Ο Αργύρης Χριστομάγνος συμπληρώνει το «myth-story» (μια νέα στήλη που «τρέχει» στον ιστότοπο) του βιβλίου του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελικράνομ. Amazon Στην περίληψη διαβάζουμε:
Ύστερα από τη Μεγάλη Καταστροφή, σε έναν κόσμο που προσπαθεί να αναδυθεί απ' τις στάχτες του, κλιμακώνεται η μονομαχία των 2 Υπερανθρώπων. O Ένας είναι ο υπέρμαχος του αγνού πολιτισμού. Αναρριχάται πάνω στις βασικές δομές μιας δίκαιης κοινωνίας, βασισμένης στις παραδοσιακές ιδέες και αξίες. Αυτός πρέπει να εξαλείψει κάθε αντίδραση. Ο Άλλος είναι καταδικαστής κάθε πολιτισμού και δεν επιδιώκει τίποτα. Το μόνο που ζητά είναι να ζει ελεύθερος χωρίς αύριο. Απαντά με εκδικητική βία σε όποιον πάει να τον καθυποτάξει. Ο Ένας σκαλίζει τα ερείπια των αποτυχημένων κοινωνιών του, επιλέγοντας τα χρήσιμα. Ο Άλλος ζει απ' τη γη μονάχα, καίγοντας καθετί που ανήκει στο παρελθόν. Αυτή η ίδια η σύγκρουση των 2 κοσμοθεωριών, καθότι παραμένει αμφίρροπη, ονομάζεται Μεταλιθικό Μανιφέστο.

Απόσπασμα:
«Επιτέλους αφυπνίσθη ο Μεταλιθικός Άνθρωπος: πυρί και σιδήρω εξεβεβλημένοι εκ της παρελθούσης ζωής, τώρα υψώνουν το ανάστημά Τους, πλήρεις άγριας υπερηφάνειας στο εφηβικό Τους σφρίγγος, ξέροντας πως θά 'ναι μεσίληκες στα 20, γέροντες στα 40. Ο αγώνας Τους ελεύθερος από την τεκνοποιία, στα εξερευνητικά Τους ταξίδια σίγουρα θα βρουν παιδιά, απαραίτητο στοιχείο να περάσουν την παρακαταθήκη Τους. Το πρόσωπό Τους αστράφτει, το βλέμμα Τους πεντακάθαρο.
Αναπνέουν πάνω από ξεχασμένους υπεραυτοκινητόδρομους, όπου κορίτσια στρώνουν πλέον ελαφοτόμαρα να ξεραθούν στον ήλιο. Ατενίζουν πάνω από απομεινάρια κυκλώπειων ξενοδοχείων και νοσοκομείων καλυμμένων από άλγες, διάτομα και πανσπερμία λειχήνων. Πορεύονται μέσα σε θάλασσες από βασάλτη, διορίτη και ξερά κοχύλια, όπου ανθρωπόμορφες κατσαρίδες στήνουν φράχτες από οστά φάλαινας. Στήνουν αιματηρά αποδεικτικά βαρβαρότητας δίπλα σε σκελετούς ουρανοξυστών πνιγμένους στα αναρριχητικά φυτά.
Ένα Τους άγγιγμα στη σκανδάλη λύνει τις νέες συμφωνικές μελωδίες και δίνει το σύνθημα στη νέα υφήλια ισορροπία. Ένα Τους βήμα είναι η παρέλαση των νέων στρατιών της Γης. Ένα Τους σφίξιμο στο τσεκούρι είναι ο νέος παγκόσμιος μονόλιθος εμπιστοσύνης.
Ως άλλοι Mound Builders και Αρχάνθρωποι των προϊστορικών ετών, ναυαγοί ενός νωπού Κατακλυσμού, θα καταστούν η πρωθύλη του Πολιούχου Ήρωα, γεμάτοι Φως και Σκότος, ενάντια σε ερπετώδεις νεομυθολογικούς εχθρούς. Οι άθλοι Τους θα αφηγηθούν απ' τον μαύρο συστρεφόμενο καπνό: θυσία στο Μέγα Έσχατον οι εκατόμβες πολυκέφαλων μετασεισμικών τεράτων.
Στο βλέμμα Τους αστράφτει η Ελευθερία από τα άγκιστρα της πλάνης του διεφθαρμένου παρελθόντος. Στην χειροτεχνημένη κάσκα Τους ακόμα ηχούν η ασφαλτούχος όξινη βροχή και η ηφαιστειακή σποδός. Στις επωμίδες Τους, φτιαγμένες από ελαστικά μισοθαμμένων αυτοκινήτων, βρίσκονται θραύσματα οζμίου και ιριδίου που ακόμα μαρτυρούν για την εξάτμιση των ωκεανών και τους τιτάνιους κρατήρες του πυρηνικού χειμώνα. Ο μπαλτάς Τους, από στερεοποιημένο μάγμα, ακόμα πάλλεται από τα κύματα εκατομμυρίων βολτ που πέρασαν απ' το φλοιό της Γης και απανθράκωσαν τις δασικές ηπείρους.»

Περισσότερα από/για τον Αργύρη Χριστομάγνο:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη