Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι * Έξι τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής * Ασμοδαίος * Ετοιμόρροποι: Αναζητώντας τα μυστικά της σύντηξης * Ο κύριος Σάλβο και η πριγκίπισσα που ταξίδεψε στο φως * Ταξίδι προς την ελευθερία: Αξίζει(;!) * Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Άμμος και Λιανή = Αμμουλιανή * Στο Camping: Πυρ, γυνή και θάλασσα ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Στιγμές ζωής * Ακατάσχετη ψυχορραγία ** Ποίηση: Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια * Τριθέκτη Ώρα * Οδυσσέας * Ναι, αρνούμαι

Αγγελία θανάτου

Δύο ηθοποιοί, ο Harry Kearton και ο Γκαλ Ρομπίσα, στην παράσταση Αγγελία θανάτου. Μαζί τους επί σκηνής ο μουσικός Νίκος Λιάσκος

Αγγελία θανάτου του Χάινερ Μίλερ σε σκηνοθεσία Ευφροσύνης Μαστρόκαλου στο θέατρο Tzamia krystalla.

Δύο ηθοποιοί, ο Harry Kearton και ο Γκαλ Ρομπίσα, σε μια αρμονική συνύπαρξη, ερμηνεύουν το κείμενο, ο ένας στα αγγλικά και ο άλλος στα ελληνικά. Με αριστουργηματικό τρόπο δίνουν ζωή στην αφήγησή τους. Οι φωνές τους έρχονται σε αρμονία με τις σιωπές. Τα βλέμματα, οι κινήσεις, τα σώματα μιλούν χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν τα χείλη. Υπάρχει μια έμμεση επικοινωνία.

Το σκηνικό πρωτότυπο, κάρβουνο περιμετρικά στον χώρο και οι ράγες του τρένου· θυμίζει πεδίο μάχης. Μιας μάχης που διαδραματίζεται μέσα στο μυαλό και όχι στο πεδίο βολής. Ίδια με την πάλη που γίνεται μέσα στο άρρωστο κεφάλι της Inge Muller, της ποιήτριας και συζύγου του συγγραφέα. 

Προσπάθησε πολλές φορές να δώσει τέλος στη ζωή της καθώς πάλευε για χρόνια με την κατάθλιψη έχοντας ψυχοσωματικά προβλήματα. Έχασε τους γονείς της σε αεροπορική επιδρομή, μια εμπειρία που τη στιγμάτισε, καθώς έμειναν μαζί θαμμένοι για τρεις ημέρες κάτω από τα ερείπια με έναν σκύλο.

Τελικά έφυγε από τη ζωή μετά από υπερβολική δόση φαρμάκων και εισπνοή δηλητηριώδους αερίου, μέσα στο διαμέρισμά της, το 1966, σε ηλικία 41 ετών.

Τα ποιήματά της εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1985, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της, καθώς η αυτοκτονία της δεν ταίριαζε στη λογοτεχνική εικόνα της ανατολικογερμανικής πολιτικής.

Πολύ ιδιαίτερη παράσταση για δυνατούς θεατές καθώς απαιτεί την αμέριστη προσοχή τους, γνώση της αγγλικής γλώσσας και μια σχετική έρευνα πάνω στον βίο του συγγραφέα και της συζύγου του.
Επί σκηνής και ο Νίκος Λιάσκος με το κοντραμπάσο του έντυσε μελωδικά το όλο εγχείρημα.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου