Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Κραυγές

Κραυγές

Μερικές παραστάσεις έχουν πολλά να πουν. Μερικές παραστάσεις φτιάχτηκαν φτιάχνονται και θα φτιάχνονται σε μια προσπάθεια να μας αφυπνίσουν, λέγοντας άβολες αλήθειες και κρυμμένα μυστικά από την άβυσσο της κακίας των ανθρώπων.

Μερικοί από εμάς γεννηθήκαμε για να ζήσουμε όσο μπορούμε πιο καλά αλλά υπάρχουν και οι άλλοι, που δυστυχώς είναι πολλοί, που γεννήθηκαν για να κάνουν άλλους να υποφέρουν.

Οι Κραυγές είναι μια δημιουργία ενός πολύ γνωστού και πετυχημένου διδύμου, του Γιώργου Βούλγαρη και του Γιάννη Μακρυνόρη, που εκτός της δημιουργίας του κειμένου σκηνοθετούν την παράσταση έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για όλη την παράσταση. Δεν είναι για ανήλικους κάτω από 16 χρονών αν και πρέπει να πάνε τουλάχιστον οι δικοί τους, για να τους μεταφέρουν με κάποιο τρόπο αυτά που αφορούν και αυτούς, όπως όλους μας.

Η έμπνευση των δύο δημιουργών ήρθε από τις συνεχόμενες καταγγελίες για την άσκηση βίας και τις συνεχόμενες γυναικοκτονίες από, δυστυχώς, πραγματικά περιστατικά.

Στο σανίδι θα ακούσουμε οκτώ γυναίκες να περιγράφουν τις ιστορίες τους που τις σημάδεψαν και εάν αφουγκραστούμε λίγο, ίσως θα ακούσουμε και την κραυγή που ακούγεται ψιθυριστά στα λόγια τους. Οι Κραυγές είναι μια παράσταση σκληρή που περιγράφει χωρίς φραγμούς αβίαστα την αλήθεια και φυσικά τέτοιες αλήθειες σοκάρουν.

Παίζουν οι: Σέβη Μολυντρή. Φωτεινή Σιούτη, Κατερίνα Ρόθου, Βανέσσα Ζαφειροπούλου, Μαίρη Δασκαλάκη, Σοφία Πιλιαφά και η μικρή Κατερίνα Κόρδα. Επίσης οι: Στέλιος Κατημερτζόγλου και ο Σπύρος Σιλιβίστρας.

Η αλήθεια, που πηγάζει, από τους εφιάλτες που περάσανε και τις έχει σημαδέψει σωματικά και ψυχικά από τα τέρατα που λέγονται άνθρωποι και χτυπούν, εξευτελίζουν, σκοτώνουν, απλά επειδή μπορούν.
Η κακία, η αδικία, το μίσος είναι αποκλειστικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά διότι οι άνθρωποι μόνο έχουν γεννηθεί με την ελεύθερη βούληση να επιλέγουν και με συνείδηση, που δεν διαθέτουν τα ζώα που σκοτώνουν μόνο από φόβο ή τροφή, ποτέ συνειδητά, ποτέ κατόπιν σκέψης. Μερικά λοιπόν από τα πραγματικά τέρατα που βρίσκονται παντού θα μας περιγράψουν στις Κραυγές ώστε κάποτε να τις κάνουμε να ακούγονται δυνατά και όχι ψιθυριστά όπως τώρα.

Για πολύ λίγες παραστάσεις στο θέατρο Εργοτάξιον και νομίζω ότι πρέπει πρώτα να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που προσπαθούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους προστατεύοντας τους πιο αδύναμους.

Πολύ καλές ερμηνείες, πολύ καλά δεμένο, βρίσκει φλέβα.
Φυσικά και αξίζει να το δείτε!



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Κείμενο: Γιώργος Βούλγαρης, Γιάννης Μακρυνόρης
Πρωτότυπη μουσική: Nighthunter
Σχεδιασμός φωτισμών: G.V.
Ήχος: Γιάννης Μακρυνόρης
Κινησιολογία: Γιώργος Βούλγαρης
Ενδυματολογία - Σκηνικά props : Φωτεινή Σιούτη, Γιώργος Βούλγαρης, Γιάννης Μακρυνόρης
Χειρισμός φωτισμού: Θάνος Μαργαρίτης
Φωτογραφίες, κάμερα & Interval Video: Γιώργος Ευαγγελόπουλος
Visual Effects, Trailer, σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Γιάννης Μακρυνόρης
Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Σιούτη, Στέλιος Κατημερτζόγλου, Κατερίνα Ρόθου, Βανέσσα Ζαφειροπούλου, Σπύρος Σιλιβίστρας, Μαίρη Δασκαλάκη, Σέβη Μολυντρή, Σιλβάνα Φωτεινοπούλου, Σοφία Πιλιαφά και η μικρή Κατερίνα Κόρδα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη