Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Η στήλη του λόγου

Μυστηριώδεις πυραμίδες στη Βοσνία

Πυραμίδες στα Βαλκάνια πλούσιες σε γνώσεις και αινίγματα


Πυραμίδα του Ήλιου

Πυραμίδες υπάρχουν παντού στον κόσμο, στην Αίγυπτο, στο Περού, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, ακόμη και στην Ελλάδα. Την τελευταία δεκαετία περίπου ανακαλύφθηκαν πυραμίδες και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οι βοσνιακές πυραμίδες στο Βισόκο (visoko=ψηλός) ανακαλύφθηκαν από τον ερευνητή Semir Sam Osmanagic. Η μεγαλύτερη από αυτές, η «Πυραμίδα του Ήλιου» όπως λέγεται, έχει ύψος 220 μέτρα και μήκος πλευρών 360 μέτρα περίπου. Μετρήσεις που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην πυραμίδα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης έδειξαν αποτελέσματα που κατέπληξαν τους ερευνητές.

Όπως οι πυραμίδες στην Αίγυπτο, έτσι και οι πυραμίδες στη Βοσνία έχουν έναν απίστευτο προσανατολισμό. Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη πυραμίδα της Βοσνίας, η πυραμίδα του Ήλιου, έχει προσανατολισμό προς το Βορρά με σφάλμα μόλις 0,0',12''. Σύμφωνα με μελέτες, που έγιναν από τον Δρ Oldfield, καταδείχτηκε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται επάνω από τις πυραμίδες έχουν έναν κατακόρυφο προσανατολισμό, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός, δεδομένου ότι τα ηλεκτρομαγνητικά μοτίβα που εμφανίζονται σε σχηματισμούς, όπως φυσικούς λόφους και βουνά, έχουν συνήθως έναν οριζόντιο προσανατολισμό. Ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν αρκετές ενεργειακές ακτίνες που προέρχονται από τις βοσνιακές πυραμίδες. Σύμφωνα με τα τεστ, η πηγή προέλευσης της «δέσμης ενέργειας», βρίσκεται κάτω από την πυραμίδα, σε βάθος 2.440 μέτρων. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Ίσως ο εσωτερισμός εξηγεί το φαινόμενο με τη θεωρία της Κούφιας Γης.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις βοσνιακές πυραμίδες είναι ότι μετρήσεις έδειξαν πως το επίπεδο ιονισμού υπερβαίνει τα 43.000 αρνητικά ιόντα, τα οποία είναι περίπου 200 φορές περισσότερα από τη μέση συγκέντρωση στους υπόγειους θαλάμους που τους κάνουν να εμφανίζουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Εμπειρογνώμονες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα, με βάση μελέτες τους, ότι στις κορυφές των πυραμίδων του Ήλιου και της Σελήνης υπάρχουν υπέρηχοι, υπόηχοι, υπέρυθρες ακτινοβολίες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία άγνωστης προέλευσης.

Ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό πιστεύεται ότι συμβαίνει και στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (αλλά δεν έχει διερευνηθεί ακόμη) η οποία, σύμφωνα με πολλούς, δεν ήταν τάφος ούτε ταφικό μνημείο, αλλά ένα εξαιρετικά προηγμένο μνημείο με την ικανότητα να αξιοποιεί τη φυσική ενέργεια της Γης.

Άραγε υπερτερεί ενεργειακά και τεχνολογικά η βοσνιακή πυραμίδα του Ήλιου έναντι της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας; Ενδεχομένως η απάντηση να είναι θετική, γιατί κατασκευαστικά η βοσνιακή σε μέτρηση με βάση τη μέθοδο του ραδιοάνθρακα υπολογίζεται να είναι περίπου 25.000 ετών και άρα προηγείται της αιγυπτιακής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε σε πέτρα ανάγλυφο ελληνικό τετράγαμα (δηλαδή μια σβάστικα), ενώ βρέθηκε πέτρινος αστρονομικός χάρτης που δείχνει τον ουρανό όπως ήταν πριν από 100.000 χρόνια και επιπλέον. Επάνω του έφερε 3 σύμβολα του ελληνικού γράμματος Ε, το οποίο ο εσωτερισμός ισχυρίζεται πως ήταν το κύριο σύμβολο των Ελ, των εξωγήινων προγόνων των Ελλήνων. Δύο πολύ σημαντικές παρατηρήσεις που ίσως σημαίνουν πολλά, τα οποία προσδίδουν ελληνικό χαρακτήρα στην κατασκευή.

Ένας ερευνητής από τη Φιλανδία, ο Heiki Savolainen, έμεινε στο Visoko για μία εβδομάδα και πραγματοποίησε μια σειρά καταγραφών από ηλεκτρομαγνητικούς υπερήχους και υπόηχους στη βοσνιακή κοιλάδα των πυραμίδων, οι οποίες σχηματίζουν μεταξύ τους ένα ισοσκελές τρίγωνο. Τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις κατέδειξαν ότι υπάρχει μία προφανής σύνδεση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των υπερήχων στην κορυφή της Πυραμίδας του Ήλιου, καθώς και τις υπόγειες σήραγγες.
Σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, οι βοσνιακές πυραμίδες είναι περίπου 29.200 ετών με απόκλιση 400 ετών. Στο «υπερηχογράφημα» δέσμης που έγινε στη βοσνιακή Πυραμίδα του Ήλιου καταγράφηκαν συχνότητες των 9,333 Hz έως 28,300 KHz. Επιπλέον η ενέργεια προβολών δείχνει ότι το επίπεδο ιονισμού έχει περισσότερα από 43.000 αρνητικά ιόντα, τα οποία είναι περίπου 200 φορές περισσότερα από τη μέση συγκέντρωση, κάτι που καθιστά τους υπόγειους θαλάμους να εμφανίζουν θεραπευτικές ιδιότητες, όπως ήδη αναφέραμε. Οι δοκιμές έχουν επιβεβαιώσει ότι τα επίπεδα της αρνητικής ακτινοβολίας στις σήραγγες μέσω των δικτύων Hartman, Curry και Schneider είναι ίση με το μηδέν.

Όπως αποδεικνύεται, οι βοσνιακές πυραμίδες μπορεί να είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πανάρχαια μνημεία που κτίστηκαν από έναν χαμένο πολιτισμό, που κατοικούσε στην σύγχρονη Ευρώπη δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, αποτελώντας τις παλαιότερες δομές στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον Semir Sam Osmanagic «όταν προσθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο για τη δημιουργία σταλαγμιτών, φθάνουμε περίπου στα 32.000 χρόνια. Αυτή είναι η ηλικία της βοσνιακής Πυραμίδας του Ήλιου και οι υπόγειες σήραγγες του (πάρκου) Ravne αποτελούν μέρη του ίδιου πολιτισμού».
Σύμφωνα με πολλούς συγγραφείς, το βοσνιακό πυραμιδικό συγκρότημα κτίστηκε πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια από έναν μυστηριώδες λαό κοντά στην πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, το Σεράγεβο (30.000 χλμ. περίπου βορειοδυτικά). Οι δομές ανακαλύφθηκαν το 2015 και ο Osmanagic ισχυρίζεται, ότι οι αιγυπτιακές πυραμίδες και οι πυραμίδες στην Αμερική είναι έργο των ίδιων ανθρώπων που έκτισαν τις τέσσερις πυραμίδες στη Βοσνία και ότι αυτές μπορούσε ως σύνολο να είναι «η μητέρα όλων των πυραμίδων».

Παραθέτω δύο, σχετικά με το θέμα, ποιήματα:


ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι σιωπηλές πυραμίδες
του Ήλιου, της Σελήνης, του Δράκου
είναι τα προϊστορικά στήθη της Ευρώπης
Μέσα στην αφωνία τους καταδύομαι,
αναζητώντας τα μυστικά
των υπόγειων κόσμων του Σύμπαντος
Θεοί και άνθρωποι
χαμένοι στην προϊστορία και το άπειρο
με υποδέχονται ευλαβικά
Γιατρεύουν τις πληγές του συμβατικού μου ψεύδους
Μέσα στα πανάρχαια καταλύματά τους
μαθαίνω τη φωτιά της συμπαντικής αλήθειας,
το αναλλοίωτο χρώμα της παμπάλαιης μνήμης
Νιώθω κύτταρο στο τεράστιο κορμί
της αποδεσμευμένης προαιώνιας Γνώσης,
ταριχευμένο πρόσωπο στον καθρέφτη
του αποκεκαλυμμένου μέλλοντος που καταφθάνει

🍉

ΣΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Στέκομαι στο κέντρο του τριγώνου
που σχηματίζουν οι πυραμίδες
του Ήλιου, της Σελήνης, του Δράκου
σιωπηλός και μόνος
Κατεβαίνω στον προϊστορικό Άδη
μέσα απ' τις μυστηριώδεις σήραγγες
των πανάρχαιων οικοδομημάτων
Ακολουθώ τον υπόγειο δρόμο
των λησμονημένων αστροταξιδευτών
που ύψωσαν αυτούς τους πέτρινους γίγαντες
Βαστώ ένα φακό στο χέρι
Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
με χτυπάει στο μέτωπο
Κλονίζει τη ψεύτικη αλήθεια μου
Με οδηγεί σε συλημένους κόσμους
Βυθίζομαι σε χθόνιους ορίζοντες χαμένων γνώσεων
Ξεφεύγω απ' τις κοινότοπες ψευδαισθήσεις
Μέσα στα προαιώνια κτίσματα της σκονισμένης σιγής
νιώθω την σύνδεση μου με τ' αστέρια και το άπειρο
Αντικρίζω τελικά να με τυλίγει
το Αιώνιο Φως



Σημείωση συντάκτη: Ο Semir Sam Osmanagic είναι ερασιτέχνης αρχαιολόγος, ο οποίος μελετά τις Πυραμίδες των Μάγιας. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο, ενώ δραστηριοποιείται εμπορικά στο χώρο των Βαλκανίων μέσω μιας μεταφορικής εταιρείας με βάση τις Η.Π.Α., ζώντας μόνιμα στο Χιούστον. Τις θέσεις του για τις βοσνιακές πυραμίδες τις υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες. Πάντα υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Ο χρόνος θα δείξει ποια πλευρά έχει δίκαιο.
Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη