Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο

Η Καίτη Ιμπροχώρη στο Ο γλάρος με το λεωφορείο

Στις πρόβες ενός θιάσου στην Αθήνα συναντιούνται οι ήρωες από τον Γλάρο του Τσέχοφ με αυτούς από το Λεωφορείο ο πόθος του Ουίλιαμς και (ξανα-)συστήνονται αυτή η φορά μέσω των ηρώων που καλούνται να ερμηνεύσουν. Ζουν το σήμερα, πράττουν όσα δεν πρόλαβαν κι επιχειρούν ν' αλλάξουν την πορεία τους.
Για αυτά μας πληροφορεί το δελτίο τύπου της παράστασης, Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο, που ανεβάζουν οι Θεατρίνων Θεατές στο Studio Κυψέλης, σε κείμενο Γιάννη Σολδάτου και σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού και Γιάννη Σολδάτου.
Πάθη, συγκρούσεις, χιούμορ και ένα τελικό κείμενο, που ποτέ δεν φτάνει, δημιουργούν τον καμβά πάνω στον οποίο οι Θεατρίνων Θεατές ολοκληρώνουν τη νέα αυτή δουλειά τους μέσω αυτοσχεδιασμών και του γραμμικού συμβολισμού, της μεθόδου που χρησιμοποιούν για τις δραματοποιήσεις των παραστάσεών τους.
Για αυτήν την ερωτική pop art κωμωδία, που φιλοδοξεί να κλέψει καρδιές, μιλούν οι συντελεστές...

Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο

Ο Γιώργος Λιβανός και η Καίτη Ιμπροχώρη ερμηνεύουν τον εαυτό τους, οπότε συμμετέχουν με αγάπη και πολύ κέφι στο έργο αυτό του Γιάννη Σολδάτου, που συνεργάζεται για ακόμα μία φορά με τους Θεατρίνων Θεατές. Το δεδομένο να υποκριθούν τους εαυτούς τους, τους προκαλεί θετικά συναισθήματα και το απολαμβάνουν.

Γιώργος Λιβανός: Σκηνοθετικά, είχαμε με τον Γιάννη, το ιδανικό πλαίσιο να εκφραστεί η τεχνική του γραμμικού συμβολισμού!

Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο

Η Μαρία Δρακοπούλου είπε: Μια ανατρεπτική παράσταση με κλασσικές αναφορές και στοιχεία σουρεαλισμού και μεταμοντέρνου κινήματος. Ο ρόλος μου, η Μπλανς, συναντά την ηθοποιό και η ηθοποιός καταρρακώνεται στη ζωή της μέσα από τη διαδρομή του ρόλου. Μιλάμε για ταύτιση ίσως. Το μόνο που δεν συμβαίνει είναι οι παράλληλοι κόσμοι να ενωθούν. Παράλληλο σύμπαν για την Μπλανς είναι η Νίνα και τελικά η ασυμβατότητα των χαρακτήρων τους δεν οδηγεί πουθενά. Και στη ζωή όμως έτσι συμβαίνει...

Ο Σωτήρης Αντωνίου, με τη σειρά του: Ο ρόλος του Τρέπλιεφ ενός εργατικού νέου που πασχίζει να εκφραστεί μέσω του θεάτρου ενώ στο μυαλό του κυριαρχεί η σχέση του με τη Νίνα, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και δραματουργικές εκπλήξεις στη σύγχρονη μεταφορά του. Ο γραμμικός συμβολισμός, που ο Λιβανός πρεσβεύει, βρήκε την ιδανική του έκφραση γιατί θεωρώ ότι μόνο μέσω αυτού θα μπορούσε να υπάρξει το έργο.

Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείοΟ γλάρος έφυγε με το λεωφορείο

Ο Μάνος Τσιβιλής για τη συμμετοχή του: Τι συμβαίνει όταν ο Γλάρος του Τσέχοφ συναντάει το Λεωφορείον ο πόθος και φεύγει μαζί του; Ο ρόλος μου, ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι του Λεοφωρείου ο πόθος, συναντιέται με τη Μπλανς, τη Στέλλα αλλά και τη Νίνα, και τον Τρέπλιεφ του Γλάρου και μέσα από τις οδηγίες του σκηνοθέτη, που προσπαθεί να δέσει τις δύο ιστορίες, τελικά κάνει αυτό που όλοι φοβόντουσαν αλλά κανείς δεν ομολογούσε... Σε μια δύσκολη εποχή θεατρικά με ένα επίσης δύσκολο έργο, ο Γιώργος Λίβανος κατάφερε να κρατήσει τους ήρωες σε μια ισορροπία, ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο, μέσα από τον ρόλο του σκηνοθέτη, ηθοποιού, δημιουργού ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ο θεατής.

Η Παναγιώτα Αβραμοπούλου για τον ρόλο της σημειώνει: «Ο γλάρος που έφυγε με το λεωφορείο» διαπραγματεύεται τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε στον χώρο του θεάτρου, τις προστριβές και την αγάπη να ανέβουμε πάνω στη σκηνή. Όταν διάβασα για πρώτη φορά το κείμενο μού θύμισε πολύ αυτό που στις ζωές μας περιμένουμε να αλλάξει κάτι για να ευτυχίσουμε. Κάποιος άλλος να αλλάξει κάτι ή να μας δώσει κάτι για να ευτυχίσουμε και αυτό φυσικά δεν γίνεται ποτέ γιατί για να βρούμε την ευτυχία μας πρέπει οι ίδιοι να αλλάξουμε και να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, δίχως να περιμένουμε τίποτα από κανέναν. Ο ρόλος της Νίνας που κλήθηκα να ερμηνεύσω είναι διττός. Η Νίνα του Τσέχωφ και η Νίνα του Σολδάτου. Τις συνδέει η ευαισθησία και το όνειρο για την υποκριτική και τις ξεχωρίζει η θρασύτητα και η προκλητικότητα στη μια και η αθωότητα και ο παρορμητισμός στην άλλη. Το έργο, αν και αρκετά δύσκολο στη δραματοποίηση του, πιστεύω ότι στην σκηνή καταφέραμε ως ομάδα να επικοινωνήσουμε τον κόσμο αυτών των ανθρώπων, το όνειρο, την επιθυμία, τη φωτιά, που καίει μέσα τους, και τέλος την απογοήτευση και πού αυτή μπορεί να καταλήξει.

Τέλος, η Φαίη Χουλιάρα για τον δικό της ρόλο αναφέρει: Μια μη συμβατική παράσταση δύο κλασσικών έργων που εμπλέκονται μεταξύ τους για να βγάλουν ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα. Ο ρόλος μου συναντά τη δημοσιογράφο που μετατρέπεται σε ηθοποιό για τις ανάγκες μιας παράστασης. Η Στέλλα ισορροπεί μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου μέσα από τη σχέση της με τον Κοβάλσκι, τη Μπλανς και τη σχέση της με τη Νίνα η οποία αποτελεί αντανάκλαση ενός ανεκπλήρωτου έρωτα.

Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο

Αποκλειστικές φωτογραφίες δημοσίευσης: Σάκης Γεωργιάδης

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός και Γιάννης Σολδάτος
Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος
Σκηνικά - κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσικές επιλογές - οργάνωση παραγωγής - φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Δραματολόγος: Χαρά Μπακονικόλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρίστος Χαλικιάς
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Μαρίνα σε μουσική Ν. Δανίκα και στίχους Ζ. Χατζηφωτίου
Φωτογραφίες - λήψεις: Βασίλης Θεοδώρου
Μοντάζ - teaser: Αντώνης Μανδράνης
Δημ. σχέσεις: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Παίζουν Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός, Έφη Βενιανάκη, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Φαίη Χουλιάρα
Β' διανομή Μπλανς: Μαρία Δρακοπούλου
Σε video o Γιάννης Σολδάτος.

Δείτε την παράσταση στις 27, 28 και 29 Μαΐου στις 21.00 στο Studio Κυψέλης [Σπετσοπούλας και Κυψέλης]  και από τον Σεπτέμβρη ξανά.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη