Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ένα σπίτι για το κοτσύφι

Ένα σπίτι για το κοτσύφι, Πασχαλιάς Τσενέ

Ο σημερινός ήρωας του παραμυθιού είναι ένα μικρό κοτσύφι που ζει με τους γονείς του. Όταν ήρθε η ώρα να φύγει από την οικογενειακή φωλιά και να ζήσει μόνο του αναζήτησε το κατάλληλο μέρος για να φτιάξει το σπίτι του.
Αποφασίζει να μείνει στο ψηλότερο κλαδί ενός δέντρου του δάσους για να είναι κοντά στα σύννεφα.

Όμως η χήνα τον τρομάζει λέγοντας του ότι έτσι θα είναι εύκολος στόχος για τα κοράκια και του προτείνει να μετακομίσει χαμηλότερα.
Ακούει τη συμβουλή της, όμως η κουκουβάγια έχει διαφορετική άποψη. Του σχολίασε τον ήλιο που θα τον ενοχλεί για όλη την ημέρα και πριν προλάβει ο μικρός μας φίλος να αρθρώσει λέξη, τον πείθει να μετακομίσει ξανά, χαμηλότερα για να έχει σκιά.
Μα και πάλι δεν στέριωσε. Ο λαγός εμφανίζεται από το πουθενά και τον γεμίζει τρόμο όταν του λέει ότι μένοντας τόσο χαμηλά θα αποτελέσει εύκολο στόχο για την πονηρή αλεπού και προσφέρεται να τον βοηθήσει να φτιάξει το σπίτι του μέσα στη γη.
Το λαγούμι είναι αποπνικτικό και το κοτσύφι στενοχωρημένο, με αποτέλεσμα να βγει γρήγορα για να πάρει μια βαθιά ανάσα. Εκεί όμως άλλη μια έκπληξη τον περιμένει. Μια χελώνα θα του εκθέσει τη δική της άποψη έχοντας μπερδέψει εντελώς το πουλάκι της ιστορίας μας, έως ότου βρεθεί στον δρόμο του ο σκαντζόχοιρος.
Τότε το κοτσύφι θα του διηγηθεί όλα όσα έζησε και η λύση θα δοθεί αβίαστα μέσα από μια εύστοχη ερώτηση που θα θέσει ο σκαντζόχοιρος.

Πρόκειται για ένα διδακτικό παραμύθι σχετικά με την προσωπική μας άποψη, σχετικά με την επιρροή που μπορούμε να δεχτούμε, αλλά και τη βούληση και την ελευθερία έκφρασης.

Διαβάζοντας το παραμύθι, μαθαίνουμε μαζί με το κοτσύφι για τις συμβουλές, τον εγωκεντρισμό αλλά και για την ενσυναίσθηση.
Αγαπητοί γονείς, αφουγκραστείτε τις ανάγκες των παιδιών σας και βοηθήστε τα να τις κατανοήσουν!
Αγαπητά παιδιά μάθετε να πιστεύετε στις δυνατότητές σας και ζείτε με γνώμονα τα δικά σας θέλω!
Στο τέλος του παραμυθιού μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το κοτσύφι, από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Η Πασχαλιά Τσενέ γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1982 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια από το 2006, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα. Από το 2019 ανήκει στο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Μένει μόνιμα στη Ραφήνα με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά. Αγαπά τον νυχτερινό ουρανό του Δυρραχίου Αρκαδίας, τόπου καταγωγής του πατέρα της, το θερινό σινεμά, τα ταξίδια και τις οικογενειακές συναθροίσεις με τα είκοσι πέντε ξαδέρφια της, τόσο στη Δράμα όσο και στην Αθήνα. Όνειρό της είναι να καταφέρει να πει όλες τις ιστορίες που επιμένουν να ξεπηδούν από το μυαλό της τις νύχτες που περνά μαζί με το νεογέννητο μωρό της. Γιατί, όπως υποστηρίζει και η ίδια, «ό,τι θέλεις να πεις στα παιδιά, πες το με μια ιστορία». Το παιδικό βιβλίο Ένα σπίτι για το κοτσύφι είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Μηνογιάννη



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη