Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Μαρία Ποπκιώση και οι Δύο νύχτες στην Αίγυπτο

«Ήταν όνειρο αυτό που ζούσε;» αναρωτήθηκε η Αλεξάνδρα. Το φιλί του ήταν βαθύ, τρυφερό κι επίμονο. Θαρρείς ήθελε να κλέψει όλη τη γλύκα από τα χείλη της γυναίκας που είχε μπροστά του. Η ψυχή της ζητούσε απεγνωσμένα να λυτρωθεί, να γίνει ένα μαζί του. Το φιλί του ήταν ένα γλυκό πέρασμα σε όλο της το είναι. Τον ένιωθε να επιδρά σε κάθε μόριο του κορμιού της. Ο Κωνσταντίνος συνέχισε να την φιλά ξανά και ξανά. Τα δευτερόλεπτα έμοιαζαν με αιωνιότητα, με μια γλυκιά βασανιστική αιωνιότητα. Ήθελε να μπορούσε να σταματήσει τον χρόνο εκεί. Να στείλει ικεσίες ψηλά στον ουρανό, να παραμείνει στην αγκαλιά του. Θα θυσίαζε ακόμη και την ελευθερία της, σκέφτηκε. Αρκεί να την κρατά έτσι, σαν μωρό στην αγκαλιά του.
Αναδεύτηκε στο κρεβάτι της και άνοιξε αργά-αργά τα μάτια. Ήταν ολομόναχη στο άδειο δωμάτιο. Θυμήθηκε το όνειρο. Τόσο ζωντανό, τόσο αληθινό, δεν ήθελε να τελειώσει. Μακάρι να ήταν αληθινό. Ο Κωνσταντίνος μου έχει γίνει εμμονή τελικά. Με επισκέπτεται θελκτικά ακόμη και στα όνειρά μου. Θα με φάει το μαράζι έτσι όπως πάω. Είδε πάνω στο κομοδίνο το γράμμα του κι αναστέναξε με πίκρα. Πρέπει να βρω το κουράγιο να τον ξεπεράσω, σκέφτηκε μουδιασμένα η Αλεξάνδρα.[1]
Μαρία Ποπκιώση
Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Μ.Π.: Ένα συνονθύλευμα από σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, ήχους, χρώματα και φως της Αιγύπτου, που συνωστίζονταν μέσα μου και απαιτούσαν να αποτυπωθούν στο χαρτί.  Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία και πήρε σάρκα και οστά με συγκεκριμένους πλέον ήρωες, πλοκή και δράση.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Μ.Π.: Έρωτας.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Μ.Π.: Συμβουλές δεν νομίζω ότι μπορώ να δώσω, εύχομαι απλά να καλοταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες  του συγκεκριμένου βιβλίου και να τους κρατήσει συντροφιά.  Ένα βιβλίο είναι πάντα μια πολύ καλή συντροφιά.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν  ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Μ.Π.: Θα πηγαίναμε «Δυο νύχτες στην Αίγυπτο».

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Μ.Π.: Θα κλείσω την συνέντευξη με την τελευταία φράση του μυθιστορήματος.
Ήταν ένα πετυχημένο ταίριασμα ενός άνδρα και μιας γυναίκας που θα διαρκούσε μια ολόκληρη ζωή.
Το μυθιστόρημα της Μαρίας Ποπκιώση, Δύο νύχτες στην Αίγυπτο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τριτωνίδα. Βρείτε το εδώ.

Στο οπισθόφυλλο λέει:
Είχε συνηθίσει να παίρνει πάντα αυτό που ήθελε, στη ζωή και στον έρωτα. Μέχρι τη στιγμή που γνώρισε την Αλεξάνδρα. Η έντονη ερωτική έλξη και οι συγκρούσεις ηλέκτριζαν κάθε μέρα όλο και περισσότερο την ατμόσφαιρα.
Η Αλεξάνδρα δεν σκόπευε να παρασυρθεί από την γοητεία του εργοδότη της. Όταν όμως βρέθηκε στην Αίγυπτο μόνη με τον Κωνσταντίνο, διαπίστωσε πως ήταν πολύ δύσκολο ν’ αντισταθεί στον πειρασμό. Ο συγκλονιστικός εργοδότης της ήξερε καλύτερα απ’ τον καθένα να συνδυάζει τη δουλειά με τον έρωτα.
Μια ιστορία αγάπης.

Η Μαρία Ποπκιώση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δικαστική υπάλληλος. Ασχολείται με τη συγγραφή από το 1999. Έργα της έχουν ανθολογηθεί και μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα.
ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΙΑ, Τυφλό σύστημα γραφής, Ελληνική και Αγγλική (Εκδόσεις Τζιόλα, 1999), TO XΡΕΟΣ (Συλλογή Διηγημάτων, Εκδόσεις Τζιόλα, 2000), ΑμΕΑ, η διαφορά είναι δικαίωμα (Εκδόσεις Τζιόλα, 2001), Παλιές Θύμησες (Ποίηση, Εκδόσεις Τυποεκδοτική, 2002), Εμπορική Αλληλογραφία, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη (Εκδόσεις ΙΩΝ, 2004), Πρακτική Γραμματείας (Εκδόσεις ΙΩΝ, 2004), Ο Χειμώνας ήρθε! (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2004), Παιδιά ήρθε η Άνοιξη! (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2004), Ήρθε το καλοκαιράκι! (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2004), Καλώς ήλθες φθινόπωρο! (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2004), Το χρώμα της φωτιάς, (Μυθιστόρημα, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2005), Χρωματίζω την Άνοιξη (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2010), Χρωματίζω το καλοκαίρι (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2010), Χρωματίζω το φθινόπωρο (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2010), Χρωματίζω τον χειμώνα (Παιδικό, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2010), Ασημένιες Φωταψίες, (Ποίηση, Εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟ, 2014), Καλέ μου Αϊ Βασίλη, (Παιδικό, Εκδόσεις Ανάτυπο, 2017), Ποιος έκρυψε τον σάκο του Αϊ Βασίλη; (Παιδικό, Εκδόσεις Ανάτυπο, 2017), Το δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», (ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, 2017), Η μάγισσα Φαφούτα και τα γλυκά της φίλτρα, (Παιδικό, Εκδόσεις Ανάτυπο, 2018)

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Τριτωνίδα προσφέρουν το μυθιστόρημα σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα δώρα εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου 2019 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τον εκδότη.

[1] Στο Πλοκόλεξο (εκ του πλοκή και λέξεις ή κάπως έτσι τέλος πάντων -ο καθένας ας το δεχτεί με τον τρόπο του- ή Πλεκόλεξο(;) -αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στο πλέκω-πλέξιμο και στην πλοκή) οι δημιουργοί γράφουν ένα ελεύθερο κείμενο/άρθρο για το έργο τους χρησιμοποιώντας δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Στο τέλος, αν θέλουν, αντικαθιστούν μία από όλες αυτές με μια δική τους για τον επόμενο. Περισσότερα σαν κι αυτό θα βρείτε στην αντίστοιχη ετικέτα.
Απαντήστε κι εσείς στο Πλοκόλεξο, για το δικό σας έργο, κλικάροντας εδώ
Η Μαρία Ποπκιώση σημειώνει: Βγάζω την λέξη όνειρο και την αντικαθιστώ με την λέξη χαρά για τον επόμενο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη