Η συγγραφέας του μυθιστορήματος Ο δρόμος του σπαραγμού και της παλαιότερης συλλογής διηγημάτων XL: Ιστορίες αγάπης, η Στέλλα Καλλέ, υπογράφει το μυθιστόρημα Το σ' αγαπώ που δεν είπα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Έξη όπως και το προηγούμενό της.
Με έναν υπότιτλο, που δίνει το στίγμα της μυθοπλασίας, θέτοντας, παράλληλα, και το ερώτημα Γίνεται να ζεις μια ζωή δίχως αγάπη; η κυρία Καλλέ γράφει την ιστορία της Αθηνάς, μιας κόρης που από τη στιγμή της γεννήσεώς της γνώρισε τη σκληρότητα στο πρόσωπο της μάνας της η οποία, έχοντας αρκετές κόρες να μεγαλώσει και καθόλου χρήματα, έγινε αμείλικτη, βίαιη, σχεδόν άκαρδη με τα παιδιά της. Μία χαρακτηριστική της φράση: Όποιος χτυπήσει αυτή την πόρτα για να σας ζητήσει σε γάμο, θα σας δώσω δείχνει ανάγλυφα την στάση της, την απελπισία και το μέγεθος της δυσκολίας για επιβίωση. Έτσι, η Αθηνά θα βρεθεί παντρεμένη με έναν άντρα που ποτέ δεν αγάπησε, μόλις στα δεκαπέντε της χρόνια, για να ακολουθήσει μία ζωή γεμάτη από βάσανα, κακουχίες, κακοποίηση, ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα... έλλειψη και στην αγάπη. Την αγάπη που δεν γεύτηκε στο πατρικό της, την αγάπη που δεν βίωσε μαζί με/από τον σύζυγό της και την αγάπη που στέρησε από τα δικά της παιδιά αφού δεν είχε μάθει ν' αγαπά. Ή, για να ακριβολογούμε, την αγάπη που δεν ήξερε πώς να την εκδηλώνει. Κι ενώ ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους, αφού δεν γυρίζει πίσω, θα πληρώσει το τίμημα κάθε επιλογής της μέχρι να φτάσει η ημέρα που θα ζητήσει συγχώρεση από αυτούς που πλήγωσε.
Βέβαια, η αγάπη είναι πολυπρόσωπη, επιδέχεται διάφορες μορφές και εκφράζεται με πολλαπλούς τρόπους κι ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην συναντήσεις ούτε μία από αυτές, εκείνη υπάρχει. Αυτό θεωρώ πως είναι το απόσταγμα της ιστορίας της Στέλλας Καλλέ, που είναι γρήγορη, στο ύφος των εκδόσεων αυτών –οπότε οι σταθεροί αναγνώστες θα απολαύσουν ακόμα ένα μυθιστόρημα που θα τους κερδίσει–, έχει και ηθογραφικό ενδιαφέρον και αξιόπιστη αφήγηση. Μέσα από εικόνες η συγγραφέας μάς δίνει την εκάστοτε συνθήκη, το περιβάλλον και τη ζωή των χαρακτήρων, όπως και τις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας και των κοινωνικών συμβάσεων.
Μια ερώτηση που τίθεται από την ηρωίδα (Πώς τη νιώθεις την αγάπη μέσα σου;) και μία παραδοχή για τη δύναμη που έχουν οι καθρέφτες. Ό,τι του δίνεις, αυτό σου επιστρέφει έχουν εξέχουσα σημασία καθώς αφορούν μια σειρά από επιπτώσεις για το άτομο και το μεγάλωμα του παιδιού· ένας λόγος παραπάνω όταν το εν λόγω παιδί γίνει το ίδιο γονιός.
Ένα βήμα πίσω, ένας μικρός συμβιβασμός πάντα χρειάζεται.Στις συντροφικές σχέσεις δεν χωράνε παιχνίδια εξουσίας...Η ζωή δεν πάει με το ζύγι.
Πρόκειται για την ιστορία δύο γενεών, μιας μάνας και μιας κόρης, που περιέχει γόνιμα αποστάγματα ζωής και υποδόριες συμβουλές –ωστόσο διαπεραστικές κι εύκολα αντιληπτές– που βοηθούν τον άνθρωπο είτε ως προσωπικότητα, ώστε να γίνει καλύτερος ή να κατανοήσει πράγματα, είτε ως μέλος μιας οικογένειας ή μιας κοινωνίας.