ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Προσφορά με κάθε εισιτήριο άλλο ένα δώρο για τους αναγνώστες του koukidaki για την παράσταση Οι ψευτοσπουδαίες ή για τις Αδελφές Papin *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks όπως: Το αμάρτημα της μητρός μου, Γ. Βιζυηνός * Αδερφοί Καραμάζοβ, Φ. Ντοστογιέβσκι * Ανένταχτα, Ν. Καββαδία * Αναρχικός τραπεζίτης, Φ. Πεσσόα * Η πτώση, Α. Καμύ * Ασκητική, Ν. Καζαντζάκη * Το ξύλινο παλτό, Κ. Γώγου κ.ά ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο, παρακολουθείτε όλα τα είδη και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται!
Το koukidaki σάς πηγαίνει ΘΕΑΤΡΟ με διπλές προσκλήσεις! Επιλέξτε από τις ακόλουθες παραστάσεις και αφήστε το όνομά σας μαζί με την επιθυμητή ημέρα: Αυτοκράτωρ Αδριανός * Η φιλοσοφία ενός γάτου * (Μ)Παρωδύσσεια *** ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Διπλή ταυτότητα * Η αηδονόπιτα * Το θηρίο στο πιάνο * Μετάξι * Η συμφωνία των λεόντων * Όσα οι ψυχές δεν λησμονούν * Resort * Απλώς έτυχε * Μες τη νύχτα του κόσμου * Οι κρίκοι της πόλης * Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει * Η Ψυχή, ο Έρωτας κι ένας Παραμυθάς * Το κυνήγι της χήρας * Επίγειος άγγελος * Αιώνια σφραγίδα * Δύο νύχτες στην Αίγυπτο ** Νουβέλα: Με τα κλειδιά στην πόρτα ** Θεατρικό: Άκουσε τα κύματα * Σκουριασμένη αυτοκτονία ** Διηγήματα: Έρωτες υπέρ μεν άγαν * Στη χαραγή της 28ης σελήνης * Κομμάτια ζωής * Επτά χρόνια στο αμόνι ** Παιδικά: Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα * Ο μαγεμένος καθρέφτης και Ένας αδικοχτυπημένος από τη μοίρα γίγαντας * Αποστολή... ΤΕΡΑΤΕΞ * Δεν θα σε πειράξει κανείς * Εδώ κουμπιά, εκεί κουμπιά... Μα πού πήγαν τα κουμπιά! * Βιβλία από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική ** Ποίηση: Μηναυγή * Ταξιανθίες στοχασμών * Η κοινωνία των πωλητών ** Χαϊκού: Δεύτερη φύση

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Δώρα 2019

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε τους τυχερούς αναγνώστες που κέρδισαν στις κληρώσεις κατά το έτος 2019, τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
[Η προηγούμενη χρονιά εδώ]
Αν έχετε κερδίσει κάποιο δώρο επικοινωνήστε άμεσα μαζί μου για την παραλαβή του. Στείλτε μου ένα μήνυμα αναφέροντας το όνομά σας, το λόγο της επικοινωνίας και όσα στοιχεία χρειάζονται ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα αν το δώρο στέλνεται ταχυδρομικά θα πρέπει να αναφέρετε μία ταχυδρομική διεύθυνση για την αποστολή του, κ.ο.κ.

Τρόποι επικοινωνίας:
* Με άμεσο μήνυμα από εδώ
* Με e-mail στο jennykoukidou@gmail.com

Χρήσιμες πληροφορίες και όροι για τις κληρώσεις:
* Όλες οι κληρώσεις μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 γίνονται ζωντανά στο facebook. Την ημέρα που έχει συμφωνηθεί να γίνει η κλήρωση ζητώ από τους χρήστες του facebook να μου δώσουν τόσους αριθμούς όσα και τα δώρα της κλήρωσης ενώ οι συμμετοχές των αναγνωστών του koukidaki έχουν συγκεντρωθεί σε ένα υπολογιστικό φύλλο, όσο ο διαγωνισμός παραμένει ενεργός, με χρονολογική σειρά. Όταν συλλέξω τους αριθμούς που μου δίνουν οι φίλοι του facebook ανοίγω το υπολογιστικό φύλλο και βλέπω σε ποιες συμμετοχές αντιστοιχούν. Η ίδια λίστα, που περιέχει και τα μηνύματά σας, διανέμεται και στους χορηγούς των δώρων: καλλιτέχνες, δημιουργούς, συγγραφείς, εκδοτικούς οίκους, κ.ο.κ ανάλογα με την περίπτωση, μετά την λήξη. Προσοχή: απαγορεύεται να δώσουν αριθμούς για κλήρωση δώρων χρήστες του facebook που δεν αναφέρουν πλήρες όνομα στο προφίλ τους, δεν έχουν φωτογραφία προφίλ ή με κάποιον τρόπο δε διαθέτουν κανονικό, ενεργό προφίλ.
* Τα ονόματα των τυχερών ανακοινώνονται εδώ αλλά και στο Facebook, στο Twitter, στο Google+ και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, ιστότοπους, σελίδες...
* Η λίστα με τις συμμετοχές παραμένει στο αρχείο για ένα μήνα (από την ημέρα της κλήρωσης). Μετά το πέρας του μήνα διαγράφεται οριστικά.
* Αν δεν βρεθεί κάποιος τυχερός μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το δώρο κερδίζει ο αμέσως επόμενος στη λίστα. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν ο τυχερός δεν επιθυμεί να παραλάβει το δώρο του ή αν το δώρο επιστραφεί κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση διατηρείται το δικαίωμα του δωροθέτη να προσφέρει το δώρο σε έναν νέο τυχερό αν δεν εμφανισθεί ο πρώτος -ή αν δε δύναται να το παραλάβει- εντός 15 ημερών.
Τα δώρα δίνονται μόνο μία φορά στους τυχερούς. Δεν επιτρέπεται να διεκδικήσετε εκ νέου ένα δώρο που σας έχει ήδη δοθεί/αποσταλεί/παραδοθεί κ.ο.κ. για οποιονδήποτε λόγο.
Για να λάβετε μέρος ΔΕΝ χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στο facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο ή σελίδα, ούτε κάποια άλλη ενέργεια όπως: κοινοποιήσεις, like, εγγραφές σε ιστότοπους ή newsletters, διάδοση στους φίλους σας, κ.λ.π. Επίσης, ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να δώσετε άλλα στοιχεία σας πέρα από το ονοματεπώνυμό σας. Παρόλα αυτά, αν αναφέρετε ένα email με βοηθάτε να σας ενημερώσω αν κερδίσετε ή, για παράδειγμα, να σας απαντήσει ο δωροθέτης (π.χ. ο συγγραφέας) στην περίπτωση που αφήσετε ένα πολύ όμορφο μήνυμα ή ρωτήσετε κάτι και, παράλληλα, μέσω του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου ενδέχεται να λάβετε έξτρα δώρο-έκπληξη από τον ιστότοπο κατόπιν διαθεσιμότητας και δυνατότητας.
* Στις κληρώσεις που διοργανώνει το koukidaki λαμβάνετε μέρος συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας στη φόρμα που αντιστοιχεί στο δώρο που επιθυμείτε. Και μόνο. Κανένας άλλος τρόπος ή σχόλιο ή μέθοδος, κ.ο.κ. δε μετράει ως συμμετοχή, ούτε και είναι απαραίτητο για την εγκυρότητα της συμμετοχής σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φόρμες που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή των συμμετοχών κρατούν ως έγκυρες όλες τις συμμετοχές που αναγράφουν πλήρες ονοματεπώνυμο αλλά για την αποφυγή συνωνυμιών μεταξύ των συμμετεχόντων θα πρέπει να συμπληρώσετε μία λέξη-συνθηματικό που θα αναφέρετε αν κερδίσετε ώστε να γίνει η ταυτοπροσωπία.
Στις αποστολές μέσω ΕΛΤΑ όλα τα δώρα αποστέλλονται απλά σε όλη την Ελλάδα. Αν επιθυμείτε να λάβετε το δώρο σας συστημένο, express, κ.λ.π. επιβαρύνεστε με τα έξοδα αποστολής βάση τιμοκαταλόγου της υπηρεσίας ΕΛΤΑ ή της εταιρείας courier της επιλογής σας και το ίδιο ισχύει για αποστολές σε άλλες χώρες. Εξαιρούνται οι αποστολές/παραδόσεις που γίνονται από τους ίδιους τους δωροθέτες καθώς διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και καθορίζονται από εκείνους.
* Κάποιες κληρώσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν για λόγους οργάνωσης ή ανωτέρας βίας σε σχέση με την ημερομηνία που έχει αρχικά οριστεί ως λήξη. Όμως, αν καθυστερήσει η κλήρωση, η αντίστοιχη φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και θα συνεχίσει να δέχεται συμμετοχές ενώ τις αλλαγές στο πρόγραμμα μπορείτε να τις παρακολουθείτε από αυτή τη σελίδα.
* Οι προσκλήσεις σε παραστάσεις, συναυλίες, live και τέτοιου τύπου εκδηλώσεις δε μεταβιβάζονται σε άλλο όνομα ή σε άλλη ημερομηνία. Σε περίπτωση ακύρωσης θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον διοργανωτή/δωροθέτη αν και πότε θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε την πρόσκλησή σας.
* Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να ζητήσουν επαλήθευση του αποτελέσματος από τον κάτοχο του αρχείου της λίστας συμμετοχών (δωροθέτη ή/και koukidaki).
* Οι ειδικοί όροι που αντιστοιχούν στην εκάστοτε δωροθεσία διαφοροποιούν τους ανωτέρω γενικούς όρους κατά περίπτωση και αναφέρονται στην ανάρτηση που σχετίζεται με αυτή.
* Σε περίπτωση ακύρωσης της δωροθεσίας η αναφορά του δώρου αφαιρείται από την παρακάτω λίστα για οικονομία χώρου.
* Όλοι οι αναγνώστες του ιστότοπου λαμβάνουν έξτρα δώρα-εκπλήξεις στο email τους αναλόγως της διαθεσιμότητας και όποτε υπάρχει η δυνατότητα. Κάποια από αυτά αναφέρονται και εδώ, όχι όμως όλα για λόγους οικονομίας. Μπορείτε να ενημερωθείτε για κάποια δώρα-εκπλήξεις που δόθηκαν μέσα στο ίδιο έτος και στο τέλος της λίστας των κληρώσεων.

Τα αποτελέσματα των κληρώσεων καταχωρούνται ως εξής:
Τίτλος δώρου (βιβλίου, cd, παράστασης κ.ο.κ.) με link που οδηγεί στην σχετική ανάρτηση
Συνολικός αριθμός συμμετοχών - Αριθμοί που κληρώθηκαν - Ονόματα τυχερών
Σημειώσεις και κάθε σχετικό

Ο χάρτης του κόσμου στο μυαλό σου
Από τις 178 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί 103 και 104. Τυχεροί: Αποστολία-Μαρία Παπαδάκη και Μιχάλης Χρήστου

Η συμφωνία της Αθήνας
Από τις 143 συμμετοχές κληρώθηκε το 21. Τυχερός: Φαίδων Αρίστος

Το άνθος της ζωής
Από τις 165 συμμετοχές κληρώθηκε το 160. Τυχερός: Γιάννης Τσινάβος

Το τελευταίο παιχνίδι
Από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση στις 5 Ιανουαρίου κερδίζουν οι: Λεωνίδας Τερζίδης, Μαρία Καγιά και Γιάννης Πατσόπουλος
Από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση στις 6 Ιανουαρίου κερδίζουν οι: Ελισάβετ Πορτοκαλάκη και Καλλιόπη Σιλαϊδή

Αυτοκράτωρ Αδριανός
Από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση τής 6ης Ιανουαρίου κερδίζουν οι: Χαρά Κοσσυφα, Κατερίνα Νικολαρά και Βασιλική Κουτιλέλλη

Το κίτρινο δάνειο
Από τις 127 συμμετοχές κληρώθηκε το 8. Τυχερή: Βασιλική Καρπάτση

Μαύρα σύννεφα σε λευκό ουρανό
Από τις 129 συμμετοχές κληρώθηκε το 114. Τυχερή: Ευθαλία Κόκκαλη

Κόκκινη κλωστή δεμένη
Από τις 189 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί 100, 126 και 169. Τυχεροί: Άννα Σκληράκη, Στέλιος Φαφούτης και Κώστας Ψάρος

Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας
Μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 17ης Ιανουαρίου κερδίζει η Άννα Παντελιά

Γαμήλιο συμβόλαιο
Από τις 242 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί 79 και 211. Τυχεροί: Ελπίδα Τσουμάκα, Αργυρός Χριστάκος

Το τελευταίο παιχνίδι
Από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 18ης Ιανουαρίου κερδίζουν οι: Αλεξάνδρα Γυμνοπούλου και Ευάγγελος Τασούλης
Μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 19ης Ιανουαρίου κερδίζουν οι: Ελευθερία Κίκη, Βαγγέλης Αεράκης και Παναγιώτης Κοτσορώνης

Οι Άγιοι τόποι του Σεμπάστιαν Λιαργκόβα
Από τις 162 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί 26 και 89. Τυχεροί: Δημήτρης Σκούρος και Αποστολίνα Φώτου

Το εισιτήριο
Από τις 250 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί 76, 100, 203. Τυχεροί: Σόφη Μπενάκη, Μαρία Χρήστου και Στάθης Βεργόπουλος

Το τελευταίο παιχνίδι
Από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 25ης Ιανουαρίου κερδίζουν οι: Όλγα Γκίκα, Βαρβάρα Αναστασοπούλου και Μελπομένη Κουρκουτά
Από μία διπλή πρόσκληση για τις 26 Ιανουαρίου κερδίζουν οι: Κωνσταντίνα Ζωγράφου και Γεράσιμος Κάμπης

Αυτοκράτωρ Αδριανός
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 27ης Ιανουαρίου κερδίζει η Ειρήνη Μαναφη και η Δήμητρα Φράγκου

Ήσουν πάντα εκεί
Από τις 133 συμμετοχές κληρώθηκε το 130. Τυχερή: Νίκη Ασπραδάκη

Όλα αυτά θα σ' τα δώσω
Από τις 214 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί 47 και 129. Τυχεροί: Χρυσάνθη Μακράκη, Ευαγγελία Σπανούδη

Με το βλέμμα του Ομήρου
Από τις 101 συμμετοχές κληρώθηκε το 11. Τυχερή: Βασιλική Κουτιλέλλη

Αυτοκράτωρ Αδριανός
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 3ης Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Άννα Καρβουνιάρη, Νίκος Ρίτσος, Μαριτίνα Μινέτου, Ελένη Τριγλιανού

Ερωτευμένες πόρνες
Από τις 124 συμμετοχές κληρώθηκε το 71. Τυχερή: Αριάδνη Σταματάκη

Η φιλοσοφία ενός γάτου
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση στις 4 Φεβρουαρίου κερδίζει η Ιωάννα Ανδρίτσου
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση στις 5 Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Ελευθερία Παντιώρα, Αγγελική Χαρέμη και Ανδρέας Κουρκοβέλης

Πικρός εξωγήινος
Από τις 120 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί  Τυχεροί: Χρήστος Μιχαήλ, Άννα Μιχαήλ και Ζωή Πετροπούλου

Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που μαλώνουν
Από τις 121 συμμετοχές κληρώθηκε το 27. Τυχερός: Χάρης Σπυρούνης

Αυτοκράτωρ Αδριανός
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 10ης Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Έφη Ζερβά, Καλλιόπη Σιλαϊδή, Βάια Σερέτη

Η φιλοσοφία ενός γάτου
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση στις 11 Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Ηλιάνα Αγγελοπούλου, Στέφανος Δρόσος και Μαρία Γεωργούδη
Διπλή πρόσκληση για τις 12 Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Φανή Χιωτέλη, Μιχαήλ Βασσάκης και Μαρία Γεωργούδη

Αυτό το βιβλίο θα αυτοκαταστραφεί σε 20 λεπτά
Από τις 184 συμμετοχές κληρώθηκε το 55. Τυχερός: Δημήτριος Μπήτης

Mein Komplex
Από μία διπλή πρόσκληση για τις 14 Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Κωνσταντίνος Χατζηφράγκος, Στεργιανή Κόφφα και Οδυσσέας Λάμπρου

Το κασελάκι... και άλλες τρεις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες
Από τις 111 συμμετοχές κληρώθηκαν οι αριθμοί 2 και 67. Τυχεροί: Παρασκευή Δημητριάδου και Αλεξία Σβώλου

Αυτοκράτωρ Αδριανός
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση της 17ης Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Αρετή Σκούμπα και Βίκυ Τσίγγα

Η φιλοσοφία ενός γάτου
Διπλή πρόσκληση για την παράσταση στις 18 Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Αλεξία Σβώλου, Νικόλαος Παπάζογλου
Διπλή πρόσκληση για τις 19 Φεβρουαρίου κερδίζουν οι: Βασιλική Κορτιμανίτση, Στυλιανός Γενεράλης και Θέμης Αλτάνης

Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα
18 Φεβρουαρίου

Διπλή ταυτότητα
18 Φεβρουαρίου

Ο μαγεμένος καθρέφτης και
Ένας αδικοχτυπημένος από τη μοίρα γίγαντας
21 Φεβρουαρίου

Μηναυγή
25 Φεβρουαρίου

Η συμφωνία των λεόντων
28 Φεβρουαρίου

Μετάξι
28 Φεβρουαρίου

Ταξιανθίες σταχασμών
4 Μαρτίου

Όσα οι ψυχές δεν λησμονούν
4 Μαρτίου

Η αηδονόπιτα
7 Μαρτίου

Δεύτερη φύση
11 Μαρτίου

Αποστολή... Τέρατεξ
11 Μαρτίου

Το θηρίο στο πιάνο
14 Μαρτίου

Στη χαραγή της 28ης σελήνης
18 Μαρτίου

Έρωτες υπέρ μεν άγαν
21 Μαρτίου

Resort
21 Μαρτίου

Δεν θα σε πειράξει κανείς
25 Μαρτίου

Οι κρίκοι της πόλης
25 Μαρτίου

Με τα κλειδιά στην πόρτα
28 Μαρτίου

Κομμάτια ζωής
1 Απριλίου

Επτά χρόνια στο αμόνι
1 Απριλίου

Απλώς έτυχε
4 Απριλίου

Μες τη νύχτα του κόσμου
4 Απριλίου

Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει
8 Απριλίου

Η Ψυχή, ο Έρωτας κι ένας Παραμυθάς
11 Απριλίου

Η κοινωνία των πωλητών
15 Απριλίου

Το κυνήγι της χήρας
15 Απριλίου

Επίγειος άγγελος
18 Απριλίου

Αιώνια σφραγίδα
22 Απριλίου

Σκουριασμένη αυτοκτονία
25 Απριλίου

Δύο νύχτες στην Αίγυπτο
25 Απριλίου

Εδώ κουμπιά, εκεί κουμπιά... μα πού πήγαν τα κουμπιά!
29 Απριλίου

Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
2 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο/-α που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Απλώς έτυχε, Βάγια ΜπαλήΗ συμφωνία των λεόντων, Βαγγέλης ΒουραζάνηςΗ αηδονόπιτα, Ισίδωρος ΖουργόςΟ πόνος της επιστροφής, Άγγελος ΜανουσόπουλοςΤο θηρίο στο πιάνο, Mary WestmacottΌσα οι ψυχές δεν λησμονούν, Δήμητρα ΠαναρίτηΣτη χαραγή της 28ης σελήνης, Θεόδωρος Πάλλας
Εδώ κουμπιά, εκεί κουμπιά... Μα πού πήγαν τα κουμπιά!, Μ. ΦαφαλιούΤο κυνήγι της χήρας, Μ. Σφακιανάκη-ΜανωλίδουΕπίγειος άγγελος, Γιώτα ΜαργαρώνηΤαξιανθίες στοχασμών, Όλγα Κανελλοπούλου-ΝτινοδήμουΔεν θα σε πειράξει κανείς, Βασίλης ΚουτσιαρήςΔεύτερη φύση, Α. ΞηρογιάννηResort, Μιχάλης Κατράκης
Βιβλία για παιδιάΈρωτες υπέρ μεν άγαν, Ρένια Αβαράκη-ΑγραφιώτηΑιώνια σφραγίδα, Απόστολος ΜωραϊτεληςΗ κοινωνία των πωλητών, Δημήτρης ΟρφανίδηςΜετάξι, Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα
Σκουριασμένη αυτοκτονία, Απόστολος ΜακρίδηςΑποστολή...ΤΕΡΑΤΕΞ, Σταυρούλα Παγώνα
Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει, Πάολο ΚοέλιοΗ Ψυχή, ο Έρωτας κι ένας Παραμυθάς, Καίτη ΠαπαδάκηΜε τα κλειδιά στην πόρτα, Μαρία ΜελεμενήΚομμάτια ζωής, Πόλυ ΜίλτουΟι κρίκοι της πόλης, Χ. Μελισσά-ΧαλικιοπούλουΕπτά χρόνια στο αμόνι, Παναγιώτης ΚολέληςΜες τη νύχτα του κόσμου, Μαγδαληνή Θωμά