Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Λέγε με Στράτο * Ματωμένος κάκτος * Ονείρου σκιές * Στο σύμπλεγμα της αράχνης * Η κυρά του κάστρου * Ο πύργος των Ταράσωβ * Η κόρη του ουρανού * Εντολείς * Όνειρα από ιστό * Τα Βασίλεια * Ταξίδι στο κόκκινο * Οι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας ** Ποίηση: Στην αμφιλύκη της αγρύπνιας * Σκοτεινή κουκκίδα * Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη * Ωδές του πόνου και τρούφες ΙΙ ** Διηγήματα: Ξιπασμένες νοικοκυρές ** Άλλα: Τέσσερις τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής * Τέσσερις τίτλοι από τον Ελκυστή * Οδυνηρό χάρισμα, Μύχιες σκέψεις, Βουρκωμένα σύννεφα και Volcano ** Παιδικά: Κυκλαδίτικα παραμύθια * Κορυφή

Ο Γιώργος Βιτωράτος και Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα


Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Γιώργος Βιτωράτος: Η αγάπη ήταν και είναι το μόνο κίνητρο που με εμπνέει να γράψω, είτε αυτό είναι για τα ταξίδια μου στο FollowGeorge, είτε είναι για το "ταξίδι" ζωής ανθρώπων που είχαν μια απλοϊκή ζωή όπως η γιαγιά μου.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Β.: Γιατί μόνο μία; Θα πω δύο για να κάνω διαφορά: Κολοφώνας συναισθημάτων! (σ.σ. απόγειο συναισθημάτων)

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Γ.Β.: Είναι ένα βιβλίο που έχει γραφτεί ώστε να μην κουράζει τον αναγνώστη, να μην επαναλαμβάνεται και να μην θυμίζει κάτι παλιό και εκτός εποχής. Είναι σύγχρονο αλλά συνάμα διαχρονικό, σκληρό αλλά και γεμάτο από εύθραυστα συναισθήματα, και τέλος, είναι η αφήγηση μιας ζωής που ενώ μας θυμίζει και άλλες τέτοιες ιστορίες, είναι τελείως διαφορετική.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Γ.Β.: Δυο μέρες μόνο… όσες χρειάζεται κανείς για να ταξιδέψει μέσα στις σελίδες του βιβλίου μου. Ένα ταξίδι με ή χωρίς επιστροφή, ιδανικά μόνο με μια χειραποσκευή, γεμισμένη με τα απολύτως απαραίτητα... Αυτό θα ήταν το ταξίδι της Γυναίκας με τα Τέσσερα Ονόματα, ή τουλάχιστον, αυτό θα ήθελα να ήταν το μότο της ζωής της.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Γ.Β.: Ο τόπος στον οποίο γεννιέται ένας άνθρωπος μπορεί να μην έχει σημασία για να καταλάβουμε αν είναι καλός ή κακός, παίζει όμως σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του στον δρόμο της ζωής. Ένα μικρό κορίτσι γεννήθηκε πριν πολλά, πολλά χρόνια σε ένα χωριό της Πελοποννήσου κι αυτό το γεγονός όρισε την πορεία ζωής πολλών άλλων ανθρώπων, κυρίως της οικογένειας που τη δημιούργησε και, φυσικά, της οικογένειας που δημιούργησε εκείνη μετά. Κάθε γιαγιά έχει υπάρξει κόρη, κορίτσι, σύντροφος, μητέρα, ίσως αδελφή. Αυτή η γιαγιά υπήρξε τα πάντα.


Ο Γιώργος Βιτωράτος σε μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών για το βιβλίο του, Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άρτεμις.

Στην περίληψη διαβάζουμε:
Μια αφήγηση ζωής δια στόματος της ηρωίδας του, της γιαγιάς του, που δημιουργήθηκε για να κρατήσει για πάντα ζωντανή την μνήμη της. Μια γυναίκα που αφηγείται τα τέσσερα ονόματα της ζωής της και τι σημαίνουν για αυτήν. Είναι η Αγγελική, η Κικίτσα, η Γιώργαινα και η Μπουμπού. Ένα ταξίδι στα χρόνια της ως παιδί, γυναίκα, χήρα και γιαγιά. Η ζωή μιας κοσμικής γυναίκας περιγράφεται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, γεμισμένες από συναισθήματα, πότε χαράς πότε λύπης και πότε αγωνίας.

Για το βιβλίο είπαν:
«Αληθινό, πνευματώδες, σκληρό, αστείο, συγκινητικό και τρυφερό. Ένα θαύμα!» Γιώργος Γιώτσας, Συγγραφέας

«Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα, πάντα Αγγελική, κάποτε Κικίτσα, για λίγο Γιώργαινα και αγαπημένη Μπουμπού, έχει να μας διδάξει ένα μυστικό παρηγοριάς στο αδιέξοδο της αναζήτησης του διαβόητου νοήματος. Η να μας πει μια ιστορία!»
Αλεξάνδρα Τσόλκα, Δημοσιογράφος

«Μια ευρηματική, νοσταλγική αφήγηση η οποία δίνει ανάγλυφα το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της που θα θυμίσει πολλά στους μεγαλύτερους και θα διδάξει περισσότερα τους νεότερους για τις ανθρώπινες σχέσεις χωρίς την τεχνολογική αλληλεπίδραση.»
Ανδρέας Μ. Παναγόπουλος, Δημοσιογράφος

«Ήταν η γιαγιά του Γιώργου, αλλά μοιάζει σα να ήταν η γιαγιά όλων μας. Αυτή η αρχετυπική φιγούρα της οικογένειας, τόσο διαφορετική για τον καθένα, αλλά τόσο ίδια για τους περισσότερους.»
Λίλα Σταμπούλογλου, Αρθρογράφος

Ο Γιώργος Βιτωράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως air host στο Δουβλίνο. Είναι ιδρυτής του ταξιδιωτικού ηλεκτρονικού περιοδικού FollowGeorge μέσω του οποίου μοιράζεται με τους αναγνώστες του τις εκατοντάδες εμπειρίες του από τόπους της γης. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, ενώ οι σπουδές του σχετίζονται με το Digital Marketing. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Οδυνηρό χάρισμα Γ.Λάμαρη, Βουρκωμένα σύννεφα Ρ.Αβαράκη-Αγραφιώτη, Μύχιες σκέψεις Περικλή Λεύκα και Volcano Χ.ΦλουρήΟνείρου σκιές, Πελούσας ΤσαντάκηΤέσσερις τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΜατωμένος κάκτος, Μαρίνας ΧρόνηΩδές του πόνου και τρούφες ΙΙ, Οδυσσέα ΓιαννάκηΚορυφή, Πελαγίας ΜπότσηΛέγε με Στράτο, Χρυσούλας Σ. Γεωργούλα
Κυκλαδίτικα παραμύθια, Θάνου ΚωστάκηΕντολείς, Ηρακλή ΤριανταφυλλίδηΟ κώδικας του αυτοκράτορα, Νίκου ΚυριαζήΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΟ πύργος των Ταράσωβ, Χάρη ΜπαλόγλουΤαξίδι στο κόκκινο, Ελένης ΠουλημένουΤέσσερις τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής: Φαντάσματα από το παρελθόν, Το βέλος του έρωτα, Λαθραία αλήθεια και Ο Φουντωτούλης
Η κόρη του ουρανού, Χαράς ΑνδρέουΗ γυναίκα με τη λεοπάρδαλη, Βασίλη ΜαραγκούΟι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας, Ellaria BlackΌνειρα από ιστό, Άγγελου ΓαλάνηΗ κυρά του κάστρου, Σμαραγδής ΜητροπούλουΤα Βασίλεια, Αλέξανδρου ΚαψοκόληΣτο σύμπλεγμα της αράχνης, Ελευθερίας Καραδήμου