Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας * Της αλός νεύμα * Τα κύματα * Αγάπη μου, έχασα το παιδί μας! * Αγάπησέ με αν τολμάς * Καβαλάρης θάνατος * Αιχμάλωτοι * Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει θάνατος * Ίχνος στον καθρέφτη * Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα * Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο * Ματωμένος Δούναβης ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Φως όπως μανταρίνι * Κατάβασις * Θαλασσινό μονόπρακτο στο Αιγαίο ** Διάφορα άλλα: Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού * Χορός στα ποτήρια * Ιβ & Βη * Η αγάπη είναι η απάντηση ** Παιδικά: Ο τυφώνας: Μια ιστορία για τη δυσλεξία * Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση

Πέτρος Λοχαΐτης

Πέτρος Λοχαΐτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Ο αισιόδοξος» (των Πολύβιου Βασιλειάδη και Λάκη Μιχαηλίδη, θέατρο Γκλόρια, 1971-1972).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 29 Μαΐου 1976. Στη φωτογραφία, δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό» (30/10/1975).

Από το πρόγραμμα της παράστασης «Αχαρνής» του Αριστοφάνη

Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο από το 1952 έως το 1964. Δική του φωτογραφία όμως εντοπίζουμε μόλις το καλοκαίρι του 1961, στο πρόγραμμα της παράστασης «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

Από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Του φτωχού τ' αρνί»

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον θίασο Αλίκης Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ σε έργα ποικίλου ρεπερτορίου, από κωμωδίες μέχρι ιστορικά δράματα και περιστασιακά σε άλλους θιάσους. Η φωτογραφία του σημαντικού καλλιτέχνη Elite είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Του φτωχού τ' αρνί» (του Στέφαν Τσβάιχ, θέατρο Κοτοπούλη-Rex, 1966-1967).

Πέτρος Λοχαΐτης

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε 15 ταινίες, με πρώτη την «Περάστε την πρώτη του μηνός» (1965) και τελευταία τη «Δίκη των δικαστών» (1974).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ταχυδρόμος»

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στη σειρά «Βασίλισσα Αμαλία» (ΕΙΡΤ, 1975-1976) και έκανε γκεστ εμφάνιση στις σειρές: «Έτσι είναι η ζωή» (ΥΕΝΕΔ, 1973-1974) και «Ανθρώπινες ιστορίες» (ΥΕΝΕΔ, 1974-1975). Στη φωτογραφία, δημοσίευμα του περιοδικού «Ταχυδρόμος» (24/11/2001).



Πηγές:
Οι φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα είναι από το Τμήμα Παραστατικών Τεχνών και τη Βιβλιοθήκη αντίστοιχα του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ).
Το screenshot της ταινίας είναι από το προσωπικό μου αρχείο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος, Γουον-πιένγκ ΣονΚαβαλάρης θάνατος, Άρη ΠαχήΧορός στα ποτήρια, Γεωργίας ΤάτσηΤης αλός νεύμα, Κωνσταντίας Σκανδάλου-ΚορδολαίμηΤα κύματα, Βιρτζίνια ΓουλφΑγάπη μου, έχασα το παιδί μας! Θοδωρή ΠολίτηΟ τυφώνας: Μια ιστορία για τη δυσλελία, Όλγας Κέγκου
Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα, Μ. Φιλιππάτου και Η αγάπη είναι η απάντηση, Γ. ΑρβανίτηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΑιχμάλωτοι, Κωνσταντίνου ΣαγκριώτηΊχνος στον καθρέφτη, Ελευθερίας ΜεταξάΑγάπησέ με αν τολμάς, Ηλιάνας ΚλειτσογιάννηΙβ και Βη, Ευθύμιου ΣακκάΜατωμένος Δούναβης, Παρασκευής Καριώτου
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα βάσανα του Τεό και της Λέας, MuzoΘαλασσινό μονόπρακτο στο Αιγαίο, Πασχαλίας ΑστερινούΚατάβασις, Θεοδόση ΠαπαδημητρόπουλουΜια φορά κι έναν καιρό, Άρης από το ΑρίSTARχος, Η λύτρωση της αθεΐας: Εξορκίζοντας του μάγους και 10 παράθυρα ανοιχτά
Φως όπως μανταρίνι, Έφης ΝικολαΐδουΑδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο, Ελένης Σίντου