Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γιώργος Βιτωράτος και Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα


Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Γιώργος Βιτωράτος: Η αγάπη ήταν και είναι το μόνο κίνητρο που με εμπνέει να γράψω, είτε αυτό είναι για τα ταξίδια μου στο FollowGeorge, είτε είναι για το "ταξίδι" ζωής ανθρώπων που είχαν μια απλοϊκή ζωή όπως η γιαγιά μου.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Β.: Γιατί μόνο μία; Θα πω δύο για να κάνω διαφορά: Κολοφώνας συναισθημάτων! (σ.σ. απόγειο συναισθημάτων)

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Γ.Β.: Είναι ένα βιβλίο που έχει γραφτεί ώστε να μην κουράζει τον αναγνώστη, να μην επαναλαμβάνεται και να μην θυμίζει κάτι παλιό και εκτός εποχής. Είναι σύγχρονο αλλά συνάμα διαχρονικό, σκληρό αλλά και γεμάτο από εύθραυστα συναισθήματα, και τέλος, είναι η αφήγηση μιας ζωής που ενώ μας θυμίζει και άλλες τέτοιες ιστορίες, είναι τελείως διαφορετική.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Γ.Β.: Δυο μέρες μόνο… όσες χρειάζεται κανείς για να ταξιδέψει μέσα στις σελίδες του βιβλίου μου. Ένα ταξίδι με ή χωρίς επιστροφή, ιδανικά μόνο με μια χειραποσκευή, γεμισμένη με τα απολύτως απαραίτητα... Αυτό θα ήταν το ταξίδι της Γυναίκας με τα Τέσσερα Ονόματα, ή τουλάχιστον, αυτό θα ήθελα να ήταν το μότο της ζωής της.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Γ.Β.: Ο τόπος στον οποίο γεννιέται ένας άνθρωπος μπορεί να μην έχει σημασία για να καταλάβουμε αν είναι καλός ή κακός, παίζει όμως σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του στον δρόμο της ζωής. Ένα μικρό κορίτσι γεννήθηκε πριν πολλά, πολλά χρόνια σε ένα χωριό της Πελοποννήσου κι αυτό το γεγονός όρισε την πορεία ζωής πολλών άλλων ανθρώπων, κυρίως της οικογένειας που τη δημιούργησε και, φυσικά, της οικογένειας που δημιούργησε εκείνη μετά. Κάθε γιαγιά έχει υπάρξει κόρη, κορίτσι, σύντροφος, μητέρα, ίσως αδελφή. Αυτή η γιαγιά υπήρξε τα πάντα.


Ο Γιώργος Βιτωράτος σε μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών για το βιβλίο του, Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άρτεμις.

Στην περίληψη διαβάζουμε:
Μια αφήγηση ζωής δια στόματος της ηρωίδας του, της γιαγιάς του, που δημιουργήθηκε για να κρατήσει για πάντα ζωντανή την μνήμη της. Μια γυναίκα που αφηγείται τα τέσσερα ονόματα της ζωής της και τι σημαίνουν για αυτήν. Είναι η Αγγελική, η Κικίτσα, η Γιώργαινα και η Μπουμπού. Ένα ταξίδι στα χρόνια της ως παιδί, γυναίκα, χήρα και γιαγιά. Η ζωή μιας κοσμικής γυναίκας περιγράφεται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, γεμισμένες από συναισθήματα, πότε χαράς πότε λύπης και πότε αγωνίας.

Για το βιβλίο είπαν:
«Αληθινό, πνευματώδες, σκληρό, αστείο, συγκινητικό και τρυφερό. Ένα θαύμα!» Γιώργος Γιώτσας, Συγγραφέας

«Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα, πάντα Αγγελική, κάποτε Κικίτσα, για λίγο Γιώργαινα και αγαπημένη Μπουμπού, έχει να μας διδάξει ένα μυστικό παρηγοριάς στο αδιέξοδο της αναζήτησης του διαβόητου νοήματος. Η να μας πει μια ιστορία!»
Αλεξάνδρα Τσόλκα, Δημοσιογράφος

«Μια ευρηματική, νοσταλγική αφήγηση η οποία δίνει ανάγλυφα το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της που θα θυμίσει πολλά στους μεγαλύτερους και θα διδάξει περισσότερα τους νεότερους για τις ανθρώπινες σχέσεις χωρίς την τεχνολογική αλληλεπίδραση.»
Ανδρέας Μ. Παναγόπουλος, Δημοσιογράφος

«Ήταν η γιαγιά του Γιώργου, αλλά μοιάζει σα να ήταν η γιαγιά όλων μας. Αυτή η αρχετυπική φιγούρα της οικογένειας, τόσο διαφορετική για τον καθένα, αλλά τόσο ίδια για τους περισσότερους.»
Λίλα Σταμπούλογλου, Αρθρογράφος

Ο Γιώργος Βιτωράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως air host στο Δουβλίνο. Είναι ιδρυτής του ταξιδιωτικού ηλεκτρονικού περιοδικού FollowGeorge μέσω του οποίου μοιράζεται με τους αναγνώστες του τις εκατοντάδες εμπειρίες του από τόπους της γης. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, ενώ οι σπουδές του σχετίζονται με το Digital Marketing. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη