Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Χαριτίνη Καρόλου

Χαριτίνη Καρόλου

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1945 αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Οι ερωτιάρηδες» (του Βασίλη Παπαδόπουλου, θέατρο Μετροπόλιταν, καλοκαίρι 1980).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών. Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό» (3/11/1972).

Διαφημιστικό μονόφυλλο της παράστασης «Τα ιερά τέρατα (του Ζαν Κοκτώ, θέατρο Έλσας Βεργή, 1993-1994)

Αποφοίτησε το 1964. Στη φωτογραφία διαφημιστικό μονόφυλλο της παράστασης «Τα ιερά τέρατα (του Ζαν Κοκτώ, θέατρο Έλσας Βεργή, 1993-1994).

Η φωτογραφία είναι του Κλεισθένη και αφορά την παράσταση «Μις Πέπσι» (του Pierette Bruno, θέατρο Μινώα, 1984-1985)

Στο θέατρο εμφανίστηκε σε παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας υπό τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Ροντήρη. Η φωτογραφία είναι του Κλεισθένη και αφορά την παράσταση «Μις Πέπσι» (του Pierette Bruno, θέατρο Μινώα, 1984-1985).

Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Κάτω η φαλλοκρατία» (του Γιώργου Σκούρτη, Άλσος Παγκρατίου, καλοκαίρι 1977)

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Κώστα Μουσούρη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Γιάννη Γκιωνάκη κ.ά. παίζοντας σε έργα ποικίλου ρεπερτορίου. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Κάτω η φαλλοκρατία» (του Γιώργου Σκούρτη, Άλσος Παγκρατίου, καλοκαίρι 1977).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Θησαυρός ο καινούργιος»
Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα των περιοδικών «Θησαυρός ο καινούργιος» (17/1/1968) και «Ντομινό» (25/1/1974 και 20/10/1977).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Σινεμά»Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε 18 ταινίες, με πρώτη την «Αδελφός Άννα» (1963) και τελευταία την «Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες» (1981). Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα των περιοδικών «Σινεμά» (15/3/1966) και «Ντομινό» (8/4/1967) για τις επόμενες εμφανίσεις της στο πανί. Επίσης εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 3 βιντεοταινίες (η έρευνα συνεχίζεται).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού «Ντομινό» (8/9/1967 και 31/7/1970).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε λίγες σειρές, κυρίως σε πρωταγωνιστικούς ρόλους: «Κεκλεισμένων των θυρών» (ΕΙΡΤ, 1972-1973), «Μαρίνα Αυγέρη» (ΕΙΡΤ, άνοιξη 1973), «Μενεξεδένια πολιτεία» (ΕΙΡΤ, άνοιξη 1975), «Λέσχη μυστηρίου» (ΕΡΤ, άνοιξη 1976), «Φάκελος Αμαζών» (ΑΝΤ1, 1992-1993) κ.ά. Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού «Ντομινό» (18/5/1973 και 3/5/1979).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα»Δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα»

Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού «Επίκαιρα» (18/5/1973 και 5/8/1976).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα»

Επίσης συμμετείχε σε πέντε παραστάσεις του Θεάτρου της Δευτέρας (1973-1980). Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» (29/12/1977).

Εξώφυλλα περιοδικών με την Χαριτίνη Καρόλου

Η σημαντική αυτή καριέρα αποτυπώθηκε σε τουλάχιστον 12 εξώφυλλα (η έρευνα συνεχίζεται).

Εξώφυλλα τηλεοπτικών περιοδικών με την Χαριτίνη Καρόλου

Εξώφυλλα από τηλεοπτικά περιοδικά.



Πηγές:
Οι φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα είναι από το Τμήμα Παραστατικών Τεχνών και τη Βιβλιοθήκη αντίστοιχα του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ).
Μερικά από τα εξώφυλλα προέρχονται από το retromaniax.gr και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη