Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Πέρασε... κάποτε

Γεώργιου Κονίδη

Paul Nash (Ο δρόμος του Μένιν, 1919)

Βρέθηκε στη μέση του πολέμου. Στη μέση μιας άνισης μάχης, μιας αμφίρροπης αναμέτρησης. Η λάμψη του καλύφθηκε από έναν πύραυλο αέρος που εξερράγη κάνοντας για μερικά δευτερόλεπτα την νύχτα μέρα.
Έμεινε στη μέση όλου αυτού σαστισμένος και όταν ένιωσε το έδαφος να κουνιέται, σαν σεισμός κάτω από τα πόδια του, χώθηκε βιαστικά σε μια μεγάλη λακκούβα για να προστατευτεί. Έβλεπε τη φρίκη ζωσμένη με κάθε είδους όπλο να σκοτώνει αλύπητα. Οι κίτρινοι με αυτόματα όπλα κάνουν μαζική επίθεση στους μπλε και ο τόπος σκορπίζει με αμέτρητα κίτρινα και μπλε πτώματα σωριασμένα το ένα πάνω στο άλλο μέχρι που το έδαφος αλλάζει χρώμα από τα τόσα άψυχα κουφάρια.

Έκλεισε τα μάτια του προσπαθώντας να αποδιώξει από το μυαλό του αυτόν τον εφιάλτη και κουρνιάζοντας σε μια γωνιά έκλαψε. Σε λίγο σταμάτησε και σηκώθηκε όρθιος νιώθοντας μια σφαίρα να διαπερνά την αριστερή του φτερούγα κάνοντάς τον να ουρλιάζει από τον πόνο και τον φόβο ότι τον είχαν εντοπίσει.
Άρχισε να τρέχει με τα γυμνά του πόδια να τρίβονται στις κοφτερές πέτρες και να τις βάφουν κόκκινες. Πίσω του τον κυνηγούν βαριές αρβύλες πάνω σε γεροδεμένα πόδια, άνθρωποι με αυτόματα στα χέρια και σφιγμένα δόντια από μίσος... και πυροβολισμοί.

Άλλη μια σφαίρα τον βρίσκει στο πόδι αλλά πρέπει να συνεχίσει. Οι άνθρωποι τον πλησιάζουν σκορπίζοντας μεταλλικό θάνατο όταν μια δεύτερη σφαίρα τον βρίσκει στο γόνατο κάνοντας τον να γλιστράει και να πέφτει σε μια μεγάλη τρύπα από οβίδα και οι στρατιώτες τον κυκλώνουν σημαδεύοντας ενώ ο λοχίας βγάζει το περίστροφό του και τον σημαδεύει στο πρόσωπο.

Μία λάμψη που τους τυφλώνει και η τρύπα τώρα είναι άδεια.
Ο άγγελος ανέβαινε στον ουρανό για να ενημερώσει ότι θα έπρεπε να αναβληθεί η Δευτέρα Παρουσία επί αορίστου.
Δεν ήταν έτοιμοι.
Τίποτα δεν ήταν έτοιμο.
Τίποτα...


Copyright © Γεώργιος Κονίδης All rights reserved
Πρώτη δημοσίευση
Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε πίνακα Paul Nash (Ο δρόμος του Μένιν, 1919)

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη